Η διακεκριμένη καλλιτέχνης Ιωάννα Ευθυμίου που εδώ και χρόνια κάνει καριέρα στο Μονακό, κατακτώντας τον τίτλο της ”ROYAL ARTIST ” στο Λονδίνο, πραγματοποίησε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία την έκθεσή της με τίτλο “Mona Lisa”, στο πιο γνωστό κεντρικό εστιατόριο του Μονακό Bagatelle σε συνεργασία με την Opera Gallery και πολλούς επισήμους προσκεκλημένους .
 
 
 
Η έκθεση είχε και ανθρωπιστικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων της έκθεσης χορηγήθηκε στη φιλανθρωπική οργάνωση των φίλων του Λιβάνου στο Μονακό για νοσοκομειακή περίθαλψη παιδιών στο Λίβανο. Το διάσημο εστιατόριο Bagatelle που εκτός από το Μονακό έχει την έδρα του και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως το St. Tropez, Dubai, New York, St. Barth, κλπ, γέμισε τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης από κόσμο που έσπευσε να θαυμάσει από κοντά τις δημιουργίες της γνωστής Ελληνίδας ζωγράφου .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στην έκθεση αυτή , η διεθνούς φήμης ζωγράφος ,που είδε τους πίνακες της να αγοράζονται , τόσο από τους πρίγκιπες William και Harry, όσο και από την Madonna, εμπνεύστηκε από τη Μόνα Λίζα που την “ταξιδεύει” με φόντο διάφορες μητροπόλεις του κόσμου όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μονακό και φυσικά την Αθήνα !
 
 
Η Ιωάννα Ευθυμίου γνωστή για τα “Γουορχολικά” πορτρέτα της, «κλέβει» με χαρισματικό τρόπο από το Λεονάρντο Ντα Βίντσι το γνωστό πορτρέτο της Μόνα Λίζα, βάζοντας τη δική της καλλιτεχνική σφραγίδα και πείθοντας με επιτυχία το κοινό με το χιούμορ που τη διακρίνει στα έργα της.
 
 
Οι Τύπος και τα μέσα ενημέρωσης του Μονακό αναφέρθηκαν με θαυμασμό στη ζωγράφο και το έργο της. Την έκθεση επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων και οι γνωστοί ιδιοκτήτες του διάσημου εστιατορίου Bagatelle του Μονακό, Βαντίμ Βασίλιεβ και Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, θαυμάζοντας από κοντά τα έργα της Ιωάννας Ευθυμίου .
 
 
 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η γνωστή ζωγράφος που διατηρεί εδώ και χρόνια πολύ καλές σχέσεις με το παλάτι του Μονακό και έχει κερδίσει τη συμπάθεια αλλά και την εύνοια του Πρίγκιπα Αλβέρτου, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί από κοντά τη Βασιλική οικογένεια και να προσφέρει ένα πανέμορφο πορτρέτο στην Πριγκίπισσα Charlene.
 
 
Η διεθνούς φήμης ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό.
 
 
 
Η Ιωάννα Ευθυμίου κατά την επίσκεψή της στην Βασιλική οικογένεια στο Μονακό, όπου προσέφερε το υπέροχο πορτρέτο στην Πριγκίπισσα Charlene.
 
 
Εξάλλου η διεθνούς φήμης ζωγράφος, γνωστή για τα “Γουορχολικά” πορτρέτα της αλλά και θέματα όπως τα πορτρέτα της Βασίλισσας Ελισάβετ και άλλων διασήμων κατά καιρούς, αποτελεί μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που κατάφερε να πάρει την άδεια της βασίλισσας για να παρουσίασει στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου τη γουoρχολική εκδοχή της Ελισάβετ σε μία έκθεση με τίτλο «Her Majesty’s Life» , όπου παρουσίασε μια σειρά ιδιαίτερων και «πειραγμένων» πορτρέτων της βασίλισσας, εμπνευσμένων από την ποπ αρτ κουλτούρα! Γι αυτά τα πορτρέτα μάλιστα δέχθηκε τα συγχαρητήρια που της τα έδωσε μαζι με τις ευχαριστίες του και ο Φίλιππος ο σύζυγος της Ελισσάβετ, ο οποίος την είχε καλέσει γι αυτό τον λόγο να επισκεφθεί στο παρελθόν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: Η Ιωάννα Ευθυμίου γεννήθηκε στην Αυστραλία από Έλληνες γονείς. Εχει σπουδάσει Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Δήμητρη Μυταρά, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1995 και συνέχισε τις σπουδές της στο Royal College of Art στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, αλλά και Visual Arts & Design σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο. Εμπνευσμένη απο την Pop Art, αλλά και από κάποια εξπρεσιονιστικά στοιχεία, έχει κάνει πάνω απο δεκαέξι ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πλήθος άλλων συλλογικών, ενώ έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Jim Morrison, η Coco Chanel, η Marilyn, η Sophia Loren, η Μαρία Κάλλας, η Audrey Hepburn στη χαρακτηριστική σκηνή μπροστά στη βιτρίνα του Tiffany’s, η τελευταία σκηνή της Casablanca, είναι μερικοί από τους χαρακτηριστικούς πίνακες που φέρουν την υπογραφή της. Vintage, collage και ζωγραφική συνδυάζονται με χιούμορ , φαντασια και νοσταλγία και δημιουργουν το τελειο αποτελεσμα!