«Χαμογέλασε, πάει πέρασε, ό,τι έγινε, έγινε μωρό μου», τραγούδησε πρόσφατα, την βραδιά του «ευχαριστώ» του “make a wish” στον επιβλητικό χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ο Ανδρέας, ένα παιδί ευχής που αποθεραπεύτηκε πριν 13 χρόνια, ένα παιδί παράδειγμα για το μεγαλείο ψυχής και για τη δύναμη που μπορεί να κρύβει μέσα του κάθε μικρός μαχητής.
 
 
 
Άλλη μια επίσης συγκινητική στιγμή της βραδιάς του «ευχαριστώ», ήταν και το θεατρικό που άνοιξε την εκδήλωση, υπό την επιμέλεια του Σταύρου Ζαλμά και που με τη συμμετοχή εθελοντών και γονιών παιδιών ευχής και θέλοντας να δείξει το σκοπό του Οργανισμού, έκανε αναπαράσταση μιάς ευχής, που ήταν το «χτίσιμο» του παρεκκλησίου του Αγ. Εφραίμ επί σκηνής.
 
 
 
 
Ακόμα και οι τοίχοι θα ράγιζαν από συγκίνηση σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, όχι τόσο από τους 360 παρευρισκόμενους, όσο από τις ευχές, από την ελπίδα και την χαρά της εκπλήρωσής τους, από την αισιοδοξία για ζωή, από την αγάπη και από το αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης που διαπερνούσε κάθε σπιθαμή της αίθουσας, κάθε σπιθαμή της ψυχής μας!
 
 
Μέλη του Δ.Σ., υποστηρικτές και φίλοι με την Σπυριδούλα και τον Ανδρέα, δύο παιδιά ευχής – νικητές!
 
 
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς του «ευχαριστώ» έγινε ο συγκινητικός απολογισμός του 2017 – για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια από την ίδρυση του Κάνε-Μια-Ευχή, εκπληρώθηκαν 214 ευχές, εκ των οποίων οι 200 ήταν ευχές παιδιών που έχουν νοσηλευτεί στην Ελλάδα, ενώ οι 14 αφορούσαν παιδιά του εξωτερικού, που το όνειρό τους ήταν σχετικό με τη χώρα μας. Απευθύνθηκε επίσης δημόσιο ευχαριστώ στους δωρητές, ιδιώτες και εταιρείες και στους χορηγούς που συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου αυτού, συνεισφέροντας σε είδος ή και σε χρηματικές δωρεές, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν με μοναδικό τρόπο οι μεταμορφωτικές αυτές εμπειρίες των παιδιών. Απονομή βραβείων έγινε επίσης σε εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους, αφού προκειμένου να εκπληρωθούν αυτές οι 214 ευχές παιδιών, απαιτήθηκαν περισσότερες από 25.000 ώρες εθελοντικής και μη εργασίας και 445 συναντήσεις με οικογένειες και παιδιά ευχής καθώς και η διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων και δράσεων για την εξεύρεση πόρων.
 
 
Ο γνωστός σχεδιαστής Laskaris που βραβεύθηκε από την Πρόεδρο του Οργανισμού Αναστασία Μανιά για την ξεχωριστή επίδειξη μόδας που είχε κάνει με την μικρή Μαρία-παιδί ευχής!
 
 
Δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίησή μου για την φετινή «βράβευσή» μου, ανάμεσα σε άλλους εθελοντές που προσέφεραν σημαντικά έργα, μια βράβευση που αποτέλεσε για μένα αναγνώριση προσφοράς και μου έδωσε μεγάλη χαρά, την ίδια χαρά που είχα αισθανθεί και πέρυσι όταν το sissysworld είχε βραβευτεί από το make a wish,ανάμεσα σε 6 κορυφαία ΜΜΕ!
 
 
Η περσινή βράβευση του sissysworld από το make a wish
 
Στιγμιότυπα από την φετινή βράβευσή μου
 
 
 
Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι πως έχεις βάλει έστω και ένα μικρό λιθαράκι στο τεράστιο έργο που επιτελεί το σωματείο!
 
Κατά την φετινή βράβευσή μου με 2 ανθρώπους που προσέφεραν σημαντικό έργο: ένα γιατρό ογκολόγο και τον συγγραφέα Γιώργο Λεμπέση
Σημαντικοί ιδιώτες, φίλοι του make a wish, «υιοθέτησαν ευχές» παιδιών!
 
Όπως και πέρυσι, η ατμόσφαιρα ήταν άκρως συγκινητική, και παρ όλο που αφορούσε παιδιά που νοσούν, ωστόσο δεν είχε ούτε ίχνος ηττοπάθειας, μιζέριας, μεμψιμοιρίας, αλλά αντίθετα η βραδιά «του ευχαριστώ» κυλούσε σε ένα κλίμα πανηγυρικό, χαράς και αισιοδοξίας!
 
Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Αναστασία Μανιά, Γενική Διευθύντρια και Πρόεδρος Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)αντίστοιχα
 
Η Φαίη Σκορδά, Πρέσβειρα Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
 
 
Αυτό φυσικά οφείλεται στην εξαιρετική μαεστρία της Προέδρου του σωματείου Αναστασίας Μανιά και της γενικής διευθύντριάς του Σάντρας Ζαφειρακοπούλου, που συνοδοιπόροι σε ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, δουλεύουν ακούραστα και φέρουν σε πέρας δύσκολες αποστολές με ευαισθησία, αλλά και ρεαλισμό, δυναμισμό και αποτελεσματικότητα και κυρίως αφήνοντας πάντα διάχυτες τις ηλιαχτίδες της χαράς, της ελπίδας και της ζωής.
 
 
 
Η Αναστασία Μανιά, αποτελεί την ήρεμη δύναμη που με την διακριτική όσο και αποφασιστική της παρουσία, καθώς και με την αφυπνισμένη συνείδηση όχι μόνον αυτής της ίδιας, αλλά και των γονέων της Πάνου και Δανάης Μανιά, στηρίζει αποτελεσματικά τον οργανισμό.
 
Η Αναστασία Μανιά, η Δανάη Μανιά κατά την βράβευσή της και ο Γιώργος Κουντούρης
 
Η κυρία Μανιά λοιπόν ανοίγοντας τη βραδιά και αναφερόμενη στο Ταξίδι της Ευχής, που αποτέλεσε του κύριο θέμα του απολογισμού, δήλωσε: «Η ζωή δεν είναι όμορφη αν δεν ταξιδεύεις με αποσκευές την ελπίδα, τη χαρά και τη δύναμη. Η εμπειρία της εκπλήρωσης ευχής με βάση θεσμοποιημένες αλλαγές του Παγκόσμιου Οργανισμού, εκτείνεται πλέον στο χρόνο και το Ταξίδι της Ευχής είναι αυτό που θα μεταμορφώσει τα παιδιά. Από την έκπληξη του παιδιού, στη συμμετοχή του ακόμη και στην οργάνωση. Από τη μία μαγική ημέρα, στις πολύ περισσότερες.»
 
 
Με την Πρόεδρο του make a wish Αναστασία Μανιά και την γενική Διευθύντρια Σάντρα Ζαφειρακοπούλου
 
 
Την δυναμική συμβολή της στο γενικότερο έργο, αλλά και στο κλίμα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας απέδειξε για άλλη μια φορά και η γενική διευθύντρια του Οργανισμού Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, η οποία είναι γεννημένη γι αυτό που κάνει, γιατί απλά ο «ρόλος» της είναι ο εαυτός της! Γι αυτό και τον έχει σφραγίσει με την δική της προσωπικότητα, την πληθωρικότητα της, τον αυθορμητισμό της, την ζεστασιά της και το διακριτικό της χιούμορ, αποποιούμενη κάθε τι στημένο, παγερό και στενόχωρο και κατακλύζοντας την αίθουσα και το έργο της γενικότερα με ένα χείμαρρο ψυχής και αισιοδοξίας!
 
 
 
Η γενική Διευθύντρια του “make a wish” Σάντρα Ζαφειρακοπούλου
 
 
Η κυρία Ζαφειρακοπούλου, αφιέρωσε τη βραδιά στους γονείς παιδιών ευχής αναφέροντας την ιστορία που την έδεσε με δύο μητέρες, αλλά και δίνοντας την υπόσχεση «Θα ονειρευόμαστε τα ίδια όνειρά σας, θα προσευχόμαστε μαζί σας. Θα ταξιδεύουμε μαζί σας ένα ταξίδι Δύναμης, Χαράς και Ελπίδας.»
 
 
 
Η πρώην Πρόεδρος του Make a wish Gabriella Calini, η πρέσβειρα του Οργανισμού Φαίη Σκορδά, η Πρόεδρός του Αναστασία Μανιά, η Έλλη Κοκκίνου και Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ στο βάθος φαίνεται στο κέντρου και η πρώην Πρόεδρος Αλέκα Σεραφειμίδου
 
Υποστηρικτές της βραδιάς ήταν οι Φίλοι του Συλλόγου Παρνασσός, οι Αμπελώνες Μάρκου και τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη, η γκαλερί τέχνης Arch Studio που επιμελήθηκε τα βραβεία και η Intrasoft.
 
 
 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ MAKE A WISH:

Yιοθετείστε την ευχή ενός παιδιού:
Ο κάθε ιδιώτης μπορεί να «υιοθετήσει μια ευχή» ολικά ή μερικά επιλέγοντας από μια λίστα ευχών, όπου εκτός από τις ευχές αναγράφεται και το κόστος τους.
Μπορεί επίσης κάποιος να προτιμήσει να αγοράσει για το γάμο του ή για τα βαφτίσια του παιδιού του υπέροχες μπομπονιέρες και προσκλητήρια από το make a wish, ή ακόμα στην απώλεια ενός κοντινού του προσώπου, μπορεί κάποιος
να προτιμήσει να γίνουν δωρεές εις
μνήμην του θανόντος υπέρ του make a wish!
Πολύ εύκολα επίσης μπορεί κανείς να στείλει τη λέξη WISH στο 19808 ή να αγοράσει το Αστέρι της Ευχής με 2 μόνο ευρώ.
Εξάλλου μια εταιρεία μπορεί να αυξήσει ελάχιστα την τιμή ενός προϊόντος της, ώστε να δωρίσει στο make a wish αυτό το επιπλέον ποσό, μπορεί επίσης να κάνει χρήση του λογοτύπου του make a wish σε προιόντα της , ή να φιλοξενήσει στον χώρο της μια κάλπη συλλογής χρημάτων των πελατών υπέρ του make a wish!
Τόσο εύκολο και απλό, αλλά και τόσο σημαντικό και πολύτιμο, είναι για εμάς να χαράξουμε το χαμόγελο στο χλωμό προσωπάκι ενός παιδιού που μπήκε από νωρίς στα δύσκολα και να σκορπίσουμε ελπίδα στην ψυχή του!
Ας είστε και εσείς μαζί μας του χρόνου, τη βραδιά του «ευχαριστώ» του make a wish, όπως μπορεί ο καθένας σας, σαν φίλοι, συνοδοιπόροι, εθελοντές, ευεργέτες, χορηγοί, και ας τραγουδήσουμε πάλι όλοι μαζί με πολλά αποθεραπευμένα παιδιά ευχής το αγαπημένο τραγούδι του Αντρέα!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
www.makeawish.gr
τηλέφωνο: 210 9637660

 
 
 
Με την δραστήρια εθελόντρια Ιωάννα Σουλιώτη, την π.Πρόεδρο του make a wish Gabriella Calini και την π.γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Νταίζη Μπαμπαράκου
 
Δανάη Μανιά, Πάνος Μανιάς
 
Γιώργος Κατσαρός, Ρίτα Μωραϊτάκη
 
Ελλη Κοκκίνου
 
Η Ρένα Φλεβαράκη-Σταθάκη, η Ολγα Καραβερβέρη που έχει σχεδιάσει και προσφέρει κάποιες στολές παιδιών ευχής και η Χάρις Κονδύλη
 
Μαρία Δεφίγγου
 
Ξένια Πασχοπούλου, Καστάλια Σαμοΐλη
 
Laskaris, Τίνα Ξουράφη
 
 
Η Μαρίζα Λέκα βραβεύτηκε μεταξύ και άλλων εθελοντών
 
Χάρης Πατούνης
Η Αναστασία Μανιά με βραβευθέντες εθελοντές
 
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, είναι μεταξύ των εθελοντών του make a wish
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis