Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  πρόςφατα στο νησί των ανέμων,  το 4o Mykonos Run. Το Mykonos Run – «Η Αθλητική Πλευρά της Μυκόνου», στην 4η χρονιά της διοργάνωσης του, σημείωσε νέο ρεκόρ συμμετοχών προσελκύοντας περισσότερους από 900 αθλητές από την Ελλάδα και  τη Μεγάλη Βρετανία ως τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Ιαπωνία.

Καλλιόπη Δακτυλίδη, Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Χριστίνα Νικολοπούλου, Ιδρύτρια και Οργανώτρια του Mykonos Run, Κωνσταντίνος Κουκάς, Δήμαρχος Μυκόνου

Η φετινή διοργάνωση του Mykonos Run -«Η Αθλητική Πλευρά της Μυκόνου» πρόσφερε μοναδικά συναρπαστικές εμπειρίες τόσο στους αθλητές που πήραν μέρος  όσο και στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, πραγματοποιήθηκε χάρις στη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου, του Aegon Mykonos – μέλος των Autograph Collection της Marriott International – και της Out Loud Event Services με την πιστοποίηση της AIMS και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.

 

Στο νησί των ανέμων και με σύμμαχο τον καλό καιρό έγινε η  πρώτη εκκίνηση του απαιτητικού αγώνα των 10,1 χλμ από τη διοργανώτρια και ιδρύτρια του Mykonos Run κα Χριστίνα Νικολοπούλου, το επίτιμο μέλος της AIMS κύριο Rashid Ben Menziane, τον κ.Γιώργο Παπαδημητρίου , τον κ Χρήστο Ελευθερίου και τον επίσημο καλεσμένο  κ Λάκη Γαβαλά δίνοντας την έναρξη  με την παραδοσιακή αντίστροφη μέτρηση.

Με προσκεκλημένους τους elite αθλητές,Σάμι  Κιπνιστκ – Sammy  Kipngstich, Μουράντ   Ελ Μπανούρι  – Mourand El Bannouri, Μιχάλη Καλομοίρη, Ασμαε Γκιζλανε  – Asmae Ghizlane, Ρεμπέκα Σελανγκατ  – Rebecca Chalangat, Μαρία Γκαμπρίλοβα  – Maria Gabrilova,τις Running Teams του SCORPIOS, Fraport, NutriLab, Bill & Coo, Mykonos Pearls,TA Concierge, Κατοικίες, Κέντρο Υγείας Μυκόνου, Ελληνική Αστυνομία, SEA Medical Clinic, Λιμενικό Ταμείο και Jill & Nikolas, οι δρομείς ακολούθησαν την παραδοσιακή διαδρομή του 18ου αιώνα, από το Μοναστήρι της Παναγιάς Τουρλιανής στην Άνω Μερά με τερματισμό στο Δημαρχείο Μυκόνου στη Χώρα.

 

Στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα των 5,1 χλμ. από την κα Καλλιόπη Δαχτυλίδη πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων,με προσκεκλημένους τους elite αθλητές: Χριστόφορο Πρωτόπαππα , Παγκύπριο Πρωταθλητή μικρών και μεσαίων αποστάσεων, Βασίλη Νίτσο,  Αθανάσιο Φίλιο , Κάρμεν Μπουένο Πουέρτας  – Carmen Bueno Puertas, Ευαγγελία Ζυγόρη – πρωταθλήτρια Στίβου 400 μέτρων, Αγγελική Μαυρομουστακάκη, Σοφία Παπαδοπούλου – Χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, Κωνσταντίνο Λιβανό- Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ποδηλασίας Γιώργο Σταυρακάκη- Παγκόσμιο πρωταθλητή Ποδηλασίας, Σπύρο Παπαδόγιαννη- Πρωταθλητή Ποδηλασίας,  Μάντη Παναγιώτη- πρωταθλητή Ελλάδος στο Δέκαθλο, , Κώστα Βάρδη- Βαλκανιονίκη και Πρωταθλητή Ευρώπης στο Mountain Bike της Nutri Lab, Άλκιστης Σαχλά πρωταθλήτρια ποδηλασίας.    

 

Ακολούθησε η εκκίνηση των Παιδικών  αγώνων 800μέτρων (KIDS RUN)με προσκεκλημένους τον  Μιχάλη Σείτη –  Παραολυμπιονίκη στα 400μ και τον Μυκονιάτη Γιάννη Μπλούτη, πρωταθλητή  Ευρώπης , οι οποίοι έτρεξαν μαζί με τα παιδιά.

 

Όλοι οι αγώνες κατέληξαν στον γιαλό μπροστά από το Δημαρχείο όπου πλήθος κόσμου, κάτοικοι και επισκέπτες της Μυκόνου όλων των ηλικιών περίμεναν τους δρομείς στον τερματισμό τους.

Στέλιος Καφαντάρης στον τερματισμό

Η ιδρύτρια του Mykonos Run, κα Χριστίνα Νικολοπούλου δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που για 4η συνεχόμενη χρονιά, μας δόθηκε η ευκαιρία μέσα από τον αθλητισμό και το Mykonos Run, να αναδείξουμε την αθλητική πλευρά της  Μυκόνου. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω για την συνεχή στήριξη τους συνδιοργανωτές τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κος Στέλιος Μπρίγκος , τον Δήμαρχο Μυκόνου, κο Κωσταντίνο Κουκά και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μυκόνου, το Aegon Mykonos, ως μέλος των Autograph Collection της Marriott International, την πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, κα Καλλιόπη Δαχτυλίδη, τον κο Rashid Ben Meziane μέλος της AIMS (World association of Marathons) και φυσικά τους κατοίκους, τους εθελοντές μας, τους χορηγούς μας, το Λιμενικό Σώμα με επικεφαλή τον υπολιμενάρχη κο Παναγιώτη Κατσάρα, το Λιμενικό ταμείο με επικεφαλείς την κα Ελένη Καλπουτζή και τον κο Νίκο Ροσολάτο, το Αστυνομικό τμήμα Μυκόνου με επικεφαλή τον διοικητή κο Αλέξανδρο Σκούλα, το Προσκοπικό Σώμα Μυκόνου με επικεφαλείς τον κο Γιώργο Σταμούλη και τον Ιωσήφ Σαλάχα, την ιδιωτική κλινική SEA (Medical Health Clinic) που μας εξασφάλισαν την τάξη και την ασφάλεια στο νησί, την εταιρία Avanttales για την διαχείριση των ΜΜΕ και  που όλοι μαζί καταφέραμε το Mykonos Run να γίνει παγκόσμιος θεσμός για το νησί μας.

 

O Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κος Στέλιος Μπρίγκοςδήλωσε: «Για μια κοινωνία που θέλει να κοιτά μπροστά στις εξελίξεις, ο αθλητισμός είναι το εφόδιο που μπορεί να προσφέρει αυτή την ώθηση. Το Mykonos Run δεν αποτελεί απλά μια δρομική αθλητική εκδήλωση, αλλά ένα κοινωνικό γεγονός με πολυποίκιλες εκπαιδευτικού χαρακτήρα προεκτάσεις και όχι μόνο. Είναι το αθλητικό συναπάντημα που πλέον αποτελεί θεσμό για την Μύκονο και στηρίζεται από την κοινωνία του νησιού με εμπιστοσύνη και αγάπη. Επιπρόσθετα, η συμμετοχή τόσων ξένων δρομέων αποδεικνύει ότι ο Αθλητισμός μπορεί να  συμβάλει και στην αύξηση της τουριστικής σεζόν. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το Μykonos Run 2019 γιατί πάνω από όλα, μας κάνει υπερήφανους για όλα όσα πρεσβεύει και όλα όσα προσφέρει».

 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κος Κωσταντίνος Κουκάς στήριξε για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση και δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά για τέταρτη συνεχή χρονιά το νησί της Μυκόνου υποδέχτηκε θερμά το Mykonos Run. Ένα κοινωνικό γεγονός που προάγει τον αθλητισμό, τα ιδεώδη του και παράλληλα τον εθελοντισμό. Μια διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό για τη Μύκονο, την τοπική κοινωνία αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που κατακλύζουν το νησί μας προκειμένου να λάβουν μέρος. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει σταθερά αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός με κάθε δυνατό τρόπο καθώς, στόχος είναι τόσο η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προωθώντας τον εναλλακτικό τουρισμό, όσο και η προβολή της αθλητικής πλευράς της Μυκόνου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχτήκαμε όλους τους επισκέπτες και τους elite αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στο Mykonos Run 2019 βιώνοντας μοναδική αθλητική εμπειρία και δημιουργώντας τις καλύτερες αναμνήσεις».

 

O συνδιοργανωτής του Mykonos Run, Aegon Mykonos Autograph Collection κος Γρηγοράκης Χρήστος δήλωσε:

Το Aegon Mykonos Autograph Collection, ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με την υπογραφή της Marriott International ξεκίνησε για πρώτη χρονιά, μια καινούργια συνεργασία με το Mykonos Run. To Aegon Mykonos, με την εξαιρετική ομάδα φιλοξενίας και το δυνατό wellness & fitness concept, προσέφερε στη διοργάνωση του Mykonos Run 2019 υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Η ομάδα του Aegon Mykonos, Autograph Collection, δήλωσε επίσης ότι ήταν ιδιαίτερη η τιμή να φιλοξενήσουν και γνωρίσουν από κοντά τους elite αθλητές, την δημοσιογραφική ομάδα κάλυψης του Mykonos Run 2019 και θα ήθελαν να τους ευχαριστήσουν για το αληθινό Μυκονιάτικο πνεύμα και την αθλητική πλευρά που εξέφρασαν και μοιράστηκαν μαζί τους. Το Aegon Mykonos θα ήθελε να ανανεώσει τη συνάντηση με την διοργανώτρια ομάδα του Mykonos Run και τους αθλητές του τον Σεπτέμβριο του 2020!

 

Η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων,κα Καλλιόπη Δαχτυλίδηδήλωσε: το Mykonos Run αποτελεί ένα εξαιρετικό αθλητικό δρώμενο που λαμβάνει χώρα για 4η συνεχόμενη χρόνια στο νησί της Μυκόνου και στο οποίο συμμετείχαν, μικροί και μεγάλοι, αθλητές και μη, από όλον τον κόσμο. Η Μύκονος εκτός από πρέσβειρα του Ελληνικού Τουρισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο αγαπάει και αγκαλιάζει τον αθλητισμό μέσω του Mykonos Run 2019.

 

Το MykonosRun 2019 ήτανε αφιερωμένο στην μνήμη του Μαραθωνοδρόμου ανθρωπιστή και πατριώτη Στυλιανού Κυριακίδηο οποίος, φορώντας τη φανέλα με το Νο 77 είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον 50ο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946και στο πλαίσιο αυτό, τα αναμνηστικά μετάλλια που δόθηκαν σε όλους τους δρομείς κατά τον τερματισμό τους έφεραν το όνομα του.

 

Η οργανωτική επιτροπή του Mykonos Run σχεδίασε και πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό και πλήρες πρόγραμμα τριήμερου φιλοξενίας, δίνοντας την δυνατότητα να γνωρίσουν, να απολαύσουν το νησί των ανέμων και να ζήσουν την εμπειρία του Mykonos run οι  δημοσιογράφοι, οι VIP καλεσμένοι όσο και η elite των Ελλήνων και ξένων αθλητών. 

Τίποτα από τα παραπάνω, δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμβολή, το κέφι και την προσπάθεια των Μυκονιατών , εθελοντών, του Λιμενικού , της Αστυνομίας και των Προσκόπων Μυκόνου που προσωποποιούν την έννοια της συμμετοχής και της στήριξης, αποτελώντας την καρδιά της διοργάνωσης.

Ραντεβού στο Mykonos Run 2020 στις 19 Σεπτεμβρίου 2020 στο νησί των ανέμων.

 

 

Τα Media Relations του Mykonos Run ανέλαβε η εταιρία Avanttales. 

 

 MYKONOS  RUN – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

10,01χλμ – ΑΝΔΡΕΣ

1ΟΣ Σάμι  Κιπνιστκ – Sammy  Kipngstich,

2ΟΣ Μουράντ   Ελ Μπανούρι – Mourand El Bannouri

3ΟΣ Μιχάλης Καλομοίρης ΚΑΙ  1ΟΣ  ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο οποίος στις προηγούμενες 3 διοργανώσεις είχε κατακτήσει τις εξής θέσεις:

Στις πρώτες διοργανώσεις 2016 & 2017 είχε βγει 1ΟΣ στην γενική κατάταξη

στην  τρίτη διοργάνωση 2018 είχε βγει 3ΟΣ στην γενική κατάταξη και 1ΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

και στην φετινή τέταρτη 2019 3ΟΣ στην γενική κατάταξη και 1ΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

 

Τις απονομές των 10,1χλμ Ανδρών έκαναν

Τα μετάλλια η Ελένη Καλπουντζή Δημοτική Σύμβουλος Δήμος Μυκόνου

και

Τα έπαθλα ο κύριος Γιώργος Παπαδημητρίου

Περιφερειακός Διευθυντής Κυκλάδων της τράπεζας EUROBANK – SILVER SPONSOR

 

10,01χλμ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1Η Ασμαε Γκιζλανε – Asmae Ghizlane

2Η Ρεμπέκα Σελανγκατ – Rebecca Chalangat

3Η Μαρία Γκαμπρίλοβα – Maria Gabrilova

 

Τις απονομές των 10,01χλμ Γυναικών έκαναν

Τα μετάλλια η κυρία Τόνια Ανδρόνικου Δημοτική Σύμβουλος Δήμος Μυκόνου

και

Τα έπαθλα ο κύριος  ΡΑΣΙΝΤ  ΜΠΕΝ  ΜΕΝΤΖΙΑΝ

 

5,01χλμ – ΑΝΔΡΕΣ

1ΟΣ  Χριστόφορος Πρωτόπαππας  

2ΟΣ Βασίλης Νίτσος

3ΟΣ Αθανάσιος Φίλιος

Τις απονομές των 5,01χλμ ανδρών έκαναν

Τα μετάλλια ο κύριος Γιώργος Σταμούλης Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κυκλάδων

και

Τα έπαθλα ο κύριος Δημήτρης Γρηγοράκης Ιδιοκτήτης του AEGON MYKONOS HOTELS

Και Συν διοργανωτής του MYKONOS RUN και ΜΕΓΑΛΟΣ  ΧΟΡΗΓΟΣ

5,01χλμ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1Η  Κάρμεν Μπουένο Πουέρτας – Carmen Bueno Puertas,

2Η Ευαγγελία Ζυγόρη ( ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΑ 400 ΜΕΤΡΑ ),  

3η Αγγελική Μαυρομουστακάκη

 

Τις απονομές έκαναν

Στα μετάλλια κυρία Μανιάτη Κατερίνα δημοτική σύμβουλος Δήμου Μυκόνου και Διευθύντρια Καταστήματος Eurobank Μυκόνου

Στα έπαθλα κυρία Μαρία Κουσαθανά Δημοτική Σύμβουλος, Δήμου Μυκόνου.

Νεότερος αθλητήςστα 5.000 μέτρα ο Παναγιώτης Κακούτης = 8 χρονών

Την απονομή του επάθλου έκανε ο ιδιοκτήτης της NUTRILAB κύριος Κωνσταντίνος Μπάρδης

 

Μεγαλύτερη αθλήτριαστα 5.000 μέτρα η ΟΛΙΒΙΑ ΓΚΟΡΝΤΟΝ – OLIVIA GORDON = 80 χρονών

Την απονομή του επάθλου έκανε ο ιδιοκτήτης της NUTRILAB κύριος Κωνσταντίνος Μπάρδης 

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ – ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

1. AEGON  MYKONOS AUTOGRAPH HOTELS

Παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής κύριος Γιάννης Πετράκης.

Την πλακέτα παρέδωσε η κυρία Τόνια Ανδρόνικου Δημοτική Σύμβουλος, Δήμου Μυκόνου.

2. OUT LOUD EVENT SERVICES

Παρέλαβε η ιδιοκτήτρια κυρία Χριστίνα Νικολοπούλου.

Την πλακέτα παρέδωσε η κυρία Ελένη Καλπουτζή Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου

3. ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Παρέλαβε κυρία Μαρία Κουσαθανά Δημοτική Σύμβουλος, Δήμου Μυκόνου.

Την πλακέτα παρέδωσε η κυρία Χριστίνα Νικολοπούλου ιδιοκτήτρια της Out loud event services

4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Παρέλαβε η κυρία Χριστίνα Νικολοπούλου

Αντί του αντιπεριφεριάρχη κυρίου Στέλιου Μπρίγκου

Την πλακέτα παρέδωσε η κυρία Καλλιόπη Δακτυλίδη Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑπρος τον ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Παρέλαβε η κυρία ΚΑΛΛΙΟΠΗ  ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ  πρόεδρος  ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ