Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα  η Επιστημονική Ιατρική Εσπερίδα, με θέμα: «Νευροπλαστικότητα και Πλαστική: για μια καλύτερη ποιότητα ζωής παιδιών και ενηλίκων» που διοργάνωσε το “Saint Filothei” AHEPA Chapter                   HJ – 40 Ψυχικού, προς τιμή της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας                            & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Ο δρ.Ιωάννης Λύρας και ο Πρόεδρος της AHEPA Ψυχικού κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί το πολυετές έργο και η προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ στην κοινωνία με την ευκαιρία της επετείου εκδόσεως για φιλανθρωπικό σκοπό του βιβλίου του Δρ.Ιωάννη Λύρα «Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς» (εκδόσεις ΚΑΥΚΑΣ, Αθήνα 2009).

Ο δρ. Ιωάννης Λύρας δείχνει το βιβλίο του  «Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς», που έχει εκδοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό

Ομιλητές της Εσπερίδας ήταν: ο Διευθυντής πλαστικής χειρουργικής, Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Υπευθυνότητας AHEPA Ψυχικού & Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας Δρ Ιωάννης Λύρας με θέμα: «Βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης των ανθρώπων. Η διαχρονική συμβολή της πλαστικής αποκατάστασης» και η παιδονευρολόγος – υπεύθυνη τμήματος βρεφών                & Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Δρ Ελένη Σκουτέλη με θέμα: «Παιδικός εγκέφαλος: το θαύμα της νευροπλαστικότητας».          

Απονομή τιμητικής πλακέτας  από τον Καθηγητή Ιωάννη Μάζη, αντιπρόεδρο του ΑΧΕΠΑ στη δρ Έλενα Σκουτέλη, αντιπρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σύμβουλος Πρεσβείας Dr Guilheme Esmanhotto ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα, ο οποίος αναφέρθηκε  στους δεσμούς Ελλάδος & Βραζιλίας μέσω του προξενείου και του βιβλίου του Δρα Ιωάννη Λύρα και συνεχάρη την AHEPA και την ΕΛΕΠΑΠ για το έργο και την ιστορία τους, ενώ εκ μέρους του Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος Ελλάδος, παρέστη η Επίτ. Πρόξενος της Κένυας κ. Βίκυ Πανταζοπούλου.

Νίκος Βερλέκης, Ιωάννης Λύρας, Χρήστος Τεντόμας, Guilherme Esmanhotto

Την Εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοπρεσβύτερος                            π. Κωνσταντίνος Φεργαδιώτης, ο οποίος και μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητικής, Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής Συνταγματάρχης Υγειονομικού κ. Χρήστος Ασημομύτης και ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Σμήναρχος Υγειονομικού -φυσίατρος κ. Γεώργιος Κυρίτσης. Παρόντες ήταν: o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κ. Χρήστος Τεντόμας, ο τ. Δήμαρχος Αθηναίων & Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Μπρούλιας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Μαρία Φουρναράκη, ο  τέως Υπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Φιλοθέης κ.κ. Κωνσταντίνος Γιαβάσογλου και Ελίνα Νικητιάδη.


Χρήστος Τεντόμας, Παναγιώτης Ριζόπουλος

Με την παρουσία τους επίσης τίμησαν την εκδήλωση: Ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Βασίλειος Κέκκης, ο Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Θεόδωρος Ροκκάς,  ο Καθηγητής της   πλαστικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου              κ. Γεώργιος Καλακαλάς, πρόξενοι και διπλωμάτες, ιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, άνθρωποι του αθλητισμού, του πολιτισμού και της τέχνης καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι.Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων διακρίναμε: την Πρόεδρο της Επιτροπής ΑΜΕΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής  Ομοσπονδίας κ. Κέλλυ Παυλίδου, τον Πρόεδρο του Ομίλου New York College κ. Ηλία Φούτση, την πρόεδρο των Daughters of Penelope «Αμαρυλλίδες» κ. Ειρήνη Ξακουστή, την Πρόεδρο της UNESCO Νοτίων Προαστίων κ. Σούλα Κοκολέτσου, και πολλούς εκπροσώπους Συλλόγων, Σωματείων και Κοινωνικών Ιδρυμάτων.

 

Η Πρόξενος Κένυα Βίκυ Πανταζοπούλου και ο Πρόξενος Βραζιλίας δρ.Ιωάννης Λύρας

Ο Πρόεδρος της AHEPA Ψυχικού κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους δύο διακεκριμένους ομιλητές, αναφέρθηκε επιγραμματικά στην ιστορία και τις δράσεις της σχεδόν αιωνόβιας Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης. Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της AHEPA Ψυχικού, Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Ιωάννης Μάζης επέδωσε στην Αντιπρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ κ. Ελένη Σκουτέλη, βαρύτιμη τιμητική πλακέτα, σε αναγνώριση της πολυετούς φιλανθρωπικής προσφοράς της ΕΛΕΠΑΠ στην ελληνική κοινωνία.


Χρήστος Τεντόμας, Γιώργος Μπρούλιας, καθ. Ιωάννης Μάζης, π. Κωνσταντίνος Φεργαδιώτης, Νίκος Βερλέκης, Παναγιώτης Ριζόπουλος, καθ. Βασίλης Κέκκης, Χρήστος Ασημομύτης, Ιωάννης Λύρας, καθ. Γιώργος Καλακαλλάς.

Την Εσπερίδα συντόνισε αφιλοκερδώς ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης             κ. Νίκος Βερλέκης, ο οποίος απέσπασε το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού. Μετά το τέλος της Εσπερίδας  πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων με το κοινό, ο Δρ Ιωάννης Λύρας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του «Το μυστικό της βραζιλιάνικης ομορφιάς» και  ακολούθησε κέρασμα και φωτογραφίες με τους καλεσμένους.  

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη: του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), της ομογενειακής εφημερίδας «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» της Νέας Υόρκης και του περιοδικού τέχνης & πολιτισμού «ΑRT & ART magazine».

Ιωάννης Λύρας, Μαρία Δρασιούδη και Παναγιώτα Δρασιούδη