Ως «Ειδική περίπτωση ενός ικανότατου, επιτυχημένου επιχειρηματία» χαρακτήρισε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον Νικόλαο Μακρόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ», ο οποίος είχε μάλιστα βραβευθεί με την τιμητική διάκριση του «Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά» και υποψήφιο για το δημοτικό συμβούλιο με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» του Κώστα Μπακογιάννη.
 
Εξέχουσες προσωπικότητες από τον ασφαλιστικό αλλά και τον πολιτικό κόσμο παρευρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Εθνικής Ασφαλιστικής στο πλαίσιο της εκδήλωσης της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική» με θέμα «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα».
 
Αδωνις Γεωργιάδης, Νικόλαος Μακρόπουλος, Αντώνης Σαμαράς
 
Στην εκδήλωση, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον δήμο της Αθήνας με το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ο Αθηναίος δεν ζητάει τίποτα περισσότερο από Πολιτισμό στην Καθημερινότητά του. Πολιτισμό της Καθημερινότητας ονομάζουμε όλα αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και όμως σήμερα δεν είναι. Αναφέρομαι στην καθαριότητα, στην ασφάλεια, στο πράσινο, στο φωτισμό, στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στην πόλη. Αναφέρομαι στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, καθώς και στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση».
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ», και υποψήφιος για το δημοτικό συμβούλιο με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» του Κώστα Μπακογιάννη Νικόλαος Μακρόπουλος
 
 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης ενώ απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας, πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών και Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Επίσης μήνυμα του κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, Προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), μετέφερε η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης, κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη. Παρευρέθηκαν επίσης πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο βουλευτής Χίου & πρώην υφυπουργός, κ. Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής Επικρατείας & τ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, κ. Θεόδωρος Μπεχράκης,ο πρώην βουλευτής Α’ Αθηνών& νυν δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, κ. Θάνος Πλεύρης, ο πρώην υφυπουργός, κ. Θεόδωρος Δαμιανός, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ.Γιώργος Αμυράς και οι υποψήφιοι βουλευτές Ντόρα Πάλλη, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε και η κα Αλεξία Μπακογιάννη.
 
 
Αλεξία Μπακογιάννη, Νικόλαος Μακρόπουλος
Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Νικόλαος Μακρόπουλος, Ντόρα Πάλλη
 
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά από την πρόσφατη βράβευση του κ. Ν. Μακρόπουλου ως Ηγέτη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, για την προσφορά του στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης,ο οποίος μιλώντας ως φίλος του κ. Ν. Μακρόπουλου τον χαρακτήρισεμεταξύ άλλων ως έναν άνθρωπο που: «είναι μία ειδική περίπτωση ενός ικανότατου ευπατρίδη, αποτελεσματικού, επιτυχημένου επιχειρηματία, αθόρυβου, σοβαρού και αξιόπιστου. Εμείς οι φίλοι του τον ξέρουμε και τον εκτιμούμε και ως άνθρωπο. Γι’ αυτό τον αγαπάμε, για την καλοσύνη του, την ευθύτητά του, την ευγένειά του, για την απλότητά του και για την ανθρωπιά του. Βέβαια η αγορά τον ξέρει ως επιχειρηματία σε καλές και σε δύσκολες στιγμές, ψύχραιμο και πάντα χαμογελαστό, όπως πρέπει να είναι κανείς. Αυτό οι παλιοί το έλεγαν “νοικοκύρη”, τώρα πια λέγεται “σταθερός” και “αξιόπιστος”. Ξέρειπάντοτε που πατάει, ξέρει κάθε στιγμή που βρίσκεται,ξέρει που πηγαίνει. Δε νομίζω ότι έχουν πάρει ποτέ τα μυαλά του αέρα από τις επιτυχίες, δεν τρομάζει σίγουρα από τις δυσκολίες, δεν το βάζει ποτέ κάτω και έχει πάντοτε, όταν του μιλάς,ένα σχέδιο για το σήμερα αλλά κυρίως για το αύριο. Και αυτό είναι και το πιο δύσκολο. Να ξέρεις ναπροβλέψεις για το αύριο. Εμείς οι φίλοι του πάντα τον τιμάμε αλλά είναι η ίδια η αγορά που προφανώς τον γεμίζει με αισιοδοξία. Τέτοιοι άνθρωποι επιχειρηματίες πρέπει να προβάλλονται. Δεν κερδίζουν μόνον οι ίδιοι, αυτή την ηθική ανταμοιβή που τους αξίζει, κερδίζουμε και εμείς, οι υπόλοιποι, όταν προβάλλονται και αναδεικνύονται τέτοιοι συμπολίτες μας ανάμεσά μας γιατί, φίλες και φίλοι, μία κοινωνία τελικά, είναι τα πρότυπά της, αυτά που η ίδια τιμά ως ζωντανά παραδείγματα».
 
Βασίλης Κικίλιας, Αντώνης Σαμαράς, Νικόλαος Μακρόπουλος, Αλέξανδρος Σαμαράς
 
Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Ν. Μακρόπουλου είπε μεταξύ άλλων ότι: «Για το πολιτικό μας σύστημα είναι μεγάλη τιμή να συμμετάσχουν άνθρωποι σαν τον Νικόλαο Μακρόπουλο. Δηλαδήάνθρωποι καταξιωμένοι, που αποφασίζουν να διαθέσουν τον πολύτιμό τους χρόνο, το ταλέντο τους, την εργατικότητα και τη δημιουργικότητά τους και να τα προσφέρουν στην πρόοδο του κοινωνικού συνόλου». Οκ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:«Είναι οξύμωρο και ιπποτικό ένας καταξιωμένος άνθρωπος και επιτυχημένος επιχειρηματίας να ξεκινά από τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και σίγουρα θέλει τόλμη και ειλικρίνεια». Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων ότι«Είναι δεδομένη η στήριξή μας στον Νικόλαο Μακρόπουλο και την υποψηφιότητά του. Αξίζει την προσοχή μας και την ψήφο μας,ώστε να συντελέσει στην ανάδειξη της πόλης των Αθηνών».
 
Ολγα Κεφαλογιάννη
 
 
Ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι«Αφού το θέμα της εκδήλωσης εστιάζει και στην ασφάλεια, τί καλύτερο από έναν άνθρωπο της ασφαλιστικής αγοράς να προσφέρει στα κοινά και να συνδράμει στην αντιμετώπιση σειράς θεμάτων που σήμερα απασχολούν την Αθήνα». Τέλος το μήνυμα του πρόεδρου της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου μετέφερε η κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη λέγοντας πως άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς έχουν να προσφέρουν στα κοινά, προς όφελος της κοινωνίας, καθώς γνωρίζουν τον παλμό και αφουγκράζονται τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
 
Καθλήν Μακροπούλου, Αλεξία Μπακογιάννη, Λαβίνια Μακροπούλου
Νικόλαος Μακρόπουλος, Γιώργος Κούμπας, Αννα Κούμπα
 

Όσον αφορά δε κάποια επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έξω από το Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, όταν άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση και έσπασαν αυτοκίνητα, ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος δήλωσε πως: «Δεν τρομάζουμε, δεν φοβόμαστε, θα προχωρήσουμε στο να αλλάξουμε την Αθήνα. Αυτό που συνέβη μας προκαλεί ακόμη περισσότερο να συνεχίσουμε για την Αθήνα, μας πεισμώνει, μας δυναμώνει αλλά κυρίως μας δικαιώνει και δεν θα αφήσουμε αυτή η ιστορική πόλη της Αθήνας να αφεθεί στα χέρια αυτών των αγνώστων».

 
Οικογένεια Ν.Μακρόπουλου
 
 
ΛΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟ: Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο London Academy και στο Πανεπιστήμιο του Leeds. Το 1970 «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του αρχικά στο Λονδίνο και μετέπειτα στην Αθήνα, στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή Γ. Πλυτά. Το 1993 ίδρυσε Ασφαλιστικό Συγκρότημα στο οποίο ανήκει η Ευρώπη Ασφαλιστική στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εισήλθε το 1998 με μειοψηφική συμμετοχή η Εθνική Ασφαλιστική, η μεγαλύτερη Ασφαλιστική εταιρία της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας της το κύρος και την φερεγγυότητα όπως και την αναπτυξιακή της προοπτική. Το 1990 ίδρυσε τη ΝΙΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών και Αντασφαλειών Α.Ε. (η πρώτη εταιρία που αναγνωρίσθηκε στην Ελλάδα ως εξουσιοδοτημένος ανταποκριτής του διεθνούς φήμης Ασφαλιστικού Οργανισμού των LLOYD’S OF LONDON για non marine ασφαλίσεις) και ΝΙΜΑ Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε. Παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα, ο Νικόλαος Μακρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 1973 εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) και στη διετία 1978 – 1980 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιρειών. Το 1988 αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα του, καθότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων. Το διάστημα 1992 – 1994 διετέλεσε Πρόεδρος και το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων. Επίσης, το διάστημα 1994 – 2003 διετέλεσε Πρόεδρος του Association of Lloyd’ s Brokers Representatives in Greece και επί σειρά ετών υπήρξε αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Ε. Στη διετία 2009 – 2011 ήταν αιρετό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και από το 2012 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ενώ το 2013 επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων σχέσεων της Ένωσης. Το έτος 2018 βραβεύθηκε με την τιμητική διάκριση του «Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά» για την προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Εκτός από την δραστηριότητά του στον ασφαλιστικό κλάδο, το 2014 εξελέγη Αντιπρόεδρος στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Όμιλο Παναθηναϊκός και μέλος του Δ.Σ. της Παναθηναϊκός Π.Α.Ε Ο Νικόλαος Μακρόπουλος είναι παντρεμένος με την Katleen Wagner, με την οποία απέκτησε τη Λαβίνια, Πρωταθλήτρια Ελλάδος και χρυσή Βαλκανιονίκης στο άθλημα της ιππασίας (Dressage), ενώ από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Γ. Πλυτά έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Μαρία.