Στον ιδιαίτερο χώρο του Amber Urban Resto Bar στην καρδιά της Αθήνας, ο Παναγιώτης Νίκας, συγγραφέας με βαθιά γνώση στον καφέ και τα μυστικά του, παρουσίασε πρόσφατα το νέο του βιβλίο με τίτλο “Οδοιπορικό στην Αιθιοπία”

Ο Παναγιώτης Νίκας με τη σύζυγό του Ναταλία και τον Γιάννη Καζανίδη

Πρόκειται για μια αφηγηματική περιγραφή της μοναδικής εμπειρίας του από το ταξίδι στη μαγευτική Αιθιοπία. Στις σελίδες του θα ταξιδέψετε νοερά στη γενέτειρα του καφέ με εικόνες και λέξεις από τον μαιτρ του καφέ Παναγιώτη Νίκα.

Γιάννης Καζανίδης, Πάρις Αμοργινός

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα, για το νέο βιβλίο του…

Η αρχική ιδέα ήταν να πάω ένα ταξίδι στην χώρα από όπου ξεκίνησε η μαγική ιστορία του καφέ. Η Αιθιοπία όμως, δεν είναι μόνο ο καφές και η ιστορία του. Είναι η μοναδικότητα των ανθρώπων και η καλοσύνη τους. Το χαμόγελο των παιδιών τους. Είναι η κουλτούρα τους. Η ιστορία τους. Η περηφάνια τους. Η ιδιαιτερότητα στο φαγητό και τη διατροφή τους. Είναι ο απέραντος ορίζοντας. Η πολυμορφία του τοπίου και η εναλλαγή της φύσης. Όλα αυτά μαζί έκαναν την εμπειρία μου πολυσήμαντη. Εκτός από τον ιδιαίτερο τρόπο καλλιέργειας και επεξεργασίας του καφέ, είχα τη χαρά να γνωρίσω νέους ανθρώπους με πάθος και όραμα για τη χώρα τους αλλά και με γνήσιο σεβασμό για τα προϊόντα που καλλιεργούν. Ανθρώπους που προσπαθούν να γεφυρώσουν τις παραδόσεις με τη σύγχρονη ζωή. Ανθρώπους που υποδέχονται τους επισκέπτες από άλλες χώρες ως φιλοξενούμενους και όχι σαν ξένους.


Παναγιώτης ΝίκαςΔημήτρης Γιώτης

Τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία ανέλαβε ο Γιάννης Καζανίδης-JGK&associates.

Δημήτρης Στρέπκος, Γεωργία Σιακαβάρα, Παναγιώτης Νίκας

Γιάννης Δρίτσας, Χάρης Μαρκάκης, Παναγιώτης Νίκας