Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα, όπως τα παρουσίασε η Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια της Focus Bari, του πρώτου webinar της Clickevents με τίτλο «THE NEXT DAY 4 THE NEXT WE», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία βασιζόμενο πάνω σε “10 σταγόνες γνώσης” που προέκυψαν από ειδική έρευνα της Focus Bari όσον αφορά τις επιπτώσεις του κορωνοιού στη ζωή μας λίγες μέρες πριν τελειώσει το Lockdown.
Το Webinar, πλαισιώθηκε από την παρουσίαση της έρευνας, τον εξαίρετο συντονισμό από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαλλά, και την τοποθέτηση των κορυφαίων business community leaders κ.κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα, Πρόεδρο ΙΕΛΚΑ, Παναγιώτη Μακρυνιώτη, Γενικό Διευθυντή Lenovo Ελλάδας-Κύπρου, Σόνια Χαιμαντά, Δημοσιογράφο, Επικοινωνιολόγο και τακτική Λέκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ιδρύτρια της Focus Bari Ξένια Κούρτογλου
Το Webinar μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον πιο κάτω σύνδεσμο:
Η βραβευμένη επιχειρηματίας και γκουρού της επικοινωνίας και της αυτοβελτίωσης, Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια της Focus Bari, γνωστή coach, mentor και συγγραφέας, έκανε ενδιαφέρουσες επισημάνσεις όσον αφορά τις συνέπειες στη ζωή μας που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοιού:
- Οι Έλληνες νιώθουν περήφανοι με την Κυβέρνηση και την στάση που κράτησε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, νιώθουν περήφανοι για το έθνος μας, για τους επαγγελματίες της πρώτης γραμμής. Νιώθουμε περήφανοι με τον εαυτό μας, συνειδητοποιώντας πως όταν θέλουμε είμαστε υπόδειγμα συμπεριφοράς.
- Το διάστημα της καραντίνας μας έλειψαν κυρίως οι αγαπημένοι μας άνθρωποι, οι έξοδοι, το γυμναστήριο, τα ψώνια, τα χόμπυ και οι υπηρεσίες ομορφιάς.
- Στο θέμα της εργασίας, διαπιστώθηκε πως αρκετοί μπορούν να εργάζονται από το σπίτι, άλλοι θα μπορούσαν δυνητικά και άλλοι δήλωσαν πως η εργασία από το σπίτι είναι ανέφικτη γι αυτούς.
- Ως νέες συνήθειες προκρίνεται η ενασχόληση με: α)Προϊόντα σούπερ μάρκετ, προϊόντα ομορφιάς, βιταμίνες, καλλυντικά, fashion, παιχνίδια κλπ., Β)Ταινίες και σειρές, Γ) Περισσότερο χρόνο με την οικογένεια, Δ)Social media, Ε) Δουλειά από το σπίτι, στ) Αναθεώρηση στα έξοδα, ζ) Αυτοβελτίωση, η)Μαγειρική, θ) Εργασία remode, Ι) Διάβασμα βιβλίων, κ) Ποιοτικά προγράμματα στο ιντερνετ, λ) Αθλητική δραστηριότητα
-Σύγκριση του τώρα με το πριν:
Ανέβηκε η χρήση Skype, whatsApp, labtop, υπολογιστών, tablet, smart tv, internet, αυξήθηκε η χρήση του ιντερνετ για e-baking, αγορές και συναλλαγές με το Δημόσιο
-Η πανδημία είχε σαν αποτέλεσμα:
–Περισσότερο χρόνο με την οικογένεια
-online αγορές
–Προσοχή στα έξοδα
-Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εξακολουθούν να ανησυχούν για την πανδημία ακόμα και τώρα.
-Όσον αφορά τα media: Ta digital ξεπερνούν τα παραδοσιακά: Ανέβηκαν πολύ τo tweeter, Pinterest, YouTube, Snapchat, spot five, Instagram, Facebook,tic toc, webtv, και οικονομικά sites.
–8 στους 10 ανησυχούν για την οικονομία.
-Πολλοί ανησυχούν για την υγεία. Η υγεία δεν είναι πια δεδομένη.
-Αυτό έστρεψε τον κόσμο στο να αποκτήσει υγιεινές συνήθειες και διατροφές, δείχνοντας μεγάλη σημασία στη συναισθηματική και ψυχική υγεία.
–48 στους 100 έχει σχέση με ευπαθείς ομάδες, δηλαδή ανήκει ο ίδιος στις ευπαθείς ομάδες ή ζει με ανθρώπους που ανήκουν σ αυτές.
–Κατά 52 τοις εκατό ανεβαίνουν τα ασφαλιστικά προϊόντα
–Η τεχνολογία είναι πολύ χρηστική, όμως δεν μπορεί ν αντικαταστήσει την προσωπική επαφή.
-Πώς θα μπορούσαν να κωδικοποιηθούν οι επισημάνσεις:
-Περηφάνεια-Ανάταση
Ενότητα-Αλληλοστήριξη
Ελληνικότητα-Ευθύνη
-Άνθρωποι-Αγάπη
Φροντίδα-Θαλπωρή
Σπίτι-cocooning
-Εργασία από απόσταση
Zoom -ευρηματικότητα
E-commerce-web cx
-Υγεία-πρόληψη
Φύση-εξάσκηση
Ενδοσκόπηση-«έσω»