Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη υποδέχθηκαν σήμερα στο Βασιλικό Παλάτι στο Βελιγράδι τον Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδος, Κύριο Χάρη Θεοχάρη συνοδευόμενο από την Υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Κυρία Τατιάνα Μάτιτς.

 Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος είπε :

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού στο Βελιγράδι ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Σερβία – καθώς και την υπουργό μας Κυρία Μάτιτς. Είναι πάντα μεγάλη χαρά να συναντάμε τον φίλο μας Κύριο Θεοχάρη, ο οποίος είναι υποστηρικτής του Ανθρωπιστικού Οργανισμού Lifeline Hellas www.lifelinegr.org, του οποίου ιδρύτρια είναι η Σύζυγος μου. Τα Ανάκτορα με τα δύο Παλάτια, το Βασιλικό Παλάτι και το Λευκό Παλάτι είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη που κάθε τουρίστας πρέπει να επισκεφτεί κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο Βελιγράδι. Δυστυχώς, πολλά μέρη έχουν κλείσει εξαιτίας της πανδημίας.Θα θέλαμε πολύ περισσότεροι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Βασιλικό Συγκρότημα και να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία του.

Η Σύζυγός μου καλωσόρισε τον Υπουργό Κύριο Θεοχάρη στα ελληνικά, την μητρική της γλώσσα και είπε ότι διατηρεί τις καλύτερες αναμνήσεις από τις προηγούμενες συναντήσεις τους. Είμαι υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή της συζύγου μου »

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη είχε την ευκαιρία δε, να εκφράσει τη συγκίνησή της για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 καθώς και την πίστη της στους ΄Ελληνες και στη μεγαλοσύνη του Ελληνικού ΄Εθνους, που ενωμένο κατάφερε το απίθανο. Μια αιώνια έμπνευση για τους απανταχού ΄Ελληνες ομογενείς και για όλες τις επόμενες γενεές.