Λίγες ημέρες έμειναν για την πιο καινοτόμα δράση για το περιβάλλον !

Νέοι και τεχνολογία, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν το αδύνατο, δυνατό!

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει τον 1ο διήμερο μαραθώνιο καινοτομίας, Go 4.0 Green Crowdhackathon, στο INNOVATHENS powered by Samsung (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Η συμμετοχή του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς πάνω από 200 νέοι άνθρωποι έχουν ήδη δηλώσει ένα δυνατό «παρόν» στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη digital εφαρμογών που δίνουν λύσεις σε μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας!
 
Σε αυτή τη δράση μπορούν να συμμετέχουν νέοι προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές, startup εταιρείες και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με τους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε πιλοτική εφαρμογή στο διάστημα του διημέρου. 
 
Για τις ομάδες που θα διακριθούν προβλέπονται χρηματικά βραβεία, συνολικής αξίας 11,000 ευρώ, ενώ για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης και μετέπειτα συνεργασιών με το Υπουργείο και τους συνεργαζόμενους φορείς. 
 
Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με σημαντικούς επαγγελματίες που έχουν το ρόλο του μέντορα, καθώς και να αξιολογηθούν από επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα καταξιωμένα στελέχη, κάτι που θα αποτελέσει έμπνευση για περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών τους.
 
Τη βράβευση των επικρατέστερων ομάδων θα πραγματοποιήσει ο ίδιος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
 
Το περιβάλλον ανήκει σε όλους μας, μα πιο πολύ στους νέους. Ας στηρίξουμε όλοι μας αυτή τη δράση που αποτελεί ένα πρακτικό βήμα προς έναν πιο «πράσινο» πλανήτη!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:
GO4.0 GREEN
 
 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΕΔΩ:
 
ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΑ
Ειδική Σύμβουλος Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Επικοινωνία & Δράσεις Περιβάλλοντος
email: [email protected]