Γίνεται το ποδόσφαιρο να μην είναι συνδυασμένο με πράξεις βανδαλισμού και βίας, αλλά με πράξεις αγάπης, ήθους, ευαισθησίας και ανθρωπιάς; Κι όμως γίνεται…

Γίνεται ένα δωμάτιο νοσοκομείου να θυμίζει γήπεδο; Κι όμως γίνεται…

Ο μικρός Γιώργος Καραμανωλάκης βγήκε νικητής απ’τη μάχη που έδωσε και “έντυσε” στα χρώματα του ΟΦΗ τον θάλαμο που τον φιλοξενεί προσωρινά στο ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Το πρόσωπό του φωτίστηκε πρόσφατα, όταν οι Ηλίας Πουρσανίδης, Γιώργος Σίμος, Αντίλ Ναμπί, Ανέστης Νάστος, Χουάν Νέιρα, Δημήτρης Μάνος, Άγγελος Οικονόμου και Δημήτρης Σωτηρίου τον επισκέφτηκαν για να του προσφέρουν δώρα και στιγμές χαράς, θυμίζοντάς του ότι τον περιμένουν στην εξέδρα του γηπέδου μας.

Τα πρώτα βήματα άλλωστε τα έκανε ήδη στον διάδρομο του νοσοκομείου μαζί με τους αγαπημένους του ποδοσφαιριστές και πλέον, με το εισιτήριο διαρκείας που κρατάει στα χέρια του, ο μικρός Γιώργος θα έχει μόνιμη θέση στην αγαπημένη του Θύρα 4!

Αυτή η κίνηση, είναι ενδεικτική του «αέρα»κοινωνικής αλληλεγγύης,  ευαισθησίας και φιλανθρωπίας που έφερε μαζί της η νέα Διοίκηση του ΟΦΗ που είναι η εξής:

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Μιχάλης Μπούσης

Α’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Σαμαράς

Β’ Αντιπρόεδρος: Ηλίας Πουρσανίδης

Γ’ Αντιπρόεδρος: Angelo Palivos 

Μέλη: Gregory Palivos, Ιάσονας Παπαστεφανάκης, Παναγιώτης Σπυριδάκης (Εκπρόσωπος Ερασιτέχνη ΟΦΗ).

Αναπληρωματικό μέλος: Μιχάλης Μυλωνάκης

Ο Πρόεδρος του ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης

Ο Αντιπρόεδρος του ΟΦΗ Angelo Palivos

Ήδη σιωπηλά και αθόρυβα ο ΟΦΗ έχει δείξει την κοινωνική του ευαισθησία και άλλες φορές από τότε που άλλαξε το ιδιοκτησιακό του.

Ενδεικτικά αναφέρω πως συμμετείχε στο φιλανθρωπικό φιλικό παιχνίδι που έγινε στο στάδιο Μελιδονιώτης Νεάπολης, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η οικογένεια, ενός νεαρού ποδοσφαιριστή από τη Νεάπολη, ο οποίος είχε ένα σοβαρό τροχαίο και βρισκόταν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Άλλη φορά η ΠΑΕ ΟΦΗ επιβεβαίωσε  το κοινωνικό της πρόσωπο στηρίζοντας την δράση «Μια Αγκαλιά για τα Παιδιά» στο Γεντί Κουλέ.

Επιπλέον ο ΟΦΗ συμμετείχε σε φιλικό παιχνίδι που είχε γίνει στο γήπεδο του Καλού Χωρίου Λασιθίου με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Καλού Χωριού Λασιθίου« Ο ΠΥΡΓΟΣ», προκειμένου τα έσοδα απο τον αγώνα να διατεθούν σε οικογένεια της περιοχής που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Και άλλες πράξεις κοινωνικής ευαισθησίας που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν γίνει, το σύντομο αυτό χρονικό διάστημα που ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της ομάδας έγινε ο Μιχάλης Μπούσης και Αντιπρόεδρος ο Ατζελο Παλυβός (και μέλος του ΔΣ ο Γρηγόρης Παλυβός), ομογενείς μπολιασμένοι από την οικογένειά τους με ήθος, ανθρώπινες αξίες και έντονη φιλανθρωπική δράση!

Ο Μιχάλης Μπούσης με την σύζυγό του και τη μητέρα του Ελένη Μπούση, γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση και ως «Μητέρα Τερέζα»

Ο Μιχάλης  Μπούσης είναι ο μεγαλύτερος γιός της Ελένης Μπούση, που είναι γνωστή παγκοσμίως ως «Μητέρα Τερέζα» λόγω της έντονης φιλανθρωπικής της δράσης! Η σπουδαία αυτή γυναίκα έχει το ελληνικό Γηροκομείο στο Ιλλινόις, ορφανοτροφείο στην Αφρική,  καθώς και το Hippocratic Cancer Research Foundation, ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα ερευνών στο κόσμο για την καταπολέμηση του καρκίνου, που διευθύνεται από τον κορυφαίο δρ. Λεωνίδα Πλατάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι το Νοέμβριο από την φιλανθρωπική εκδήλωση που έκανε η κυρία Μπούση, κατάφερε να συγκεντρώσει σε μια μόνο βραδιά 3.500.000 δολλάρια για τους σκοπούς του Hippocratic Cancer Research Foundation, ενώ και φέτος στο φιλανθρωπικό γκαλά στις 16 Νοεμβρίου, αναμένεται να συγκεντρώσει πάλι τεράστια ποσά για να ενισχύσει το  Ίδρυμά της!

Ο Angelo Palivos με την μητέρα του Βίκυ Παλυβού

Ο Angelo Palivos και ο Γρηγόρης Παλυβός είναι ανεψιοί της Ελένης Μπούση και γιοί του αδερφού της Πέτρου Παλυβού, που είναι ένας από τους ισχυρότερους Έλληνες της ομογένειας!

Σημαντικός επιχειρηματίας, πτυχιούχος νομικής, πρωτοπόρος στον τομέα των real estate, (είναι ιδρυτής της Nevada Real Estate Investments) και με ισχυρούς δεσμούς με τον Λευκό Οίκο, ο Πέτρος Παλυβός αναπτύσσει μεγάλη φιλανθρωπική δραστηριότητα, καθώς μη ξεχνώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες  μέσα στις οποίες μεγάλωσε, θεωρεί υποχρέωσή του να βοηθάει εκείνους που το έχουν ανάγκη!

Ο Πέτρος Παλυβός θα είναι εκείνος που θα ηγείται όλων των φιλανθρωπικών ενεργειών του ΟΦΗ.

Ελένη Μπούση, Πέτρος Παλυβός

Ομπάμα, Πέτρος Παλυβός

Ευελπιστώ πως οι σπουδαίοι αυτοί ομογενείς, που έφεραν νέο ήθος και νέο αέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες, ώστε το ποδόσφαιρο να πάρει τη θέση που πρέπει, να γίνει ευγενές άθλημα και όχι τραμπουκισμός, να μην έχει μοναδικό σκοπό το κέρδος και ν’ αποκτήσει το κοινωνικό πρόσωπο που του αξίζει!