Το έλκηθρο του άφησε στην άκρη πρόσφατα ο Άγιος Βασίλης, ανέβηκε σε ένα πυροσβεστικό όχημα βραχυονοφόρο όχημα και πήγε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων για να μοιράσει δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.
Την άφιξη του Άγιου Βασίλη ανήγγειλε με χαρούμενες χριστουγεννιάτικες μουσικές η Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος, με 18 μουσικούς που διηύθυνε ο Αρχιμουσικός, Πυρονόμος Δημήτριος Κουνδουράκης.
Πολλά από τα παιδιά της Μονάδας βγήκαν στο προαύλιο και υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Άγιο Βασίλη, μερικά μάλιστα από τα παιδιά, ανέβηκαν στο πυροσβεστικό όχημα για να περιεργαστούν το εσωτερικό του και να δουν από κοντά τον εξοπλισμό του.
Την ίδια στιγμή άνδρες της ΕΜΑΚ με σχοινιά άρχισαν να κατεβαίνουν από την οροφή του κτηρίου, σταματώντας στα μπαλκόνια των παιδιών που δεν μπορούσαν να κατέβουν στον προαύλιο χώρο για να ειδοποιήσουν για την άφιξη του Άγιου Βασίλη, να τους δώσουν τα δώρα τους και να τους ευχηθούν «Καλή ανάρρωση» και «Καλές Γιορτές».
 
 
 
Σχεδόν ταυτόχρονα με τον Άγιο Βασίλη έφθασαν στη Μονάδα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Υποστράτηγος Νικόλαος Τόσκας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχος Στέφανος Κολοκούρης και πολλοί πυροσβέστες από τον 1ο Πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τους υποδέχτηκε θερμά, τους ευχαρίστησε από καρδιάς που θέλησαν να δώσουν τόσο μεγάλη χαρά στα παιδιά: «Ευχαριστώ όλα τα παιδιά, τους ήρωες, γιατί για εμάς οι πυροσβέστες είναι ήρωες στην καρδιά μας και την ψυχή μας που με κίνδυνο της ζωής τους σώζουν ζωές. Μας συγκινήσατε… γίναμε κι εμείς παιδιά. Σας εύχομαι «Χρόνια πολλά» και «Καλά Χριστούγεννα».
 
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και οι πυροσβέστες από τον 1ο Πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών
 
 
Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», στον κύριο Τόσκα αναμνηστικό δώρο ενώ σε όλους τους παρευρισκόμενους που φρόντισαν για το εντυπωσιακό αυτό δρώμενο πρόσφερε το Μετάλλιο του Υποστηρικτή. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κύριος Βασίλειος Καπέλιος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την θερμή υποδοχή και τα καλά της λόγια λέγοντας: «Θέλω κι εγώ να σας ευχαριστήσω για όσα έχετε κάνει, για την εξαιρετική υποδομή και τα τόσα πολλά και σπουδαία που έχει προσφέρει ο Σύλλογος σας στα παιδιά. Εύχομαι «Καλές γιορτές» σε όλους, να είστε καλά και πάντα με υγεία».
 
Ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος και η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κύριος Νικόλαος Τόσκας παίρνοντας τον λόγο πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι της προσφοράς και ήρθαν σήμερα προκειμένου να προσφέρουν χαρά και να δώσουν και σε μας λίγη χαρά. Το Πυροσβεστικό σώμα και η Αστυνομία θα είναι πάντα κοντά σας. Ευχαριστώ την κυρία Βαρδινογιάννη για την προσφορά της καθώς κι όλο το προσωπικό». Εν συνεχεία οι Μουσικοί μπήκαν στο κτήριο και ανέβηκαν στις κλινικές σκορπίζοντας τις χαρούμενες νότες τους σ’ ολόκληρο το νοσοκομείο. Παιδιά, γονείς και νοσηλευτικό προσωπικό τους χειροκρότησαν θερμά εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη χαρά τους και τις ευχαριστίες τους, γι’ αυτή την τόσο ιδιαίτερη και γεμάτη εκπλήξεις γιορτή.
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: studio panoulis