Ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος, η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη και ολόκληρη η Βασιλική Οικογένεια έλαβαν με μεγάλη θλίψη την είδηση ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘της Μεγάλης Βρετανίας, νονός του πρίγκιπα Αλέξανδρου, έφυγε από την ζωή.

Ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και ο  ΠρίγκιπαΣ Φίλιππος σε παλαιότερες εποχές

Όλη η ζωή του Πρίγκιπα Φίλιππου ήταν αφιερωμένη στην υπηρεσία του Βρετανικού Στέμματος και του λαού. Η παρουσία του θα μείνει ζωντανή μέσα από τη σύζυγό του, την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β, τα τέσσερα παιδιά, τα οκτώ εγγόνια και τα δέκα δισέγγονά του .

O νεαρός πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας Ανδρέας και η ανιψιά του Βασίλισσα Αλεξάνδρα της Γιουγκοσλαβίας, εκείνη την εποχή - η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Ελλάδας και της Δανίας.

Ο αείμνηστος Δούκας του Εδιμβούργου Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ξάδερφος και αγαπητός φίλος του ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και της Βασιλικής Οικογένειας. Ήταν ο γιος του Έλληνα και Δανού Πρίγκιπα Ανδρέα, του αδελφού του Έλληνα Βασιλιά Κωνσταντίνου, και μητρικού προπάππου του Πρίγκιπα Αλεξάνδρου.

Ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος εκφράζει τη θλίψη του για τον χαμό του Πρίγκιπα Φιλίππου

Ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και η Βασιλική Οικογένεια είχαν έναν καλό ξάδερφο, έναν ειλικρινές φίλο στο πρόσωπο του αείμνηστου Δούκα, Πρίγκιπα Φιλίππου, του οποίου η μνήμη θα ζήσει για πάντα. Η απουσία του θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό στις καρδιές όσων τον γνώριζαν.