Δεύτερη παράταση παραστάσεων για την παράσταση με κούκλες και ζωντανή μουσική « ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ» μέχρι την Κυριακή των Βαΐων στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»! Μετά τα συνεχή sold out ο καλοφαγάς λαγός – σεφ συνεχίζει τις παραστάσεις που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους!
 
 
Ο κύριος Αγησίλαγος αποχαιρέτησε το 2017 μαζί με τους μικρούς φίλους του, οι οποίοι πλημμυρίζουν από τον Οκτώβριο το «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για να παρακολουθήσουν τις μαγειρικές του περιπέτειες! Χάρη, λοιπόν, στη θερμή υποδοχή και την τεράστια προσέλευση του κόσμου ο «Αγησίλαγος» παίρνει δεύτερη παράταση παραστάσεων μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων.
 
 
Μια «χαρούμενη πολύχρωμη γιορτή» Το μουσικοθεατρικό παραμύθι που δημιούργησε ο Δημήτρης Μπασλάμ, εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του και το μουσικό CD που αγάπησαν τα παιδιά, έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Δεν είναι μόνο κουκλοθέατρο. Δεν είναι μόνο μουσική ή θεατρική παράσταση… Είναι όλα τα παραπάνω μαζί! Αναπτύσσεται σε πρώτο επίπεδο γύρω από το θέμα της ισορροπημένης διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής. Ο συγγραφέας, μέσα από τις περιπέτειες του καλοφαγά μάγειρα λαγού, μας κάνει ένα ευχάριστο μάθημα διατροφής, δίχως όμως διάθεση για διδακτισμό και ηθικολογία. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο επίπεδο μας μιλάει για την πολυπολιτισμικότητα της κοινωνίας και τη θέση του καθένα σε αυτήν. Σε ένα σύνολο που εμπεριέχει όλους τους ανθρώπους και τις φυλές.
 
 
Οι κούκλες, δια χειρός Δήμητρας Γιοβάνη, με καπετάνιο και μπροστάρη φυσικά τον «Αγησίλαγο», παίρνουν σάρκα και οστά από τους ηθοποιούς. Η σπιρτάδα και η αμεσότητα του κειμένου και των ηθοποιών είναι τέτοια που οι κούκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών, παρόλο που οι ηθοποιοί που τις κινούν βρίσκονται σε κοινή θέα. Επί σκηνής, είναι ο Βασίλης Λιάκος, η Μαριέττα Σπηλιοπούλου και ο Χρήστος Χριστόπουλος, οι οποίοι με απόλυτο συντονισμό και χάρη περνάνε από τον ρόλο του αφηγητή, στο ρόλο του εμψυχωτή, δίνοντας στην περιπέτεια του Αγησίλαγου ακόμα μεγαλύτερη δράση. Επί σκηνής, βρίσκονται επίσης οι μουσικοί: Γιάννης Παπαγεωργίου με τη Λουίζα Σοφιανοπούλου, οι οποίοι σχολιάζουν και τραγουδούν τα παθήματα του κυρίου Αγησίλαγου, ντύνοντας μουσικά την ιστορία. Το παραμύθι αγκαλιάστηκε με πολλή αγάπη από παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και έχει εμπνεύσει θεατρολόγους και εκπαιδευτικό προσωπικό. Έχει μεταφερθεί στη σκηνή και δίνει αφορμή για θεατρικό παιχνίδι.
 
 
 
Ταυτότητα της παράστασης Κείμενο –Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπασλάμ Χορογραφίες: Δημήτρης Σωτηρίου Κούκλες – Σκηνικά: Δήμητρα Γιοβάνη Μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ Σχεδιασμός Φωτισμών: Αθηνά Μπανάβα Κοστούμια: Νίκος Δάλλας Ερμηνεία – Εμψύχωση: Βασίλης Λιάκος, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος Μουσικοί επί σκηνής: Γιάννης Παπαγεωργίου, Λουίζα Σοφιανοπούλου Επιμέλεια παραγωγής: GoodΗeart Productions
 
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:00 Διάρκεια παράστασης: 60’ Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 8€, σχολικές παραστάσεις: 6€ Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος Τ. ‪212 254 0300‬