Ο  Πρόεδρος του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΥΑΤΕΙΡΑ» Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.Νικήτας και ο εκ Τορόντο, Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του o Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.Νικήτας, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη δυναμική του Συλλόγου, μη παραλείποντας ´να αναλύσει τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.Νικήτας κατά την ομιλία του, την οποία ακούν προσεκτικά η Σίσσυ Παυλοπούλου, η Μαρίνα Γιαβρόγλου, ο δρ.Βασίλης Αποστολόπουλος, Ο Σάκης Κεχαγιόγλου και ο Υφυπουργός Κώστας Βλάσης

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κύριος Κώστας Βλάσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική των απόδημων Ελλήνων, τις σχετικές προκλήσεις και συνεχάρη το Σύλλογο για την πρωτοβουλία του αυτή.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κύριος Κώστας Βλάσης κατά την ομιλία του

Τους προσκεκλημένους και την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.Νικήτας, τον οποίο πλαισίωσε ο εκ Τορόντο, Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής.

Ο  Πρόεδρος του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΥΑΤΕΙΡΑ» Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.Νικήτας και ο εκ Τορόντο, Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κύριος Κώστας Βλάσης

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του  «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΥΑΤΕΙΡΑ» Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, μοιράστηκε με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους τη χαρά και τον ενθουσιασμό όλων των Ιδρυτικών Μελών, υπογραμμίζοντας πρωτίστως τον πολυδιάστατο Εκπολιτιστικό, Μορφωτικό και Κοινωνικό χαρακτήρα του και την αμέριστη συνδρομή και υποστήριξη του Συλλόγου προς το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων & Μεγάλης Βρεταννίας.
Η προσφορά και τα αισθήματα αγάπης και ενότητας του Συλλόγου Θυάτειρα είναι καταλύτης για να υλοποιηθεί το όραμα για ενίσχυση των δεσμών των απανταχού Ελλήνων με τη Μητέρα – Πατρίδα.

Ο Πρόεδρος του  «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΥΑΤΕΙΡΑ» Γιώργος Παπαγιαννόπουλος

Πρότυπα αξιών και προσφοράς τα επίτιμα μέλη του Συλλόγου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτας, η Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, επιχειρηματίας, και ο κύριος Δημήτρης Παρασκευάς, νομικός στο Λονδίνο. Παρόντες οι δύο τελευταίοι εξήραν στις ομιλίες τους το ρόλο του Συλλόγου για τους Έλληνες, τον  κι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους σκοπούς του. Συγκεκριμένα, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος με έμπρακτη προσφορά του παρέδωσε την πρώτη «κάρτα υγείας» στο Σεβασμιώτατο, ως σύμβολο μιας νέας συνεργασίας για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ομογένεια.
Εξάλλου η στρατηγική συνεργασία του Συλλόγου με την ΕΕΝΕ σφραγίστηκε από την πρωτοβουλία του Προέδρου της, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου, να υποστηρίξει την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΥΑΤΕΙΡΑ» Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.Νικήτας και ο εκ Τορόντο, Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής.

Ουσιαστικές και πολύ σημαντικές οι στρατηγικές συνεργασίες που ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει, όπως αυτή με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού που με την εμπειρία και αποτελεσματικότητα του κυρίου Γιάννη Χρυσουλάκη και της ακούραστης ομάδας του συμβάλλουν στο σχεδιασμό πρωτοβουλιών και δράσεων του Συλλόγου.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κύριος Κώστας Βλάσης και ο γνωστός δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Σάκης Κεχαγιόγλου

Μεταξύ αυτών ανακοινώθηκε η βράβευση του ομογενή ζωγράφου από τη Νέα Υόρκη κυρίου Philip Tsiaras, στην εκδήλωση της ΓΓΑΕ  με τίτλο «Η Ελληνική Γλώσσα είναι ψυχή», αφιερωμένη στην Παγκόσμια  Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/2, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο ταλαντούχος εικαστικός Philip Tsiaras,σμε τη γνωστή δημοσιογράφο και συντονίστρια της εκδήλωσης Άννα Γριμάνη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θυατείρων Γιώργο Παπαγιαννόπουλο

Στο ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών ως «άμεσου συνομιλητή και συνδιαμορφωτή» αναπτυξιακών πολιτικών με το Κράτος, αναφέρθηκε το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου, κυρία Δέσποινα Ασλάνογλου, που επεσήμανε ότι ο Σύλλογος Θυάτειρα σχεδιάζει τη στρατηγική του κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με αρωγούς τους μηχανισμούς ανάπτυξης και διεθνούς συνεργασίας όπως και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δέσποινα Ασλάνογλου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κύριος Κωνσταντίνος Βλάσης, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κύριος Δημήτρης Οικονόμου, η Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, Kate Smith CMG, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εξωτερικών, κύριοι Γιάννης Χρυσουλάκης και Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κύριος Φώτιος Κουρμούσης, ο Διευθυντής της Γ.Γ. Φορ. Πολιτικής & Δημ. Περιουσίας κύριος Μπίνης, και πολλοί ακόμα εκλεκτοί προσκεκλημένοι, όπως η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, η βουλευτής Ηλείας κυρία Θεοδώρα – Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Αθηναίων κύριος Χρήστος Τεντώμας, ο τέως Βουλευτής κύριος Ιωάννης Βαλινάκης με τη σύζυγό του κυρία Χαρατσάρη-Βαλινάκη, ο Σύμβουλος του Υποδιοικητή της ΤτΕ κύριος Μανώλης Αντωνόπουλος καθώς και πολλά στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

Η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, Kate Smith CMG με τον Χρήστο Τεντομά

Η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, Kate Smith CMG και ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.Νικήτας

Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis δρ.Στέφανος Χάνδακας με την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της εκδήλωσης Άννα Γριμάνη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θυατείρων Γιώργο Παπαγιαννόπουλο

Επίσης, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό χώρο, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, κοινωνικών δομών, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, όπως οι Ζαχαρίας Πορταλάκης, Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου,  ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Σάκης Κεχαγιόγλου, η Σίσσυ Παπαγεωργίου, η Ελένη Γιαννοπούλου, ο Στέφανος Χάνδακας, ο Δημήτριος Ιατρίδης, η Λίτσα Λαβδα, η Έλια Πορταλάκη, η Μαρία Τσίφτη, η Βαρβάρα Ρόζα, η Ρούμπυ Γεωργακοπούλου – Μεγάλου, το ζεύγος David και Αγγελικής Andrews, η Χριστίνα Καρακίτσου, η Ιφιγένεια Κατσαρίδου, η Βαρβάρα Γελαδάκη,η Ρούμπυ Μεγάλου, η Κορίνα Ζερβού, ο Απόστολος Ζερβός, ο Φώτης Φωτόπουλος, ο George Samaha, ο Γιώργος Δραγουμάνος, η Έμυ Τρίκαρδου, η Λίλα Μερτζάνη, η Δέσποινα Κωστομοίρη, η Μαίρη Κουφού, η Αλεξία Κουκκουλή κ.α.

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Majd Samaan, Λίτσα Λάβδα

Νίκη και Μαρίνα Γιαβρόγλου, Άτζυ Andrews, Σίσσυ Παυλοπούλου

Ιφιγένεια Κατσαρίδου, Χριστίνα Καρακίτσου, Ελένη Γιαννοπούλου

Θεοδώρα Βρούτση, Σοφία Εφραίμογλου

Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Δέσποινα Ασλάνογλου, Λίλα Μερτζάνης, Μαίρη Γαλανάκη, δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος,  και Άτζυ Μαργαρίτη Andrews.

Δημήτρης Ιατρίδης,δρ. Άτζυ Μαργαρίτη Andrews, Λίτσα Λάβδα, Σίσσυ Παπαγεωργίου, δρ.Βαρβάρα Γελαδάκη

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.Νικήτας και η Χριστίνα Καρακίτσου

David Andrews, Σίσσυ Παυλοπούλου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος


Η γνωστή δικηγόρος Ελένη Γιαννοπούλου


Άτζυ Andrews, Λένα Μπανιά Αυγενάκη, Αγνή Μαρμαρίδου, Majd Samaan, Αγγελική Αγγελίδη, Δήμητρα Θεοχάρη, Λίτσα Λάβδα


Από το χώρο του πολιτισμού και της τέχνης τιμητικές και οι παρουσίες
των κυριών Καίτης Τζιτζικώστα, Σοφίας Ευφραίμογλου, Ευγενίας Καραγιαννίδη, Ντάνας Στασινού, Βασιλικής Καραγιάννη, Άννας Γριμάνη, Λουίζας Καραπιδάκη,  Μαίρης Μαρούλη – Ζηλεμένου, Ίριδας Κρητικού, καθώς και του διακεκριμένου καλλιτέχνη Philip Tsiaras και του κυρίου  Φώτη Παπαθανασίου.

Έλλη Θανογιάννη, Ντάνα Στασινού

Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη

Δέσποινα Ασλάνογλου, Τάτη Μπόκοτση

Λίτσα Λάβδα, Άτζυ Andrews, Έλλη Θανογιάννη, Λίλα Μερτζάνη, Ντάνα Στασινού, Αλίς Δικαίου, Έμυ Τρίκαρδου

 

Τέλος, η κυρία Έλια Θανογιάννη, η σύζυγος του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη κυρία Θεανώ Σκούρτη – Δημητριάδη, η σύζυγος του Υπουργού Ανάπτυξης κυρία Ευγενία Μανωλίδου, η σύζυγος του Υπουργού εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κυρία Θεοδώρα Βαγενά – Βρούτση, η σύζυγος του Υπουργού Τουρισμού κυρία Δήμητρα Ρηγογιάννη – Θεοχάρη και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Μπανιά – Αυγενάκη.

Άτζυ Andrews, Θεοδώρα Βρούτση,  Ρούμπυ Μεγάλου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Δήμητρα Ρηγογιάννη – Θεοχάρη

Ευγενία Καραγιαννίδου

Άτζυ Andrews, Λένα Μπανιά-Αυγενάκη, Κορίνα Ζερβού

Θεανώ Σκούρτη – Δημητριάδη, Σάκης Κεχαγιόγλου

 

Ο Σύλλογος Θυάτειρα ευχαριστεί θερμά την ΕΕΝΕ για τη συνεργασία της, την κυρία Βαρβάρα Ρόζα για το έργο τέχνης που δόθηκε ως δώρο για το φλουρί, την κυρία Αθηνά Λαφαζάνη για τα υπέροχα κρασιά, την κυρία Τάτη Μποκότση για τα εξαιρετικά εδέσματα, την κυρία Έμυ Τρίκαρδου για την επιμέλεια της διακόσμησης των τραπεζιών, τους εκπροσώπους του τύπου, την Αθηναϊκή Λέσχη για τη φιλοξενία της και τη  δημοσιογράφο κυρία Άννα Γριμάνη για το συντονισμό της εκδήλωσης.

  •