Με επιτυχία έγινε πρόσφατα η παρουσίαση της συλλογής κοσμημάτων HERA, το νέο γούρι 2019, σε εκπροσώπους του Ελληνικού τύπου στο παραδοσιακό κατάστημα ZOLOTAS.
Η πρόεδρος του οίκου Marianne Le Clere-Papalexis, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και CEO, Georges Papalexis, είχαν την ευχαρίστηση να καλωσορίσουν επίσης την πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΕΠΑΠ κυρία Μαριάννα Μόσχου και τις κύριες Ηρώ Κόβα, Χριστίνα Μαρούγκα-Κατσουρίδη και Άννα Μαραβέα, μέλη του διοικητικού συμβούλιου της ΕΛΕΠΑΠ.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, Η ΗΡΩ ΚΟΒΑ, Η MARIANNE LE CLERE-PAPALEXIS, Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΣΧΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ- ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ
Πιστός στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, ο Οίκος δημιούργησε «το κρίνο της ΗΡΑΣ» ένα μοναδικό, πολύτιμο γούρι, εμπνευσμένο από το ολόλευκο άνθος του κρίνου το όποιο συμφώνα με τον μύθο, συνδέθηκε με την Ήρα, την προστάτιδα θεά της γυναίκας και της γονιμότητας. Τα πολύτιμα φυλακτά της συλλογής HERA, παντατίφ, βραχιόλια και σκουλαρίκια, προσφέρονται σε ασήμι, επίχρυσο ασήμι και χρυσό διακοσμημένα με σμάλτο ή πολύτιμες πέτρες. Για 12η συνεχή χρονιά, ο Οίκος ZOLOTAS διατηρεί το φιλανθρωπικό του χαρακτήρα αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεων της συλλεκτικής αυτής συλλογής στο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο της ΕΛΕΠΑΠ, με σκοπό να συνδράμει ουσιαστικά στα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία. ——————- HERA ΓΟΥΡΙ 2019 Το κρίνο της Ήρας ἔνθα στᾶσ᾿ ἤϋσε θεὰ λευκώλενος Ἥρη… Ιλιάδα, E, 784 Το λευκό κρυστάλλινο χέρι της θεάς, το καθάριο άγγιγμα της Ήρας. Και στο χέρι της, στην άκρη των λεπτών δαχτύλων της, ένα κρίνο. Σμιλεμένο μέσα στο φως των αιώνων, παντοτινό σύμβολο της γυναικείας χάρης, το κρίνο, το αρχαίο λείριον, υπήρξε εξαρχής ένα ευγενές στοιχείο της μυθολογίας. Από τους ηλιακούς λωτούς της Αιγύπτου μέχρι τον Πρίγκιπα με τα Κρίνα και τις Γαλάζιες Κυρίες της Μινωικής Κρήτης, το ολόλευκο άνθος του κρίνου συνδέθηκε από τους Έλληνες με την Ήρα, την προστάτιδα θεά της γυναίκας και της γονιμότητας. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν γεννήθηκε ο Ηρακλής, ο Δίας θέλησε να τον κάνει αθάνατο. Γι’ αυτό, όμως, έπρεπε να πιει γάλα θεϊκό. Ο Δίας μέθυσε την Ήρα, κι όταν αυτή αποκοιμήθηκε, έφερε τον Ηρακλή στο στήθος της. Όμως αυτή ξύπνησε, σηκώθηκε απότομα, και το γάλα της πετάχτηκε στον αέρα. Όσες σταγόνες έφτασαν πολύ ψηλά σχημάτισαν τον Γαλαξία, κι όσες έπεσαν στη Γη έγιναν κρίνα. Για το νέο έτος 2019, ο οίκος ΖOLOTAS σας προσφέρει τη ζεστή και καθάρια θηλυκότητα της Ήρας με ένα μοναδικό γούρι. Το φως του ουρανού συναντά τη γονιμότητα της Γης, για να μας δώσει το νέο άνθος του χρόνου, ένα λαμπερό λευκοπέταλο κρίνο. Το Κρίνο της Ήρας, το πρώτο λουλούδι του νέου χρόνου, θα γεμίσει με χάρη κάθε νέα αρχή στην αυγή του 2019! ΓΟΥΡΙ 2019 και Κοινωνική Προσφορά Από το 1895 μέχρι και σήμερα, ο οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει το γούρι της χρονιάς, που σύμφωνα με την παράδοση προσφέρεται για την καλοτυχία. Κάθε χρόνο, η ετήσια αυτή συλλεκτική συλλογή αφιερώνεται σε έναν κοινωνικό σκοπό. Το 2019, η HERA έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίξει τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεών της προς όφελος του σκοπού αυτού.
Η ΛΙΑ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ, Η ΑΝΝΑ ΜΑΡΑΒΕΑ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΠΟΜΩΝΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ZOLOTAS, MARIANNE LE CLERE-PAPALEXIS ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΣΧΟΥ
ΗΡΩ ΚΟΒΑ
Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΥΡΚΙΛΗ, Η ΕΛΦΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΚΟΥ
Ο CEO ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ZOLOTAS ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ZOLOTAS MARIANNE LE CLERE-PAPALEXIS
ΠΗΓΗ: studio panoulis