ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΕΛΕΝΗ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗ FLEURETTE ΚΑΡΑΔΟΝΤΗ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την έκθεση εγκαινίασε η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή Fleurette Καραδόντη και ο Γενικός Διευθυντής Κυριάκος Κουτσομάλλης.

ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Στο επετειακό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από την εθνική συμφορά του ξεριζωμού του Μικρασιατικού Ελληνισμού από τις μακραίωνες εστίες του, που θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου, 39 καλλιτέχνες αντιπαραθέτουν έργα τους σε έργα του χαρισματικού δασκάλου Φώτη Κόντογλου.

FLEURETTE ΚΑΡΑΔΟΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗ


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους
ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο εκπρόσωπος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’ Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός, η Πρύτανις του Πανεπιστημίου της Ευρώπης και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Ελένη Γλύκατζη-Ahrweiler, το Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Δήμητρα Φιλίππου, η Επίτιμη Διευθύντρια Συλλογών της Εθνικής Πινακοθήκης και Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Όλγα Μεντζαφού, η Διευθύντρια του Ιδρύματος Τσαρούχη Νίκη Γρυπάρη, η Διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης Μαρία Γεωργοπούλου, η Έφορος των Μουσείων της Εστίας Νέας Σμύρνης Θέμις Παπαδοπούλου, ο ομότιμος καθηγητής Δημήτρης Φιλιππίδης, ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ Δημήτρης Παυλόπουλος, ο Δρ. Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ Σπύρος Μοσχονάς, η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης Λίνα Τσίκουτα, ο εγγονός του Φώτη Κόντογλου και συλλέκτης Φώτης Μαρτίνος, η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, οι ιστορικοί τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη και Τάκης Μαυρωτάς, οι καλλιτέχνες Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Στέφανος Δασκαλάκης, Ανδρέας Κοντέλλης, Γιώργος Κουβάκης, Αλέκος Κυραρίνης, Αφροδίτη Λίτη, Νεκτάριος Μαμάης, Τάσος Μαντζαβίνος, Νίκος Μόσχος, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Χρήστος Μποκόρος, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Ρόρρης, Νικόλαος Χούτος κ.ά., οι συλλέκτες Όλγα Δημοπούλου, Ελένη Καλλιγά, Χριστίνα Μόραλη, Μαρία Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Σωτήρης Φέλιος, Αντώνης Χατζηιωάννου κ.ά., οι Αλέκος και Κατερίνα Καΐρη, ο Γιάννης Βογανάτσης, οι κυρίες Έλση Δημουλά, Μαρίνα Τσούλου, Μαρία Ξανθάκου, Σοφία Πελοποννησίου κ.ά.

FLEURETTE ΚΑΡΑΔΟΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΟΛΓΑ ΜΕΝΤΖΑΦΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΑΛΛΗΣ ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΕΛΕΡ

ΦΩΤΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ (ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ)

ΜΑΡΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΡΡΗΣ