Και ενώ υπάρχουν «άνθρωποι» απάνθρωποι που κακοποιούν, πετούν στα σκουπίδια, ακόμα και σκοτώνουν ανυπεράσπιστα ζωάκια, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που αγωνίζονται σκληρά για την επιβίωση και την προστασία τους!
Ο Χάρης Καραγιαννίδης έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο «σκυλοχωριό», έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα ζουν σε πολύ καλές συνθήκες 150 σκυλάκια, ενώ έχει βοηθήσει πάνω από 300 ζωάκια με στειρώσεις, υιοθεσίες κλπ και έχει δημιουργήσει ζωοφιλική ομάδα, το Ζωοφιλικό Σωματείο «Απόλλων», ενώνοντας μέσω διαδικτύου ανθρώπους απο διάφορα μέρη σε όλη την χώρα και τον πλανήτη που πιστεύουν ότι ζωάκια και άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή. Ο Χάρης καλεί όλους τους ζωόφιλους να συμμετέχουν με όποιο τρόπο μπορούν στο όραμα του, που επεκτείνεται στη προστασία όχι μόνο των σκύλων, αλλά και γενικότερα των ζώων!
 
Πιο συγκεκριμένα ο Χάρης Καραγιαννίδης επεσήμανε στο sissysworld τα εξής: «Ονομάζομαι Χάρης Καραγιαννίδης και εδώ και 8 χρόνια μένω στον Άγιο Βασίλειο στη λίμνη Κορώνεια έξω απο τη Θεσσαλονίκη. Με την απόφαση μου να αφήσω την πόλη και να μείνω στο χωριό και στη Φύση άρχισε και η δράση μου με τις αδέσποτες ψυχές, ξεκίνησα να βοηθάω ανυπεράσιστα ζωάκια που έβρισκα στο δρόμο μου. Αυτό με βοήθησε να ανακαλύψω πως έχω ψυχή και οτι μπορώ να την δυναμώνω. Με το πέρασμα το χρόνων αντιλήφθηκα πως ίσως είναι αυτός ο ανώτερος σκοπός της ζωής μου. Πριν 1,5 χρόνο μετά τον απρόσμενο θάνατο του «Απόλλωνα», ενός από τα κουτάβια της οικογενείας μου, αποφάσισα να δημιουργήσω μια ζωοφιλική ομάδα, ενώνοντας ανθρώπους μέσω διαδικτίου απο διάφορα μέρη σε όλη την χώρα και τον πλανήτη, μία μεγάλη οικογένεια για να βοηθά κάθε είδος ζωής που έχει την ανάγκη μας. Με την στήριξη και την ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε κάλεσμα μου για βοήθεια και με τον ερχομό της Κατερίνας εδώ και ενά χρόνο τα όνειρα μας άρχισαν να πραγματοποιούνται. Εχοντας στην κατοχή μας αρκετή Γη δημιουργήσαμε ένα μεγάλο σκυλοχωριό, στεγάζοντας για Αρχή σκυλάκια που γι αυτά είμαστε η τελευταία τους ελπίδα για ζωή, ζωάκια με ιδιαιτερότητες, ανυπεράσπιστα κουταβάκια κακοποιημένα απ τα σκουπίδια και πριν την ευθανασία ψυχές έχουν βρει στέγη στην τεράστια αγκαλιά μας. Πάνω από 300 ζωάκια έχουν λάβει την βοήθεια μας, πολλές στειρώσεις, υιοθεσίες είναι μερικές από τις ήδη δράσεις μας. 150 ζωάκια φιλοξενούνται στο χώρο μας και ζουν μια όμορφη ζωή! Με την αγάπη που παίρνουμε απο τόσες ψυχές που μεγαλώνουν στο πλάι μας και με την αγάπη του κόσμου αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα αληθινά Ζωοφιλικό Σωματείο, ώστε να ενωθούμε όλοι όσοι πιστεύουμε ότι ζωάκια και άνθρωποι έχουμε ίσα δικαιώματα στη Ζωή στο πλανήτη που μας φιλοξενεί. Οι δράσεις μας δεν σταματούν στα σκυλάκια αλλά ευελπιστούμε να δυναμώσουμε και να βοηθάμε κάθε ζωντανή ύπαρξη μας χρειάζεται. Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο όραμα μας και στο Ζωοφιλικό Σωματείο «Απόλλων» με όποιον τρόπο μπορείτε για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο αύριο για όλες τις ψυχές εκεί έξω…»