Πάνω από 750.000 δολλάρια έχουν συγκεντρωθεί πριν καν αρχίσει η φιλανθρωπική εκδήλωση και πάνω από 900 εισιτήρια έχουν πουληθεί για το μεγαλειώδες γκαλά που πραγματοποιείται  σήμερα  σε λίγες ώρες στο Σικάγο, από την Ελένη Μπούση, μια σπουδαία και «αθόρυβη»γυναίκα, που έχει θέσει σκοπό της ζωής της την καταπολέμηση του καρκίνου!

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν με την ολοκλήρωση του γκαλά θα δοθούν ολοσχερώς για τον ιερό αυτό σκοπό!

Ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Ναθαναήλ, δεκάδες πολιτικοί των ΗΠΑ μεγάλης βαρύτητας, billionaires επιχειρηματίες και κορυφαίοι γιατροί από όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο Robert Krantz και ο Lou Canellis, φιλάνθρωποι, φίλοι και κυρίως η οικογένειά της που τη στηρίζει πάντα, θα βρεθούν δίπλα στη «Μητέρα Τερέζα», όπως αποκαλείται παγκοσμίως η Ελένη Μπούση λόγω της έντονης φιλανθρωπικής της δράσης, για να συνδράμουν στο τεράστιο αγώνα που κάνει για την καταπολέμηση  της μεγάλης μάστιγας της ανθρωπότητας, που λέγεται καρκίνος και να τη βοηθήσουν να σφραγίσει ανεξίτηλα την ιστορία της ανθρωπότητας και να αλλάξει τα δεδομένα του πλανήτη!

Η Ελένη Μπούση (Eleni Bousis), γνωστή για την έντονη φιλανθρωπική της δράση και ως «Μητέρα Τερέζα», με το σύζυγό της ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Δημήτρη Μπούση (Jim Bousis) που πάντα τη στηρίζει και τον κορυφαίο γιατρό  δρ.Λεωνίδα Πλατάνια (dr Leonidas Platanias)

Αξίζει ν αναφερθεί πως ο πήχυς έχει φτάσει πολύ ψηλά, δεδομένου ότι πέρυσι το Νοέμβριο, η Ελένη Μπούση κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 3.500.000 δολλάρια, όταν διοργάνωσε μια μεγαλειώδη και φαντασμαγορική φιλανθρωπική εκδήλωση στο Σικάγο, όπου παρευρέθησαν 700 καλεσμένοι από όλο τον κόσμο! Έλληνες, Αμερικάνοι, Εβραίοι, Ρώσοι ήρθαν για να προσφέρουν την θερμή τους υποστήριξη στο Hippokratic Cancer Research Foundation, όπως άλλωστε το κάνουν κάθε χρόνο στα ετήσια γκαλά που διοργανώνει η Ελένη Μπούση! Ολόκληρο το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολλαρίων έχει διατεθεί για τους σκοπούς του Hippokratic Cancer Research Foundation.

Ο αδερφός της Ελένης Μπούση επιχειρηματίας Πέτρος Παλυβός (Peter Palyvos) με τη σύζυγό του Βίκυ Παλυβου( Vicky Palyvos) και την Ελένη Μπούση

Το Hippocratic Cancer Research Foundation με έδρα το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, που ίδρυσε η Ελένη Μπούση το 2015, με τη σημαντική συμβολή του dr.Λεωνίδα Πλατάνια και με σκοπό την ενίσχυση ερευνών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ειδικεύεται στη μεταφραστική έρευνα του καρκίνου και αποσκοπεί στην ανάπτυξη εργαστηριακών μεθοδολογιών και εφαρμογών κλινικού ενδιαφέροντος. Δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει στήριξη στο έργο της καταπολέμησης του καρκίνου, χρηματοδοτώντας morning διεπιστημονικές ερευνητικές ομάδες στο Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center του πανεπιστημίου Northwestern. Στόχος του είναι μεταξύ άλλων να ενδυναμώσει τη δράση των ερευνητών του, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουν επείγοντα ζητήματα στους τομείς της βιολογίας του καρκίνου και της ογκολογίας με την εφαρμογή καινοτόμων θεραπευτικών διαδικασιών. Το ερευνητικό κέντρο Lurie είναι ένα από τα 47 εθνικά κέντρα για την έρευνα και την και την αντιμετώπιση του καρκίνου στις ΗΠΑ, το οποίο τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης. Καθοριστική είναι η συμβολή στην έρευνα και αντιμετώπιση του καρκίνου του ομογενούς Λεωνίδα Πλατανιά, που από το 2014 είναι διευθυντής του Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center. Στη διάρκεια της θητείας του έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του κέντρου, εισάγοντας προγράμματα μεταφραστικής έρευνας για τον καρκίνο και έχοντας αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας, με τουλάχιστον 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσεων σε σχέση με τα καρκινικά κύτταρα και την ανάπτυξη νέων θεραπειών, οι οποίες συμβάλουν στη θεραπεία κακοηθειών. Πρόσφατα μάλιστα ο δρ.Πλατάνιας προχώρησε πολύ τα επιτεύγματά του όσον αφορά την θεραπεία του καρκίνου σε διάφορες μορφές του.

Η Ελένη Μπούση, ο dr Λεωνίδας Πλατάνιας και η σύζυγος του κυβερνήτη του Ιλινόις Bruce Rauner, Diana Rauner

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλανθρωπική δράση της κυρίας Μπούση, παρ όλο που είναι αθόρυβη, αφήνει τα ανεξίτηλα ίχνη της σε πολλούς τομεις και σε όλο τον πλανήτη, αφού με μεγαλείο ψυχής έχει αφιερώσει τη ζωή της και έχει ανοίξει την καρδιά της και μια μεγάλη αγκαλιά σε όλες τις ευάλωτες ομάδες που χρειάζονται την βοήθεια της, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Αμερική, Ελλάδα, Αφρική, Κούβα είναι μερικά μόνο από τα μέρη όπου η Ελένη Μπούση έχει κάνει έμπρακτα κατάθεση της ψυχής της και έχει βραβευτεί πολλες φορές γι αυτό!

Η βοήθειά της απευθύνεται σε όλα τα «παιδιά της» όπως λέει η ίδια, εννοώντας τα «ανάπηρα παιδάκια της», τα «γεροντάκια της», τα «ορφανά της», τους καρκινοπαθείς της!

Η Ελένη Μπούση ανάμεσα στα παιδιά της Μιχάλη Μπούση που πρόσφατα αγόρασε τον ΟΦΗ, Ευάγγελο Μπούση( Evangelo Bousis), Βικτώρια Μπούση, Γιώργο Μπούση και τον σύζυγό της Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Δημήτρη Μπούση. Η οικογένειά της είναι πάντα στο πλευρό της στους αγώνες της!

 

Η Ελένη Μπούση είναι Πρόεδρος στο Γηροκομείο στο Ιλινόις, το Greek American Nursing Home and Rahabilitation (το Ελληνικό Γηροκομείο). Το Γηροκομείο αυτό που στηρίζει τους Έλληνες ηλικιωμένους στο Σικάγο που έχουν ανάγκη στέγης, τροφής και περίθαλψης, είναι ένα ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών, που θυμίζει πεντάστερο ξενοδοχείο- έχει ακόμα και ελληνικό καφενείο μέσα-, το οποίο είχαν αρχικά ιδρύσει Έλληνες για ανθρώπους που απέτυχαν ή έχασαν την περιουσία τους.


Η Ελένη Μπούση με τους αγαπημένους της γονείς που τους έχασε πρόσφατα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα της Ελένης Μπούση για την ίδρυση του Hippocratic Cancer Research Foundation γεννήθηκε όταν η μητέρα της που ήταν ετοιμοθάνατη με λευχαιμία δοκίμασε το πειραματικό φάρμακο του dr Leonidas Platanias και κατάφερε να ζήσει 18 ολόκληρα χρόνια!

 

Η φιλάνθρωπη αυτή γυναίκα στηρίζει επίσης τα «ανάπηρα παιδάκια της» που τα βοηθάει από μικρά και καθ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.Είναι στο Συμβούλιο πάνω από 30 χρόνια και έχει μάλιστα βραβευτεί από τα ανάπηρα παιδιά για αυτή την πολυετή υποστήριξή της!

Ο κυβερνήτης του Ιλινόις Bruce Rauner, η σύζυγός του Diana Rauner, η Ελένη Μπούση και ο Δημήτρης Μπούσης

 Η κυρία Μπούση βοηθάει και τα «ορφανά παιδιά της», όπως τα αποκαλεί, στο Ορφανοτροφείο του Μεριβελ στο Σικάγο, αλλά και στο ορφανοτροφείο που ίδρυσε η οικογένειά της στην Κένυα, στο οποίο μπορούν να ζήσουν 120 ορφανά!

Δημήτρης Μπούσης, Ελένη Μπούση

Στους κοινωνικά χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπου δεσπόζει το έλλειμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αφύπνισης της κοινωνικής συνείδησης, προσωπικότητες χαρισματικές σαν της Ελένης Μπούση, είναι πράγματι άξιες συγχαρητηρίων και βραβεύσεων και μας κάνουν να νιώθουμε όχι μόνο περήφανοι ως Έλληνες, αλλά και περήφανοι ως άνθρωποι γενικότερα!

Σήμερα κρίνεται το δικό μας κοινό καλό, το καλό όλης της ανθρωπότητας,  ας είμαστε λοιπόν αρωγοί και συνοδοιπόροι με όλες μας τις δυνάμεις, όπως μπορεί ο καθένας, στο μεγάλο αυτό αγώνα που δίνει με πάθος, συστηματικά και τόσο αποτελεσματικά η σπουδαία αυτή γυναίκα, η Ελένη Μπούση!

(http://WingsToCure.com)