Με σημαία του την ορθοδοξία, μπολιασμένος με ισχυρές αρχές και αξίες και κουβαλώντας με αγάπη την Ελλάδα μέσα στην καρδιά του, ο Πέτρος Παλυβός, κορυφαίος δικηγόρος της Αμερικής, είναι από αυτούς που βοήθησαν πολύ τον Ελληνισμό, γιγαντώνοντας το ανάστημα της Ελλάδας μας στο εξωτερικό και κάνοντας μας να νιώθουμε περήφανοι ως Έλληνες. 


Ο ισχυρός ομογενής της Αμερικής Πέτρος Παλυβός ( Peter Palyvos)

Με πλούσια φιλανθρωπική δράση, ο Πέτρος Παλυβός είναι συγκροτημένος, μετρημένος, σεμνός και ταπεινός, αν και χειρίζεται ως δικηγόρος ορισμένες από τις κορυφαίες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών κατά 42 εταιρειών παραγωγής οπιοειδών της Νεβάδας  που έχουν σκοτώσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο Αμερικανούς, κατά της Boeing Corporation, η οποία κατασκεύασε το ελαττωματικό αεροπλάνο 737 MAX που συνετρίβη στην Αιθιοπία  σκοτώνοντας 346 ανθρώπους πριν από αρκετά χρόνια, εναντίον του Facebook για τη χρήση υπερβολικών μετρήσεων με τους πελάτες του και κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επειδή δημιούργησε τον κοροναϊό στο εργαστήριο της Γουχάν και από αμέλεια της επέτρεψε στον ιό να διαφύγει. Στην τελευταία του αυτή αγωγή μάλιστα ζήτησε από την Κίνα αποζημίωση τέσσερα τρισεκατομμύρια δολλάρια για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω COVID-19 32 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και πολλά Ελληνοαμερικανικά εστιατόρια. 
Εξέχον  μέλος του ελληνοαμερικανικού λόμπι και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής ο Πέτρος Παλυβός, ζει στο Λας Βέγκας και  εκτός από κορυφαίος δικηγόρος είναι και σημαντικός επιχειρηματίας, πρωτοπόρος στον τομέα των real estate, (είναι ιδρυτής της Nevada Real Estate Investments), ενεργό μέλος του Leadership 100 και με ισχυρούς δεσμούς με τον Λευκό Οίκο, και πρωτεργάτης σε πολλές φιλανθρωπίες! 

Ο Πήτερ Παλυβός με την οικογένειά του, την γυναίκα του Βίκυ, τους γιούς του Angelo και Gregory, την κόρη του Αναστασία, την νύφη του Αμάντα και τον γαμπρό του

-ΕΡ: Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα κύριε Παλυβέ. Τι σας έφερε στην Ελλάδα φέτος;

ΑΠ: Έχω σπίτι στη Βουλιαγμένη και προσπαθώ να επισκέπτομαι τη μητέρα πατρίδα κάθε χρόνο. Φέτος ήρθα και εγώ προκειμένου να παρευρεθώ σε τέσσερις γάμους και μια βάπτιση.

-ΕΡ:Γιατί γίνονται τόσοι πολλοί γάμοι και βαφτίσεις φέτος στην Ελλάδα;

ΑΠ:Λόγω του Covid πολλές ελληνοαμερικανικές οικογένειες καθυστέρησαν τους γάμους και τις βαπτίσεις τους μέχρι φέτος.

-ΕΡ:Αφού έρχεστε στην Ελλάδα κάθε χρόνο, ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τη χώρα μας φέτος;

ΑΠ:Είναι εξαιρετικές! Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα της Ευρώπης και έχει τους πιο φιλόξενους πολίτες στην Ευρώπη. Η παροχή υπηρεσιών είναι καλύτερη. Οι πόλεις είναι πιο καθαρές. Η οικονομία ανακάμπτει και υπάρχει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα στη χώρα.

Ο Πέτρος Παλυβός με τον π. Πρόεδρο των ΗΠΑ  Μπαράκ Ομπάμα

-ΕΡ: Τι πιστεύουν οι άνθρωποι για την τρέχουσα κυβέρνησή μας στις Ηνωμένες Πολιτείες;

ΑΠ:Στηρίζουμε κάθε ελληνική κυβέρνηση που ψηφίζει ο ελληνικός λαός, δεδομένου ότι η απόφαση για το ποιος θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα είναι αποκλειστικά στην κρίση του ελληνικού λαού.  
Ωστόσο δεν σας κρύβω τον ενθουσιασμό μου για τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πολλοί από τους υπουργούς του, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Νίκου Ταγαρά, επιλύουν ζητήματα που εκκρεμούσαν για πάνω από 25 χρόνια. Οι στόχοι και η πρόοδος αυτής της κυβέρνησης είναι εξαιρετικές. Νομίζω ότι η Ελλάδα θα έχει ρεκόρ τουρισμού και επενδύσεων φέτος. Ως Ελληνοαμερικανός, που στηρίζει την Ελλάδα, βρίσκω πως όλα αυτά είναι υπέροχα νέα. Θέλουμε η Ελλάδα να βρίσκεται σε ευημερία και σε τροχιά ανάπτυξης και θέλουμε οι συμπατριώτες μας στην Ελλάδα να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον που πραγματικά τους αξίζει!

Ο Πέτρος Παλυβός με την Χίλλαρυ Κλίντον

 

-ΕΡ: Βοηθάτε και με ποιό τρόπο ως Ελληνοαμερικανός leader την Ελλάδα;

-ΑΠ: Βοηθάω με όποιο τρόπο μπορώ. Έχω ενθαρρύνει αρκετές αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Έπαιξα καταλυτικό ρόλο  στο να φτιάξουν αμερικανικές εταιρείες  ένα καζίνο στο Ελληνικό. Έχω υποστηρίξει συστηματικά και για πολλά χρόνια ελληνοαμερικανικά θέματα στο Κογκρέσο. Έχω ενθαρρύνει πολλές χιλιάδες φίλους μου Αμερικάνους να επισκεφτούν την Ελλάδα. Επίσης υποστηρίζω σθεναρά την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, καθώς και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

-ΕΡ: Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο;

-ΑΠ: Ο Πατριάρχης  Βαρθολομαίος είναι ένας από τους κορυφαίους ηγέτες του κόσμου. Όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευγνώμονες για όσα έχουμε κερδίσει εξαιτίας της ηγεσίας, της σοφίας και της πνευματικότητας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Λόγω του τρόπου που ηγείται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας αντιμετωπίζεται ευνοϊκά σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ο τρόπος αντιμετώπισης του σε θέματα οικολογίας και κλιματικής αλλαγής έχει επικροτηθεί από ηγέτες σε όλο τον κόσμο.

-ΕΡ: Κάποιοι επέκριναν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τον διορισμό του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου. Πιστεύετε ότι αυτή η κριτική είναι δικαιολογημένη;

-ΑΠ:Όχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήρε μια πολύ σοφή απόφαση, προωθώντας και βοηθώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να γίνει Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής το 2019. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έχει πολύ πλούσιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο  και από τότε που έγινε ηγέτης της αμερικανικής μας εκκλησίας, έχει προσφέρει πολλά και έχει κάνει πολλές σημαντικές βελτιώσεις!

ΕΡ:Ποια είναι η γνώμη σας για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο;

-ΑΠ:Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι ένας μεγάλος πνευματικός ηγέτης που έχει απίστευτο όραμα για την ανάπτυξη της εκκλησίας μας στην Αμερική και για το άνοιγμά της σε πολύ κόσμο, ώστε να ενταχθούν στην αγκαλιά της όλοι οι άνθρωποι!  
Πιστεύει στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική δικαιοσύνη. Από πολλές απόψεις, είναι ο καλός ποιμένας που προσπαθεί να μεγαλώσει πνευματικά και οικονομικά την εκκλησία μας. 
Υπό την ηγεσία του, ολοκληρώθηκε το ιερό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero της Νέας Υόρκης. Τα άδεια ταμεία της εκκλησίας έχουν γεμίσει, η ιδιότητα μέλους στο Leadership 100 έχει ολοκληρωθεί. Η προσέλευση στην εκκλησία έχει αυξηθεί και το μέλλον της εκκλησίας μας φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έχει ευρεία υποστήριξη από πολιτικούς και μη ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να μπορεί να συγκριθεί με την ηγετική προσωπικότητα, τις επιδόσεις, την αποτελεσματικότητα, την πνευματικότητα, την ευγένεια και το όραμα αυτού του απίστευτου ανθρώπου.

Ο Peter Palyvos με την σύζυγό του Vicky, τον  Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής Ελπιδοφόρο, την αδερφή του Eleni Bousis, γνωστή διεθνώς για την σημαντική φιλανθρωπική της δράση ως «Μητέρα Τερέζα» και η Elena Manos

-ΕΡ: Ποιό είναι κατά τη γνώμη σας το καλύτερο χαρακτηριστικό  που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος;

ΑΠ: Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έχει μια μοναδική ικανότητα να επικοινωνεί, να μιλάει εκ βάθους καρδίας με ειλικρίνεια και να σχετίζεται με όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους. Μιλάει πολλές γλώσσες, όπως αγγλικά, ελληνικά, αραβικά και γερμανικά. Είναι επίσης πολύ μορφωμένος, δεδομένου ότι έχει διδακτορικό στη φιλοσοφία και ήταν καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πριν γίνει Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Ταυτόχρονα, έχει μια απίστευτη ικανότητα να μιλάει στον πλανητάρχη και με τον ίδιο σεβασμό να μιλάει και στον απλό άνθρωπο, λόγω της ευγενικής και στοργικής του ψυχής. Αυτές είναι σημαντικές ιδιότητες για έναν χαρισματικό θρησκευτικό ηγέτη, όπως είναι ο Ελπιδοφόρος!
Με αυτά τα χαρίσματα κάνει τον κόσμο ν αγαπά την εκκλησία, προσελκύει πολλούς πιστούς  και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα  να μεγαλώσει η εκκλησία μας!

-ΕΡ: Λένε πως κατά καιρούς έχει εκφράσει προοδευτικές απόψεις για διάφορα ζητήματα που ταλανίζουν τον κόσμο μας. Πείτε μας μερικές δράσεις του που αποδεικνύουν τον νεωτερισμό του και πώς τις κρίνετε;

ΑΠ: Σίγουρα ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν είναι ένας «στεγνός», απρόσωπος, άχρωμος και άοσμος  ηγέτης που απλά βολεύεται στο «θρόνο του»! 
Είναι ανθρωποκεντρικός, αποτελεί  μια ξεχωριστή και δυναμική προσωπικότητα, που έχει ισχυρή άποψη και τολμά να την υποστηρίξει με σοβαρά επιχειρήματα.  
Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την  επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Μπάιντεν επαίνεσε την στάση του για την σθεναρή υποστήριξη των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων. 
Είμαι σίγουρος πως μια τέτοια μεγάλη αγκαλιά και ένα τέτοιο ανοικτό μυαλό σαν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής χρειάζεται η Εκκλησία μας για να πολλαπλασιάσει εκτός από τα έσοδά της και  τους πιστούς της, να τους κάνει να την αγαπήσουν, να επανεντάξει όσους έχουν απομακρυνθεί και να αγκαλιάσει και νέα μέλη! Να κάνει την εκκλησία «ελπιδοφόρα», ό,τι ακριβώς σημαίνει και το όνομα του!Χαρακτηριστική είναι η φράση του ίδιου του Ελπιδοφόρου σε συνέντευξή του: «Η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται μόνο για την σωτηρία της ψυχής, αλλά και για αυτή τη ζωή, για το αν έχει ο άνθρωπος σπίτι να ζήσει, αν έχει δουλειά, για το αν υπάρχει ελευθερία, αν υπάρχει δημοκρατία»! 
Στην περίοδο του Covid είχε κλείσει τους ναούς, η θεία λειτουργία μεταδιδόταν μέσα από τα social media , ενώ για το θέμα της θείας κοινωνίας την περίοδο του Covid είχε θεσπίσει για πρώτη φορά τη χρησιμοποίηση πλαστικών λαβίδων, ώστε οι πιστοί να λαμβάνουν ξεχωριστά τη Θεία Κοινωνία και να μην μεταδίδουν τον κορωνοιό και αυτό είχε κατακριθεί από κάποιους  παρωπιδικούς και στενόμυαλους. Ο ίδιος είχε πει τότε στο Associated Press: «Δεν είναι ο τρόπος που τη λαμβάνουμε, είναι η ίδια η Κοινωνία που μας σώζει και μας δίνει αιώνια ζωή. Πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν για να τους κρατήσουμε όλους σε κοινωνία. Εάν υπάρχουν πιστοί μεταξύ μας που δεν αισθάνονται πολύ άνετα με το κοινό κοχλιάριο, ίσως μπορούμε να τους προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση». Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος συμμετείχε κατεβαίνοντας στους δρόμους μαζί με τους διαδηλωτές στις  μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ ύστερα από τη δολοφονία του George Floyd, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κατά του ρατσισμού.  
Εξάλλου ο Ελπιδοφόρος κατήγγειλε ως “κουλτούρα του θανάτου” την οπλοκατοχή στην Αμερική, που οδηγεί σε μαζικές δολοφονίες σε σχολεία.

-ΕΡ: Η πρόσφατη βάπτιση των παιδιών ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων, παρά το γεγονός ότι  δυό αγγελούδια μπήκαν στο δρόμο του Θεού και έγιναν χριστιανοί, ένα δικαίωμα αναφαίρετο που κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους στερήσει,  προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις από ανθρώπους  στενόμυαλους και παρωπιδικούς κατά τη γνώμη μου, που αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις κοινωνικές εξελίξεις! Και το «αυτονόητο» που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος με το να βαπτίσει τα 2 παιδιά, χαρακτηρίστηκε  «τολμηρό»…  Πώς το σχολιάζετε; 

-ΑΠ: Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε την βάπτιση δυο παιδιών που έγιναν χριστιανοί, κάνοντας αυτό που είχε υποχρέωση από τη θρησκεία μας να πράξει: Ο,τι θα έκανε και ο Χριστός που άνοιγε τη μεγάλη του αγκαλιά σε όλους ανεξαιρέτως  τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις και ειδικά στα παιδιά!
Αυτό το «αυτονόητο», δηλαδή την εφαρμογή της χριστιανικής διδασκαλίας με επίκεντρο την αγάπη,  «τόλμησε» να κάνει πράξη ο Αρχιεπίσκοπος, αποδεικνύοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά το 
ανοικτό μυαλό του, την έλλειψη ευθυνοφοβίας του, την μεγάλη του ψυχή και την τεράστια αγκαλιά του, στην οποία χωρούν όλοι ανεξαιρέτως και αδιακρίτως οι άνθρωποι! 
Ο ίδιος έδωσε απάντηση στους επικριτές του  και στην ομιλία του στην Εκκλησία την ημέρα της βάπτισης αλλά και στο Twitter γράφοντας: «Καθένας, ανεξάρτητα από το ποιος είναι και τι έχει κάνει – στα καλύτερα και στα χειρότερα – αξίζει την αγάπη του Θεού. Κι αν όλοι αξίζουν την αγάπη του Θεού, αξίζουν επίσης και τη δική μας αγάπη»

Δημήτρης και Ελένη Μπούση, Πέτρος Παλυβός, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, Βίκυ Παλυβού

 

-ΕΡ: Ο Αρχιεπίσκοπος  Χριστόδουλος είχε στενές σχέσεις με σας και την οικογένειά σας  και ως εκ τούτου τον γνωρίζατε καλά. Ξέρετε πως ήταν πρωτοπόρος, ανοικτό μυαλό, ότι έφερε πολύ κόσμο και ειδικά τους νέους στην εκκλησία, και ότι τελικά δικαιώθηκε μετά τον θάνατο του! Πιστεύετε ότι είχε κοινά σημεία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο; 

ΑΠ: Θεωρώ πως οι δυο αυτοί ηγέτες έχουν παρά πολλά κοινά σημεία: Είναι ισχυρές προσωπικότητες, δημοφιλείς, ταπεινοί, τολμηροί, και πρωτοπόροι και καταφέρνουν να βρουν τη χρυσή ισορροπία ανάμεσα στη πίστη και τον ρεαλισμό και ανάμεσα στη λογική και την αγάπη! 
Επίσης και οι δυό έχουν κάνει πολύ αγαπητή την ορθοδοξία και την εκκλησία, η οποία έχει ήδη αγκαλιάσει στους κόλπους της ευρύ κοινό! 

-ΕΡ: Τι  πιστεύετε για το μέλλον της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική;

-ΑΠ: Είναι πολύ καλό. Έχουμε ευλογηθεί με πολλούς καλούς ηγέτες στην εκκλησία μας. Μεταξύ αυτών είναι ο πατέρας Καρλούτσος και οι πρώην Αρχιεπίσκοποι Δημήτριος, Σπυρίδων και Ιάκωβος. Όμως, από το 2019 υπό τη σοφή και ικανότατη ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, το μέλλον της εκκλησίας μας είναι  ακόμα πιο λαμπρό. Προσεύχομαι ο Κύριος να προστατεύει και να ενισχύει τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο γιατί είναι ένας υπέροχος πνευματικός ηγέτης.

– ΕΡ: Ως ηγέτης του ελληνοαμερικανικού λόμπι τι γνώμη έχετε για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ;

-ΑΠ: Οι σχέσεις είναι άριστες και πρέπει να παραμείνουν πάντα εξαιρετικές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που θέσπισε την  δημοκρατία και οι Ηνωμένες Πολιτείες  αυτή τη στιγμή  είναι ο προστάτης της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Η δημοκρατία βέβαια δεν είναι πάντα το τέλειο πολίτευμα. Όμως, είναι συγκριτικά το καλύτερο πολιτικό σύστημα στον κόσμο.   
Επίσης, έχουμε πάνω από 3 εκατομμύρια Ελληνοαμερικανούς στην Αμερική. Πολλοί από αυτούς τους πολίτες έχουν οικογένεια στην Ελλάδα. Άρα, οι δεσμοί μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας είναι ισχυροί.

-ΕΡ: Τι βήματα πιστεύετε πως πρέπει να κάνει η Ελλάδα ώστε ν αποκαταστήσει τη φήμη της στην Αμερική και στο εξωτερικό γενικότερα;

-ΑΠ: «Πιστεύω πως η Ελλάδα πρέπει να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα στους νόμους της, πχ τους νόμους για φόρους, τους νόμους για εγκατάσταση αλλοδαπών επιχειρήσεων κλπ, ώστε να δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στον ξένο επενδυτή. Ήδη η τωρινή κυβέρνηση έχει κάνει ελκυστικά πακέτα και πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Γι αυτό και έχουν ήδη εγκατασταθεί πολλές ξένες μεγάλες εταιρείες, αλλά και ξένοι  ιδιώτες και έχουν επαναπατριστεί Έλληνες που ζούσαν στο εξωτερικό!   
Η Ελλάδα διαθέτει μια ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά, είναι Παράδεισος κ εμείς δεν έχουμε παρά να τον εκμεταλλευτούμε για την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μας, που αποτελεί την βαρειά βιομηχανία στη χώρα μας! Ήδη έχουν γίνει μεγάλα έργα υποδομής, πχ το project του Ελληνικού, ξενοδοχεία διεθνούς εμβέλειας όπως το «four season» κλπ, που καλλιεργούν το έδαφος για ενδιαφέρον των ξένων για επενδύσεις. Αν επιπρόσθετα αποδείξουμε ότι ο Έλληνας είναι έντιμος,δουλευταράς και αξιοπρεπής και δεν είναι απατεώνας που πάει να κερδοσκοπήσει στην πλάτη των ξένων, τότε θα κερδίσουμε πολλά!
Ήδη οι ομογενείς στην Αμερική, ενώ αντιμετώπιζαν στο παρελθόν με καχυποψία κάθε είδους επένδυση, τώρα προχωρούν τις πρωτοβουλίες τους στη χώρα μας με μεγαλύτερη σιγουριά!
Πρέπει ν αποκατασταθεί η λαβωμένη φήμη της  Ελλάδας,  που παλιά ήταν παράδειγμα και κοιτίδα πολιτισμού. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας πως χωρίς πολλή δουλειά, σοβαρότητα, συνέπεια, εντιμότητα, σεβασμό στο συνάνθρωπο  και υπευθυνότητα δεν γίνεται τίποτα.»
Εκτός από την τουριστική ανάπτυξη, υπάρχουν κ άλλοι τομεις που μπορούν ν αποτελέσουν πόλο έλξης για  ομογενείς και ξένους.  
Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει έξυπνα marketing προγράμματα τα οποία προωθούν  την όμορφη Ελλάδα μας ως χώρα φιλοξενίας και υποδοχής σημαντικών πρωτοβουλιών και δράσεων ομογενών και αλλοδαπών ιδιωτών και εταιρειών!

-ΕΡ: Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας για το μέλλον;

-ΑΠ: Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι η άνοδος του ολοκληρωτισμού και των δικτατόρων σε όλο τον κόσμο. Έχουμε δικτάτορες όπως ο Πούτιν στη Ρωσία, ο Σι στην Κίνα και ο Ερντογάν στην Τουρκία, που προσπαθούν να επεκτείνουν τα όριά τους και να απειλήσουν τους γείτονές τους. Αυτό δεν είναι αποδεκτό! Έτσι, όλοι οι Έλληνες, είτε ζούμε στην Ελλάδα είτε οπουδήποτε στον κόσμο, πρέπει να ενωθούμε και να υποστηρίξουμε τη δημοκρατία, την εκκλησία μας και το διεθνές δίκαιο και τάξη.ΕΡ:Κύριε Παλυβέ γνωρίζω  πως εσεις και η οικογένειά σας προχωρείτε αθόρυβα σε πολλές και σημαντικές φιλανθρωπικές δράσεις. Έχω μάθει πως η φιλανθρωπική δράση υπήρχε στο DNA της οικογένειας σας, δεδομένου ότι οι γονείς σας, που έφυγαν με 100 δολλάρια από τη Νεστάνη Αρκαδίας για να βρούν την τύχη τους στις ΗΠΑ, μεγαλούργησαν, καταφέρνοντας ωστόσο να κρατήσουν  την παράδοση και τις αρχές της οικογένειας και της ορθοδοξίας και κάνοντας πολλές φιλανθρωπικές δράσεις. Έχω διαβάσει ότι η μητέρα σας έπαιρνε ένα φορτηγάκι και μοίραζε τρόφιμα και ρούχα στους φτωχούς. Επίσης γνωρίζω πως εσεις αναμιγνύεστε  σε πολλές φιλανθρωπικές δράσεις και στην Αμερική και στην Ελλάδα. Σε παλαιότερη μάλιστα συνέντευξη σας όταν ερωτήθηκατε για το «που ξόδεψατε 100 δολάρια με τον καλύτερο τρόπο», είχατε απαντήσει  «δίνοντας τα σε φιλανθρωπίες». Γνωρίζω επίσης ότι η αδερφή σας η Ελένη Μπούση, ιδρύτρια του Hippocratic Cancer Research Foundation, ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του καρκίνου, είναι ευρέως γνωστή για την σημαντική φιλανθρωπική της δράση ως «Μητέρα Τερέζα»!
Έχετε κάποια σχέδια, κάποιους στόχους για φέτος, όσον αφορά τη φιλανθρωπική σας δραστηριότητα;

-ΑΠ: Ο στόχος είναι να κάνουμε ακόμα περισσότερα για τη φιλανθρωπία. Η οικογένειά μου ήταν φτωχή όταν ήμουν νέος. Έτσι, οι αείμνηστοι γονείς μου, ο Βαγγέλης και η Βασιλική Παλυβού, πάντα με δίδασκαν να είμαι καλός με τους ανθρώπους και να είμαι γενναιόδωρος στους λιγότερο τυχερούς. Ως εκ τούτου, είναι στόχος μου να δωρίσω εκατομμύρια δολάρια στην εκκλησία, καθώς και για οποιαδήποτε φιλανθρωπική δράση χρειάζεται. 


Ο Peter Palyvos με την οικογένειά του

 

Θα κλείσω  τη συνέντευξη κύριε Παλυβέ όχι με ερώτηση, αλλά με μία επισήμανση: Ότι άνθρωποι σαν εσάς «διαμάντια», είναι τα παραδείγματα προς μίμηση και τα πρότυπα που πρέπει να έχουν οι νέες γενιές, προκειμένου η Ελλάδα,  που ξεκίνησε ως κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας, να ξαναβρεί τη χαμένη της λάμψη!