Παμψηφεί επανεξελέγη για τέταρτη φορά ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος στο τιμόνι της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ). Η ομόφωνη επανεκλογή του κυρίου Αποστολόπουλου προέκυψε μέσα από τη σχετική ψηφοφορία της ετήσιας Γενικής Συνελεύσεως της Ένωσης που φιλοξενήθηκε πρόσφατα με ευρύτατη συμμετοχή στο Grand Hyatt Athens, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης!
 
 
 
 
Τη Γενική Συνέλευση χαιρέτισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στον οποίο το Προεδρείο κατέθεσε τις ανανεωμένες θέσεις της Ένωσης. Συγκεκριμένα, τον ενημέρωσε για την απήχηση των πιο πρόσφατων πρωτοβουλιών της Ένωσης σχετικά με την φορολογία των επιχειρήσεων, την ανάγκη μείωσης της δέσμευσης για το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και του φιλο-επενδυτικού κλίματος. Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη το Προεδρείο, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη της Ένωσης για το θετικό τους αποτύπωμα στην Ελληνική επιχειρηματικότητα και τον δημόσιο διάλογο. Παράλληλα, κατέθεσε το όραμα της νέας κυβέρνησης για μία δυναμική οικονομία, με κορμό μία υγιή και ρωμαλέα ιδιωτική πρωτοβουλία που θα οδηγήσει σε στέρεη, βιώσιμη και ισχυρή ανάπτυξη.
 
 
 
 
Στη Γενική Συνέλευση, έγινε ειδική αναφορά στις δράσεις και τις παρεμβάσεις της ΕΕΝΕ που είχαν σημαντικό αποτύπωμα κατά το τρέχον έτος, όπως οι πρωτοβουλίες των Δελφών, η ημερίδα επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Cambridge στην Αθήνα, και τα εργαστήρια εξωστρέφειας. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το πλάνο δράσης της Ένωσης για τους επόμενους μήνες, με κεντρικό σημείο αναφοράς την 6η Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ, το Ετήσιο Οικονομικό-Επιχειρηματικό Φόρουμ που εδραιώθηκε ως θεσμός υπό την Προεδρεία του Δρ. Αποστολόπουλου.
 
 
 
 
Η 6η Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ, θα φιλοξενηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Grand Hyatt Athens, και θα εστιάσει, μεταξύ άλλων στη μεγιστοποίηση της υπεραξίας, της συνεργατικότητας και της εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας. Κεντρικές προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης -το κομβικό θέμα που ανέδειξε και υπηρέτησε η ΕΕΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα- καθώς και την εδραίωση ενός σύγχρονου, καινοτόμου και παγκοσμίως ανταγωνιστικού παραγωγικού μοντέλου.
 
 
 
 
Οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης είχαν αέρα ανανέωσης, με τέσσερα νέα πρόσωπα να εντάσσονται στη σύνθεσή του: η κα. Ναταλία Βαγιωνή και οι κκ. Θωμάς Αποστολίδης, Γιώργος Καλαβρουζιώτης και Παύλος Ευθυμίου. Έτσι, η νέα Διοικητική Δομή της ΕΕΝΕ έχει ως εξής: * Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. | ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ * Χριστιανός Χατζημηνάς, Αντιπρόεδρος A’ Δ.Σ.| EFA GROUP * Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος Β’ Δ.Σ. | ALDEMAR RESORTS * Αρμόδιος Γιαννίδης, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. | VITEX – ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΙΔΗ * Θωμάς Αποστολίδης, Ταμίας Δ.Σ. | ELIKON * Γεώργιος Αλεξανδράτος, Μέλος Δ.Σ. | APOLLONIA LINES * Ναταλία Βαγιωνή, Μέλος Δ.Σ. | FRESH LINE * Χάρης Βαφειάς, Μέλος Δ.Σ. | STEALTHGAS * Χάρης Δασκαλάκης, Μέλος Δ.Σ. | BCA GROUP * Γιώργος Καλαβρουζιώτης, Μέλος Δ.Σ. | EUNICE ENERGY GROUP * Χρίστος Κοντοβερός, Μέλος Δ.Σ. | ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ * Χάρρυ Μπουγαδέλλης, Μέλος Δ.Σ. | ΑΕΤΕΡ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ * Βασίλης – Παύλος Τρίκαρδος, Μέλος Δ.Σ. | ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ & Β.Ι.ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ * Αίνη Μιχαηλίδου, Επίτιμη Αντιπρόεδρος, Επικεφαλής για τη Βόρεια Ελλάδα, Ex-Officio Μέλος Δ.Σ.| A. MICHAELIDES GROUP * Δημήτρης Παπανικολάου, Ex-Officio Μέλος Δ.Σ., Επικεφαλής Σχέσεων με την Τουρκία * Παύλος Ευθυμίου, Ex-Officio Μέλος Δ.Σ., Διευθυντής Στρατηγικής & Εξωτερικών Σχέσεων ΕΕΝΕ
 
 
 
 
* Ο Δρ. Αποστολόπουλος κατά την ομιλία του τόνισε πως σκιαγραφείται ένα παράθυρο ευκαιρίας με έναν τετραετή ορίζοντα σταθερότητας, αναπτυξιακής στόχευσης, έξω από το ασφυκτικό περιβάλλον των προγραμμάτων προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, προέτρεψε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στο μέλλον του τόπου και να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ρίσκο, ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, με όραμα και στοχοπροσήλωση, με όρους καινοτομίας, εξωστρέφειας και κερδοφορίας.
 
 
 
 
Ο Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αποφοίτησε το 1990 από τη Σχολή Μωραΐτη. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του London School of Economics (ΒSc Management), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο τίτλος της διατριβής του είναι «Διάθεση πληρωμής για αγορά υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα», η οποία και του απονεμήθηκε με άριστα. Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών που αποτελεί την ηγετική επιχείρηση του κλάδου υγείας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι δραστηριότητες του Ομίλου Γ. Αποστολόπουλου, στον οποίο ο Βασίλης Αποστολόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος, εκτείνονται πέραν από την υγεία στις ασφάλειες, το real-estate και το εμπόριο. Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ) και μέλος του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κατάρ. Επιπλέον, είναι μέλος του Advisory Board του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics και του διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και management του Πανεπιστημίου Cambridge (CIBAM). Ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου «ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ» που έχει στόχο την προώθηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Cyber Security International Institute (CSIi) που έχει σαν στόχο να εκπαιδεύει και να ενημερώνει για την ορθή χρήση και τις απειλές του κυβερνοχώρου ειδικά στα παιδιά. Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθηναϊκής Λέσχης και μέλος του Chatham House, στο Λονδίνο. Για την κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο «Giuseppe Sciacca». Επίσης, του έχει απονεμηθεί ειδική τιμητική διάκριση από τον Δήμαρχο Φούρνων Κορσεών για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία του νησιού, ενώ έχει βραβευθεί από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά του στο Σώμα καθώς και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την προσφορά του στους Αστυνομικούς της Αττικής. Επίσης, έχει βραβευθεί από την Ομοσπονδία Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την προσφορά του στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης.