Επίσημο δείπνο παρέθεσε χθες προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και με αυτό ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στην Αθήνα του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα.Μιάς επίσκεψης που αποσκοπεί στην ανάδειξη των στρατιωτικών και ναυτικών δεσμών των δύο χωρών, στη βελτίωση των διμερών σχέσεων με φόντο τις ολοένα και πιο περίπλοκες διαπραγματεύσεις για το Brexit, αλλά και στην επούλωση παλιών πληγών, «όπως άφησε ο πρίγκιπας να εννοηθεί», όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Guardian. «Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες (και το μόνο κράτος-μέλος της ΕΕ) που δεν έχει επισκεφθεί επισήμως η βασίλισσα. Ο δούκας του Εδιμβούργου -Έλληνας πρίγκιπας που γεννήθηκε στην Κέρκυρα- αναγκάστηκε να φύγει μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1923, με τον πατέρα του, πρίγκιπα Ανδρέα, μόλις να γλιτώνει την καταδίκη σε θάνατο και την εκτέλεση. Το αρνητικό κλίμα στις σχέσεις επιτάθηκε όταν οι Έλληνες ψήφισαν σε δημοψήφισμα το 1974 για την κατάργηση της μοναρχίας ανατρέποντας τον βασιλιά Κωνσταντίνο», έγραψε χαρακτηριστικά η Guardian.Προηγουμένως και νωρίς το απόγευμα χθες η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα επισκέφθηκαν μετά από πρόσκληση της πρώτης το κεντρικό Κτίριο του Μουσείου Μπενάκη που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της οικογένειας Μπενάκη, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας,απέναντι από τον Εθνικό Κήπο.
 
 
 
 
 
Νωρίτερα έγινε η παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων στο Προεδρικό Μέγαρο μεταξύ του Πρίγκιπα Κάρολου και του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος εντυπωσίασε τον πρίγκιπα με το ασυνήθιστο δώρο που του έκανε. Το δώρο ήταν η πρόσκληση του Δημάρχου Κέρκυρας για την βάφτιση του πρίγκιπα Φιλίππου στο Μόνο Ρεπό τον Οκτώβριο του 1921, του πατέρα του Καρόλου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, την οποία δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιος συλλέκτης, καθώς και το μενού της δεξίωσης της βάφτισης, αλλά και η ανακοίνωση του δήμου Κέρκυρας για το γεγονός. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώρισε επίσης στον Πριγκιπα Κάρολος και έναν επίχρυσο αμφορέα μινωικής τέχνης. Από την πλευρά του ο πρίγκιπας Κάρολος δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 6 πορσελάνινα πιάτα, κατασκευασμένα στο εργαστήριο της βασιλικής αυλής, καθώς και μια φωτογραφία του ιδίου με την σύζυγό του.
 
 
 
Όσον αφορά το λαμπερό δείπνο στο Προεδρικό πραγματοποιήθηκε σε «στενό κύκλο» 99 επισήμων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δεδομένου ότι ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι ακόμα αρχηγός κράτους και έτσι το δείπνο δεν μπορούσε να συμπεριλάβει περισσότερους καλεσμένους. Ο Πρίγκιπας Κάρολος είχε ζητήσει το menu να είναι αμιγώς ελληνικό, όπερ και εγένετο. Το μενού του δείπνου περιελάμβανε: • Αιγαιοπελαγίτικη τριλογία ψαριών με ούζο και αυγοτάραχο Μεσολογγίου • Σφυρίδα στο φούρνο με ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα, γαρνιρισμένη με λαχανικά ατμού • Καρυδόπιτα με παγωτό μαστίχας Χίου • Φρούτα εποχής • Καφές Όλη η αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου έδωσε το παρόν και οι κυρίες εντυπωσίασαν με τις ενδυματολογικές τους επιλογές και τα καλόγουστα και πανάκριβα κοσμήματα τους!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΚΑΜΗΛΑ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΚΑΜΗΛΑ, ΜΠΕΤΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ, ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ
 
ΜΠΕΤΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
 
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
 
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Γ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ KATE SMITH
 
 
Η ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΚΑΜΙΛΑ ΤΗΣ ΚΟΡΝΟΥΑΛΗΣ, Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΥΑΛΙΑΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
 
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
 
ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΤΖΟΥΛΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ
 
ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΚΑΜΗΛΑ
 
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ΕΡΙΕΤΑ ΛΑΤΣΗ
 
ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΦΕΣΣΑΣ
 
Η ΥΠΕΡΚΟΜΨΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ
 
ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
 
Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΔΩΣΕ ΠΑΛΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑΣ
 
ΕΛΕΝΑ ΤΖΟΥΛΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
 
ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΚΑΜΗΛΑ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΕΤΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ
 
ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ
 
ΒΑΡΔΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ
 
 
Η ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΚΑΡΟΛΟ ΕΝΑ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
 
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΕΤΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ
 
ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΚΑΜΗΛΑ, ΕΡΙΕΤΤΑ ΛΑΤΣΗ
 
 
 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ
 
ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΚΑΜΗΛΑ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
 
ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΚΑΜΗΛΑ, ΜΠΕΤΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ
 
ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΚΑΜΗΛΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ
 
ΜΠΕΤΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
 
 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΒΑΡΔΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ
 
Η ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
 
ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΚΑΜΗΛΑ, ΜΠΕΤΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
 
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΚΑΜΗΛΑ, ΜΠΕΤΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ
 
ΒΑΡΔΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
 
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
 
Σήμερα και υπό αυστηρά μέτρα προστασίας πραγματοποιήθηκε η ημίωρη συνάντηση του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
 
 
 
 
 
 
Αργότερα και πριν καταθέσει ο Κάρολος στεφάνι στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου, το πριγκιπικό ζεύγος περπάτησε στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης όπου επισκέφθηκε τον ναό της Αγίας Ειρήνης και Εισοδίων της Θεοτόκου στην Καπνικαρέας, συνομίλησε με αρκετούς πολίτες που τους φωτογράφιζε με τα κινητά τους και γεύθηκε τα νοστιμότατα κουλουράκια Θεσσαλονίκης και λουκουμάδες!