Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη επιχειρηματίες, που είναι πάνω από όλα άνθρωποι και που σημαντικό τους κίνητρο είναι σπουδαία έργα κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλανθρωπικής δράσης! Λαμπερά παραδείγματα μιας τέτοιας( περίπτωσης- εξαίρεσης) αποτελούν οι δραστήριοι ιδιοκτήτες του ομίλου Kord Group, Βασιλική Κορδερά και Βαρδής Κορδεράς με την Πρωτοβουλία τους «HAIR for HELP», που είναι μια διαδικασία στήριξης σε συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία και αποδεδειγμένα δε μπορούν να καλύψουν το κόστος αγοράς περούκας αποκατάστασης.
 
Η κίνηση «HAIR for HELP» ενθαρρύνει εθελοντές να προσφέρουν τα μαλλιά τους, προκειμένου να κατασκευαστούν περούκες παθήσεων οι οποίες στη συνέχεια παρέχονται, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, σε άπορους ογκολογικούς ασθενείς και πάσχοντες από αλωπεκία.
 
Η πρωτοβουλία αυτή της Bergmann Kord ξεκίνησε το 2011 και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και τοπικούς συλλόγους Καρκινοπαθών ανά την Ελλάδα, συνεχίζει δυναμικά σημειώνοντας εντυπωσιακή πρόοδο, καθώς τροφοδοτείται από την αξιοθαύμαστη ανταπόκριση του κόσμου!
 
 
 Έτσι τα τελευταία χρόνια η πρωτοβουλία μετατράπηκε σε «Κίνηση» αφού δεκάδες άνθρωποι φθάνουν στην κλινική της Bergmann Kord προκειμένου να χαρίσουν τα μαλλιά τους για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «HAIR for HELΡ», με το σύνθημα «Προσφέρουμε μαλλιά, χαρίζουμε χαμόγελα».
 
Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν τα μαλλιά των εθελοντών μήκος τουλάχιστον είκοσι εκατοστά και να μην έχουν υποστεί χημική επεξεργασία. Εφόσον τηρούνται αυτές οι προυποθέσεις κόβονται, συλλέγονται και φυλάσσονται μέχρι να κατασκευαστούν οι περούκες, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα επεξεργασίας.
 
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλινική μαλλιών της Bergmann Kord έχει κάνει τις περισσότερες μεταμοσχεύσεις μαλλιών (πανω από 67.000) στην Ελλάδα, και αποτελεί μια από τις κορυφαίες κλινικές μαλλιών παγκοσμίως και την πρώτη κλινική (από το 1979) στην Ελλάδα που έκανε εμφύτευση μαλλιών. Η «Bergmann Kord” έχει λάβει σημαντικές πιστοποιήσεις ποιότητας από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Οργανισμό Swiss Approval και είναι η μοναδική κλινική μαλλιών στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένος Ιατρικός Οργανισμός, ως αναγνώριση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρει και με κριτήρια τη συνεχή μεγιστοποίηση της Ασφάλειας που παρέχει. Η κλινική Μαλλιών του Bergmann Kord ακολουθεί Γερμανικά πρότυπα λειτουργίας και οργάνωσης, με στόχο την ολοκληρωμένη φροντίδα των μαλλιών, την πρόληψη, τη θεραπεία και την επιστημονική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και παρέχει προηγμένες, άρτιες, μόνιμες και αποτελεσματικές λύσεις, μέσω της εφαρμογής από έμπειρους γιατρούς των πιο Σύγχρονων και Διεθνώς αναγνωρισμένων τεχνικών. Πιο συγκεκριμένα στην κλινική μαλλιών της Bergmann Kord, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ρόδο πραγματοποιούνται τα εξής: * Δωρεάν Τριχολογικός Έλεγχος * Μεταμόσχευση Μαλλιών συνδυαστικά με χρήση αυξητικών παραγόντων * Θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) * Θεραπείες Τριχόπτωσης με Φυτικά Βλαστοκύτταρα * Προσθετική Μαλλιών New Age * Τεχνολογία Hollywood για Ογκολογικούς Ασθενείς.
 
 
Με τους ιδιοκτήτες του Ομίλου Kord Group Βασιλική Κορδερά και Βαρδή Κορδερά
 
 
Παράλληλα στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις του ομίλου Kord Group στεγάζεται και το Δερματολογικό Κέντρο Skin Center, το οποίο έχει διαμορφωμένους και τεχνολογικά πλήρως εξοπλισμένους χώρους, καθώς και εξειδικευμένες επιστημονικές υπηρεσίες στον τομέα της Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας, οι οποίες, υπό την εποπτεία του άριστα κατηρτισμένου προσωπικού και των ειδικευμένων και έμπειρων γιατρών του, παρέχουν ασφαλείς,άρτιες, μόνιμες και αποτελεσματικές ιατρικές λύσεις στον τομέα της Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας. Οι υπηρεσίες αυτές είναι ενδεικτικά: * Εφαρμογές Botox * Θεραπείες προσώπου με Υαλουρονικό οξύ * Θεραπείες Αντιγήρανσης * Μεσοθεραπεία Προσώπου-Σώματος * Θεραπεία PRP * Θεραπεία Ουλών Ακμής κ.λ.π. * Κρυολιπόλυση * Θεραπείες με laser 
 
Όμιλος Kord Group: ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ Λεωφ. Κηφισιάς 348 (Έναντι Νοσοκ. «ΥΓΕΙΑ») GR – 152 33 Χαλάνδρι, Αθήνα Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 68 28 888 ΑΘΗΝΑ Λεωφ. Συγγρού 203 GR – 171 21 Νέα Σμύρνη, Αθήνα Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 93 11 111 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αδριανουπόλεως 20 & Αιγαίου GR – 551 33 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2310 458 555 ΛΑΡΙΣΑ Μαρίνου Αντύπα 2 & Κούμα GR – 412 22 Λάρισα (Κεντρική Πλατεία Λάρισας) Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2410 66 00 90 ΠΑΤΡΑ Αγίου Ανδρέου 111 GR – 262 21 Πάτρα Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2610 42 45 45 ΚΡΗΤΗ Γ.Παπανδρέου & Δρακοντοπούλου 49 GR – 713 06 Ηράκλειο, Κρήτη Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2810 34 20 65 ΡΟΔΟΣ Καναδά 73 GR – 851 00 Ρόδος (Πλατεία Αγ. Νικολάου) Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 22410 78 302