Ελάτε να ενώσουμε σήμερα  το βήμα μας  στα βήματα της 1ης Ευχής, του Chris που στις 29 Απριλίου 1980 έγινε αστυνομικός για μία ημέρα και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του Οργανισμού «Make-A-να ενώσουμε Wish»! Ελάτε να περπατήσουμε τον πιό φωτεινό περίπατο ευχών, αγάπης, δύναμης και ελπίδας, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα: μια ευχή έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή κάθε παιδιού που πάσχει από μια πολύ σοβαρή ασθένεια!


Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) γιορτάζει στις 29 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο, ετήσιο, περίπατο Walk for Wishes στο κέντρο της Αθήνας
! Όπως κάθε χρόνο, εθελοντές, οικογένειες ευχής και φίλοι του οργανισμού θα περπατήσουν στα βήματα του Chris, θα φορέσουν κάτι μπλε, και θα γιορτάσουν την επέτειο των 43 ετών του παγκόσμιου οργανισμού, σε «παραδοσιακό» ρυθμό!

Οι νεράιδες και τα ξωτικά ετοιμάζουν μία μεγάλη έκπληξη για τον εορτασμό της ημέρας με πρωταγωνίστρια ένα παιδί ευχής, τη Δέσποινα! Η Βορειοελλαδίτισσα Δέσποινα έχει μεγάλη αγάπη στην… Κρήτη. Στον τόπο, την κουλτούρα, τα ήθη και έθιμα και ειδικότερα, στις μελωδίες και τους χορούς της. Παρά τους κινητικούς της περιορισμούς, όταν ακούει κρητική μουσική, είναι αδύνατον να μη χορέψει! Έτσι, ο φετινός περίπατος θα αποτελέσει την «ένωση» της Βόρειας και Νότιας Ελλάδας σύμφωνα με την ευχή της!

Σήμερα, 29 Απριλίου  και ώρα 19:00  θα ξεκινήσουμε από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου (ύψος Ωδείο Ηρώδου του Αττικού) με προορισμό την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Μην ξεχάσετε να φορέσετε κάτι ΜΠΛΕ! 

Μαζί θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με το “ταξίδι της ευχής” της Δέσποινας και πολύ χορό!

Με το κάθε βήμα μας θα δυναμώνει και η ευχή της Δέσποινας και όλοι θα γίνουμε συνοδοιπόροι και θα κάνουμε τον ανηφορικό δρόμο της Δέσποινας  πιο εύκολο και πιο ευχάριστο!

Οι εκπλήξεις που θα περιμένουν τη Δέσποινα, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες – μικρούς και μεγάλους – θα είναι πολλές! Θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα φωτογραφηθούμε με σούπερ ήρωες, θα φωταγωγήσουμε την ιστορική Τεχνόπολη σε μπλε αποχρώσεις, μα κυρίως θα προσφέρουμε στη Δέσποινα μία αξέχαστη εμπειρία!

 Η εκδήλωση θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και την πολύτιμη υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Το ¨εναρκτήριο λάκτισμα¨ του φετινού περιπάτου θα δοθεί από τη Δέσποινα, με συμπρωταγωνιστές και συνοδοιπόρους της, όλα τα παιδιά ευχής και δη όσα αντιμετωπίζουν κινητικούς περιορισμούς.

Περισσότεροι από 70 Δήμοι ανά τη χώρα θα φωταγωγήσουν το σημείο-ορόσημο της πόλης τους, για να γιορτάσουν μαζί μας!
Βρείτε το φωταγωγημένο σημείο της πόλης σας, αναρτήστε μια φωτογραφία του στα
social media και κάντε tag | mention τον οργανισμό (@Make-A-Wish Greece). Διαδώστε μαζί μας το όραμά μας να φτάσουμε σε όλα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη!

Δείτε ΕΔΩ  τους Δήμους που θα λάβουν μέρος στον εορτασμό

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους!

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι παράρτημα του διεθνούς οργανισμού ‘Μake-A-Wish International’ και πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα. Ο οργανισμός υπό την καθοδήγηση των υπερδραστήριων Υβέτ Κοσμετάτου και Σάντρας Ζαφειρακοπούλου, ασχολείται αποκλειστικά με το ψυχικό κόσμο του άρρωστου παιδιού και όχι με την ασθένειά του! Η εκπλήρωση των ευχών οπλίζει τα παιδιά με χαρά, δύναμη και κυρίως ελπίδα ότι όλα μπορούν να συμβούν και η ελπίδα αυτη τα φέρνει πιο κοντά στη Ζωή, τα εμψυχώνει, τους δίνει δύναμη να νικούντον φοβο, να παλέψουν για την ζωή τους και κάποιες φορές να τα καταφέρουν. Το make a wish έχει εκπληρώσει απο το 1996 που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα τις Ευχές σε χιλιάδες σοβαρά άρρωστα παιδιά, χαρίζοντας τους και πάλι πίστη πως τα όνειρα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να γίνουν καλά!

Μέσα από τη διαδικασία μιας ευχής, το make a wish δημιουργεί για το παιδί και την οικογένειά του αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις και αναδεικνύει τη μοναδικότητά του με ένα σκοπό: να γεμίσει δύναμη, να πιστέψει στη ζωή και να την ξανακερδίσει! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του make a wish στη Ελλάδα, τους τρόπους που μπορεί να συνεισφέρει κάποιος, καθώς και το κορυφαίο προγραμμα ” ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΕΥΧΗΣ”επικοινωνήστε με το: Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) www.makeawish.gr