Μόνο στα παραμύθια θα μπορούσε να συναντήσει κανείς ένα τόσο φαντασμαγορικό, τόσο εκθαμβωτικό  σκηνικό, σαν αυτό πάνω στο οποίο είχε στηθεί η εκδήλωση που έκανε το Δειπνοσοφιστήριον γιορτάζοντας μια πορεία 25 ετών στον χώρο της υψηλής Γαστρονομίας!

Η βραδιά αυτή προσέφερε για 300 εκλεκτούς καλεσμένους όχι μόνο ένα ταξίδι γαστρονομικής πανδαισίας, αλλά και ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, όπου το ψωμί το ζύμωναν οι Μανιάτες μάνες, για να γεμίσουν το ταπεινό οικογενειακό τραπέζι.
Ήταν ακόμα και ένα απαράμιλλο ταξίδι οπτικής ευδαιμονίας και ψυχικής ευφορίας, όπου το μάτι  κυλούσε αχόρταγα σε ένα συγκλονιστικό υπερθέαμα χολιγουντιανών ή ακόμα και βασιλικών προδιαγραφών, που κόβει την ανάσα!

Οι καλεσμένοι κάθησαν σε 3 τεράστια, φωτεινά, μακρόστενα τραπέζια, επενδεδυμένα με καθρέπτες, στολισμένα με φωτεινά αστέρια (σαν τα αστέρια Michelin που κέρδισε το Δειπνοσοφιστήριον  πρόσφατα), με πλούσιες και διαφορετικές για το κάθε τραπέζι ανθοστήλες μπλεγμένες με μπαχάρια και με ένα απαράμιλλης αισθητικής art de la table!


ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ, ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ


 

Το menu περιείχε ορεκτικό, επιδόρπιο και 3  πιάτα, μεταξύ των οποίων το κριθαρότο με αστακό και το μοσχαρίσιο φιλέτο ελληνικής εκτροφής 35 ημερών ωρίμανσης, που  έκλεψαν τις εντυπώσεις! Το κάθε πιάτο σερβιριζόταν με διαφορετικό και ανάλογο με την περίσταση κάθε φορά εκλεκτό κρασί, ενώ  ο κάθε καλεσμένος διέθετε τον προσωπικό του σερβιτόρο.

 

Έτσι είχε επιστρατευθεί μια ολόκληρη στρατιά σερβιτόρων, που οι συντονισμένες κινήσεις τους περισσότερο θύμιζαν χορογραφίες, παρά το κλασσικό σερβίρισμα.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Και όλα αυτά αποτελούσαν τον ηρωικό επίλογο, ενός εξίσου συναρπαστικού προλόγου, όπου το ψωμί ζυμώνονταν από τις Μανιάτισσες μάνες, χορεύτριες ίπτονταν και ακροβατούσαν μπλεγμένες σε σχοινιά και ένας ζωγράφος ζωγράφισε ενώπιον του κοινού με έναν ιδιαίτερο τρόπο και εν ριπή οφθαλμού έναν  πίνακα που πολλοί θα επιθυμούσαν να κοσμεί τους τοίχους των σπιτιών τους!

ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Τελικά τίποτα δεν είναι  τυχαίο σ αυτή τη ζωή!Το προχθεσινό σκηνικό δεν ήταν παρά μια απλή έκφανση της τελειότητας, της καλαισθησίας, της ποιότητας, τού σεβασμού προς τον άνθρωπο, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Δειπνοσοφιστήριον και που έχουν ήδη σφραγίσει με χρυσά γράμματα την επαγγελματική σταδιοδρομία της εταιρείας   και που είναι υπεύθυνα για την μακροημέρευση της και την διατήρησή της σε ηγετική θέση στην κορυφή!

ΝΙΚΟΛ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΙΑ ΡΑΦΑΗΛ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΜΑΡΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤ

Για μια ακόμα φορά το Δειπνοσοφιστήριο μας απέδειξε πως το φαγητό είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία, όπου πρέπει να μετέχουμε με όλες μας τις αισθήσεις και ότι ένα ωραίο περιτύλιγμα με ένα υπέροχο περιεχόμενο, κάνει το περιεχόμενο ακόμα ομορφότερο!

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΦΕΤΣΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

Στα 25 του χρόνια το Δειπνοσοφιστηρίου, η εταιρεία που ως εύσημο έχει την επίσημη συνεργασία με τα εστιατόρια των μεγαλύτερων μουσείων της χώρας, απέσπασε το μεγαλύτερο εύσημο από όλα, την μεγαλύτερη αναγνώριση και το καλύτερο βραβείο: Τα επιφωνήματα ενθουσιασμού και και τις επευφημίες των 300 εκλεκτών καλεσμένων, που είχαν μείνει άφωνοι κοιτάζοντας τον διάκοσμο και το εξαιρετικό στήσιμο μιας πολύ ιδιαίτερης εκδήλωσης , όπου δεν μπορούσες να καταλάβεις αν η γαστρονομική απόλαυση ήταν ανώτερη από την οπτική πανδαισία!

ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ, ΗΒΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Το Δειπνοσοφιστήριον γιόρτασε μια πορεία 25 ετών στον χώρο της υψηλής Γαστρονομίας. Μια διαδρομή από το χθες στο σήμερα. Από τη Μάνη στην Αθήνα. Από το οικογενειακό τραπέζι στην υψηλή Γαστρονομία. Μια πορεία 25 χρόνων… Ένας δρόμος, που οδήγησε μια ομάδα απλών ανθρώπων από ένα χωριό της Μάνης, στην κορυφή. Μοναδικός οδηγός τους, η αγάπη για τη γεύση, η γνώση της καλής πρώτης ύλης, η εμπιστοσύνη στην αξιοσύνη των συνεργατών. Η αρτιότητα του χαρακτήρα, η αυθεντικότητα της ψυχής, η εμπειρία που κερδήθηκε με κόπο, η επιθυμία για καινοτομία είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον Δημήτρη και τον Παναγιώτη Χριστοφιλέα και τον Διομήδη Καψάλη, τους ανθρώπους που ξεκίνησαν μαζί πριν από 25 χρόνια αυτό το ταξίδι και συνεχίζουν μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Η έλευση του τέταρτου συνιδιοκτήτη και Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, έφερε ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη, με μενού που παντρεύουν τη μεσογειακή με τη διεθνή κουζίνα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το comfort food με την υψηλή γαστρονομία.

ΜΑΡΙΝΑ ΤΖΙΑΛΛΗ, ΠΟΠΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Η τεχνογνωσία βρήκε εφαρμογή πέρα από τα όρια του catering, οδηγώντας στο τρίπτυχρο Dining-Catering-Experience, καθώς ο όμιλος πλέον αριθμεί 8 εστιατόρια σε εμβληματικά μουσεία, τοπόσημα, οργανισμούς & εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αθήνα.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΕΤΟΥ, ΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΕΤΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΟΤΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών πρόσφατα, είχαν την ευκαιρία να “ταξιδέψουν” στον χώρο και τον χρόνο… Το περιστύλιο μεταμορφώθηκε, απεκδύθηκε τον αστικό χαρακτήρα του και χάρη στη δωρικότητά του έγινε ο ιδανικός καμβάς για να αναβιώσει η Μάνη του άλλοτε… Τότε που η συγκομιδή της ελιάς γινόταν με χέρια γυμνά, δουλεμένα, μαθημένα στον κάματο και ο καρπός έδινε το ευλογημένο λάδι που στην παραδοσιακή κουζίνα γινόταν ο πρωταγωνιστής για τις πίτες, τα λαλάγγια, τις δίπλες, το ψωμί που ζύμωναν οι Μανιάτες μάνες, για να γεμίσουν το ταπεινό οικογενειακό τραπέζι.

Εικόνες αυθεντικές που επικοινωνούν το προφίλ του Δειπνοσοφιστήριον και αποδεικνύουν εδώ και 25 χρόνια ότι οι άνθρωποί της δεν ξεχνούν το ξεκίνημά τους, παραμένουν πιστοί στο όραμά τους, στηρίζουν φορείς που στέκονται δίπλα σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη και δημιουργούν επαγγελματικούς δεσμούς ζωής.

ΑΡΗΣ ΠΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Εκπρόσωποι των κορυφαίων μουσείων και ιδρυμάτων της χώρας (Μαγγίνης Γιώργης – Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κυριακοπούλου Νικόλ – Αντιπρόπεδρος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Ζαχαριουδάκη Νατάσσα – Διευθύντρια Εμπορικών Συνεργασιών Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), στελέχη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων διεθνούς φήμης (Ορόντης Μιχάλης – Υπεύθυνος Λειτουργιών του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας), άνθρωποι του πνεύματος και του επιχειρείν (Κορομηλά Μαριάννα – Συγγραφέας, Γιαννακάκη Δώρα – Επικοινωνιολόγος, Πορτοσάλτε Άρης – Δημοσιογράφος, Σπύρος & Χρύσανθος Πανάς – Eπιχειρηματίες, ιδιοκτήτες Island) αλλά και οι βραβευμένοι chef του Delta Restaurant Θάνος Φέσκος & Γιώργος Παπαζαχαρίας, απηύθυναν τους χαιρετισμούς τους, αποδεικνύοντας ότι οι σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο, αλλά γίνονται ολοένα και πιο ισχυρές.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΑΣ

Και κάπως έτσι, η μυσταγωγική και γεμάτη συναίσθημα ατμόσφαιρα του αμφιθεάτρου «Ιωάννης Δεσποτόπουλος», έγινε η γέφυρα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα… Το καλλιτεχνικό άγγιγμα του εικαστικού Απόστολου Χαντζαρά, η αφαιρετική απόδοση της κουκουβάγιας του Δειπνοσοφιστήριον, που ταξίδεψε από τη μαγευτική Καστάνια, τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών, έως την Αθήνα και τους χώρους εστίασης του ομίλου, η εναέρια χορογραφία της Ειρήνης Χριστοφιλέα και της Μαριλένας Κωστοπούλου, γεφύρωσαν το χθες με το σήμερα, τη Μάνη της παράδοσης, τον πλούτο της ελληνικής γης στην Αθήνα του σήμερα, το φίνο art de la table, τη βιωσιμότητα και τις πρωτοποριακές γαστρονομικές τεχνικές, που οδήγησαν στα αστέριαΑυτά του οδηγού Michelin, που απέσπασε το εστιατόριο DELTA και που αντικατοπτρίστηκαν στο Φουαγέ των Τεχνών, όπου πραγματοποιήθηκε το gala dinner με την υπογραφή και την προσωπική επίβλεψη του Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, τις οινικές επιλογές του βραβευμένου sommelier Άρη Σκλαβενίτη και τα cocktail του διεθνούς φήμης mixologist Άρη Χατζηαντωνίου

Το σκηνικό, άρρηκτα δεμένο με την πορεία προς το μέλλον του Δειπνοσοφιστήριον, αποτύπωνε γραμμικά την εξέλιξη του ομίλου και των ανθρώπων του, με οδηγό τα αστέρια, το φως και την υψηλή γαστρονομία.

ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΦΕΤΣΑ

Οι καλεσμένοι, μέσα από αυτή την ολιστική εμπειρία, γνώρισαν τους ξεχωριστούς ανθρώπους πίσω από την επιτυχία, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, πίσω από την εστίαση στην τελειότητα, που κατάφεραν να κάνουν κάτι τοπικό, παγκόσμιο και κάτι ταπεινό, μεγαλειώδες.
Επαγγελματικοί δεσμοί ζωής, με τα κορυφαία μουσεία και ιδρύματα της χώρας, υποστήριξη φιλανθρωπικών δράσεων, στήριξη φορέων που στέκονται δίπλα σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη… Αυτό είναι το προφίλ μιας εταιρείας, που εδώ και 25 χρόνια, αποδεικνύει ότι οι άνθρωποί της δεν ξεχνούν το ξεκίνημά τους και παραμένουν αυθεντικοί.

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΑΡΙΖΑ ΦΑΣΙΑΝΟΥ

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι του πολιτικού κόσμου και του σύγχρονου επιχειρείν, του πνεύματος και των Τεχνών, εκπρόσωποι Μουσείων και Οργανισμών αλλά και συνεργάτες με τους οποίους η εταιρεία συμπορεύεται από το ξεκίνημά της.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑ, ΜΑΙΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑ, ΕΛΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ, ΠΑΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ, ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΑΕ SULAIMAN ALMAZROUI

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΣΑΠΗΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΘΩΜΑΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΜΑΙΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑ

ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΑΕ SULAIMAN ALMAZROUI, ΤΖΟΥΛΙΑ ΦΑΡΕΣ, ΤΑΚΗΣ ΤΑΜΠΟΥΡΕΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΑΝΘΗ ΑΒΡΑΜΕΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΚΑΛΟΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ, ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ, ΑΝΝΑ ΔΑΪΚΙΔΟΥ, ΔΩΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ


ΤΟ ΔΩΡΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟ

Concept-υλοποίηση: DePlanV – Vanessa Souravlia Ζωγραφική: Απόστολος Χαντζαράς Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Eυγενία (Τζένη) Αρσένη Μουσική σύνθεση – Live Band Αμφιθεάτρου: ”Folk(s) Nowadays” by Jan van de Engel & Φώτη Σιώτα Φωτισμοί Αμφιθεάτρου: Γιώργος Αγιαννίτης Χορευτές: by Defingou Events Εναέριος χορός: Ειρήνη Χριστοφιλέα, Μαριλένα Κωστοπούλου Video: Magik Pixel (Γιάννης Δεσινιώτης) Drone: Τάκης Γιαννέτος & Σίμος Κόκκινος Φωτογραφίες: Νίκος Κόκκας Συνεργάτης ζωγράφου: Hλιάνα Μπαφέρου Τεχνική κάλυψη αμφιθεάτρου: ViewMaster Tεχνική υποστήριξη αμφιθεάτρου & Επιμέλεια φωτιστικών & ηχητικών εγκαταστάσεων Περιστύλιου & Φουαγέ Τεχνών: VIParties – Nίκος Τσιροζίδης Live μουσική gala dinner: Rozanna Mailan & The Band

ΠΗΓΗ: studio panoulis, sissysworld