Σε νέα κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προχώρησε η Κλέλια Χατζηιωάννου εις μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με την χορήγηση 12 υποτροφιών των 10.000 ευρω σε 12 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την ανακαίνιση δύο πτέρυγων στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας το Γενικό και το Πανεπιστημιακό. 


Η γνωστή για την πλούσια φιλανθρωπική της δράση Κλέλια Χατζηιωάννου

Πιο συγκεκριμένα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η «βασίλισσα των τάνκερ», με την ευχή να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην Πατρίδα μας, επισημαίνει ότι, αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει  κάτι εις μνήμην των θυμάτων απο το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπως έκανε και ο αδερφός της  ο Στέλιος Χατζηιωάννου και το Stelios Philanthropic Foundation, το οποίο προχώρησε  σε άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000 € για κάθε οικογένεια θανόντος.
Κατόπιν συνενοήσεως λοιπόν με τον  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα δώσει 12 υποτροφίες των 10000 ευρώ, γιατί 12 ήταν οι φοιτητές αυτού του Πανεπιστημίου που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα. 
Επίσης κατόπιν  συννενοήσεως με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Κλέλια Χατζηιάννου ανέλαβε την ανακαίνιση δυο πτέρυγων στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας  το Γενικό και το Πανεπιστημιακό! Την ημέρα της γυναίκας
, στην τωρινή θλιβερή συγκυρία, όπου κάποιες μάνες πενθούν τα αδικοχαμένα παιδιά τους και κάποιες φοιτήτριες έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, διάλεξε η σπουδαία αυτή γυναίκα-πρότυπο, η Κλέλια Χατζηιωάννου, τιμώντας για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως γυναίκας και ως ανθρώπου γενικότερα.

 

Βαθειά ευαισθητοποιημένη απέναντι σε ο,τιδήποτε θλιβερό συμβαίνει  γύρω μας, όχι μόνο στα παιδιά, αλλά στους συνανθρώπους μας εν γένει, η Κλέλια Χατζηιωάννου έχει κατά καιρούς χορηγήσει μεγάλα χρηματικά ποσά για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, όπως επίσης και πλημμυρών, πυρκαγιών και εν γένει φυσικών καταστροφών. 

Δεν είναι τυχαίο που η Κλέλια Χατζηιωάννου είχε βραβευθεί για τη φιλανθρωπική της δράση ως  «Charity Woman of the Year» πέρυσι στο Μονακό, ούτε ότι βραβεύθηκε πριν 2 χρόνια  από το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», όπου ήταν και μοναδική που βραβεύθηκε ως ιδιώτης για την τεράστια ηθική και υλική προσφορά της στο σωματείο, όπως άλλωστε είπε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του σωματείου κ.Κώστας Γιαννόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του!  
Είναι γνωστό ότι επί 6 συνεχόμενα χρόνια η Κλέλια Χατζηιωάννου έχει δώσει σημαντικά ποσά για να εξοφλήσει τον ΕΝΦΙΑ του «Χαμόγελου του Παιδιού», διπλασιάζοντας επιπρόσθετα πριν 3 χρόνια το ποσό που θα συγκεντρωνόταν στον τηλεμαραθώνιο υπέρ του Ιδρύματος! 

Παράλληλα με τις πολλές άλλες φιλανθρωπικές της δράσεις,  συνεχίζει και φέτος  την δράση του «Ιδρύματος Κλέλια Χατζηιωάννου», χορηγώντας υποτροφίες σε φοιτητές!  
Τον ίδιο σκοπό (την χορήγηση υποτροφιών) είχε και η φιλανθρωπική δράση του  πατέρα της Λουκά Χατζηιωάννου καθώς και του Ιδρύματός του στο οποίο προεδρεύει η Κλέλια, αλλά και του αδερφού της sir Στέλιου Χατζηιωάννου, του οποίου το «Stelios Philanthropic Foundation», σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήριά Δούκα, προσφέρει κάθε χρόνο 3 πλήρεις Υποτροφίες.   
Η φιλανθρωπική δράση όμως της Κλέλιας δεν εξαντλείται μόνο στη χορήγηση υποτροφιών. Πριν δύο χρόνια είχε προσφέρει για την αντιμετώπιση της πανδημίας  900.000 Ευρώ στο ΕΣΥ!
Εξάλλου είχε δωρίσει  το αστρονομικό ποσό των
5.000.000 Ευρώ για τις μεγάλες πυρκαγιές το 2.007, έχει προσφέρει μεγάλο ποσό για την αποστολή φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού στους πρόσφυγες της Βοσνίας, καθώς και 250.000 Ευρώ για την ίδρυση της θεραπευτικής Κοινότητας από εξαρτησιογόνες ουσίες«Αγία Σκέπη»στη Λευκωσία, έχει δαπανήσει 360.000 δολλάρια για την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του Γυμνασίου Πεδουλά, έχει βοηθήσει 23 Πεδουλιώτες φοιτητές με το συνολικό ποσό των 400.000 δολλαρίων, έχει διαθέσει το κρουαζιερόπλοιο της  το «Clelia II»για πολλές κρουαζιέρες,τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχει κάνει σημαντικές δωρεές στο νηπιοκομικό σταθμό Λεμεσού, έχει κάνει δωρεές στη «Cymepa», στο «make a wish» υιοθετώντας ευχές και έχει κάνει πολλές ακόμα φιλανθρωπικές πράξεις που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί!

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, που γεμάτο αντιφάσεις  καταγράφει από τη μια θλιβερά γεγονότα και από την άλλη φωτεινά παραδείγματα, θα ήθελα να επαναλάβω την ευχή της Κλέλιας, να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην Πατρίδα μας…