Και ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ουραγός σε πολλούς τομείς, υπάρχουν Έλληνες που διαπρέπουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι!

Ο δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις 

Ένας από αυτούς τους Έλληνες  είναι και ο Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών,  Δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος έλαβε μία ακόμη διεθνή αναγνώριση, καθώς εξελέγη Governor του Greek Chapter of the American College of Surgeons. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του American College of Surgeons Clinical Congress 2019, του σπουδαιότερου επιστημονικού και εκπαιδευτικού συνεδρίου της Γενικής Χειρουργικής, παγκοσμίως, στο San Francisco, CA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την τιμητική αυτή  διάκριση  του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, πρέπει οι συνάδελφοι του χειρουργού, από το αντίστοιχο κράτος, να τον επιλέξουν και να τον προτείνουν. Στη συνέχεια αξιολογείται, με αυστηρή διαδικασία , από το Κολλέγιο, το ήθος, το βιογραφικό, η προσωπικότητα, η δραστηριότητα στο τοπικό Chapter, η συμμετοχή στις δραστηριοτητες του Κολλεγίου και η διεθνής παρουσία του χειρουργού.

Εξάλλου το American College of Surgeons είναι η μεγαλύτερη επιστημονική χειρουργική εταιρεία στον κόσμο.

Ιδρύθηκε το 1913 στην Αμερική με στόχο να θέσει υψηλά στάνταρ στους χειρουργούς μέλη του για την χειρουργική τους εκπαίδευση, την άσκηση του λειτουργήματος τους, την παροχή υψηλών υπηρεσιών και την ιδιαίτερη φροντίδα στους ασθενείς τους με τους κανόνες της ηθικής και της δεοντολογίας.

Τα μέλη του Κολλεγίου ξεπερνούν τις 85.000 και φέρουν τον τιμητικό τίτλο “FACS”,  που σημαίνει  «Faculty of the American College of Surgeons».

Το ετήσιο συνέδριο, ACS CONGRESS, φέτος έγινε στο San Francisco και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 σύνεδροι.

Το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών αποτελεί το σπουδαιότερο επιστημονικό και εκπαιδευτικό γεγονός της Γενικής Χειρουργικής παγκοσμίως και έχει στόχο να προσφέρει  στους συνέδρους πλήρη ενημέρωση  για τις τελευταίες εξελίξεις στην τέχνη και την επιστήμη της χειρουργικής .

Εξάλλου άλλη μια Διεθνή Τιμητική Διάκριση απονεμήθηκε στο δρ.Κωνσταντίνο Μ. Κωνσταντινίδη  στο CRSA – Clinical Robotic Surgery Association Worldwide Congress

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου CRSA Worldwide Congress Durham, NC, USA που φέτος διεξήχθη πρόσφατα στο Duke University, ο Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, επανεξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, στη θέση του Γραμματέα της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Clinical Robotic Surgical Association – CRSA που έχει έδρα στο Chicago των ΗΠΑ και εκπροσωπεί τους χειρουργούς που εφαρμόζουν τη ρομποτική τεχνική στην Γενική Χειρουργική, σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Επιπλέον, το προεδρείο του συνεδρίου απένειμε στο Δρ. Κωνσταντινίδη τιμητική διάκριση για τη συνδρομή του στην εφαρμογή και εξέλιξη της ρομποτικής χειρουργικής και την τεράστια προσφορά του στην εκπαίδευση και επίβλεψη άλλων χειρουργών σε όλη σχεδόν την Ευρώπη.

Στις 5 ομιλίες στις οποίες συμμετείχε, ο Δρ. Κωνσταντινίδης παρουσίασε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που αποδεικνύουν τον τρόπο μελέτης, σχεδιασμού και εκτέλεσης των ρομποτικών, αυτών, επεμβάσεων στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, ούτως ώστε να υπάρχει το άριστο αποτέλεσμα, μηδαμινός πόνος, αποφυγή μετεγχειρητικών λοιμώξεων και συμφύσεων, ελάχιστη νοσηλεία και άριστα αποτελέσματα.