Σε δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας προχώρησε η «Επιτροπή 2021», λίγους μήνες μετά την οικονομική ενίσχυση έρευνας για την δημιουργία  φαρμάκου για τον κοροναϊό που έκανε ομάδα ιατρών στο νοσοκομείο Παπανικολάου.Πιστά προσηλωμένη στο πνεύμα του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 που επετεύχθη μέσα από τις ευεργεσίες και τον εθελοντισμό, η Επιτροπή Ελλάδα 2021 προχώρησε σε αυτή την άκρως σημαντική κίνηση για την κρίσιμη εποχή που ζούμε. Τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας κύριο Κικίλια.


Την δράση της επιτροπής και την σημασία της τόνισαν επίσης ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας και η Δοιικήτρια του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν από την Μακεδονία.

Οι πόροι της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» προέρχονται αποκλειστικά από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις νομισμάτων του Νομισματικού της Προγράμματος, καθώς και προϊόντων που φέρουν το σήμα της και η Επιτροπή τιμά τη σπουδαία αυτή επέτειο, προσαρμόζοντας τις δράσεις της στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η μεγάλη μάχη εναντίον της πανδημίας.