Δεν ήταν μόνο η υψηλή  θερμοκρασία που ζέσταινε υπερβολικά  την ατμόσφαιρα. 
Ήταν και αυτή η ζεστασιά, η αυθεντικότητα και ο αυθορμητισμός των ομογενών από τον Παναμά, την Βενεζουέλα, το Σικάγο και την Νέα Υόρκη , που έκαιγαν όμορφα τις καρδιές μας και δημιουργούσαν ένα  μαγικό  κλίμα, στον πρόσφατο γάμο δύο νέων, υπέροχων και τόσο ταιριαστών παιδιών, προερχόμενων από τον αφρό της ομογένειας του Παναμά: Του Σπύρου Σκληρού Αθανασόπουλου και της Ιφιγένειας Μαυροκορδάτου Κωνσταντίνου!

Σπύρος Σκληρός Αθανασόπουλος και Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου Κωνσταντίνου 

Με τον Σπύρο Σκληρό και τον κουμπάρο του ζεύγους Γιώργο Μπούση

Ο Σπύρος  Σκληρός Αθανασόπουλος (γιός του ιατρού Δημήτρη Σκληρού και της επιχειρηματία και επίτιμης Προξένου της Ελλάδας στον Παναμά Γεωργίας Αθανασοπούλου), είναι επιχειρηματίας που ασχολείται  με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και έχει στο αίμα του το DNA της φιλανθρωπίας, μια που  οι μέχρι τώρα «αθόρυβες» πράξεις προσφοράς, κοινωνικής ευαισθησίας και φιλοπατρίας της μητέρας του, δείχνουν πως ακολουθεί πιστά τα  βήματα του αείμνηστου πατέρα της και παππού του, του μεγάλου ευπατρίδη και φιλάνθρωπου Τάσου Αθανασόπουλου.


Ο Σπύρος Σκληρός Αθανασόπουλος

 

Ο Τάσος Αθανασόπουλος ξεκίνησε χωρίς πολλά χρήματα το 1955 από το Δώριο Μεσσηνίας για να μεγαλουργήσει στον μακρινό Παναμά, μην ξεχνώντας όμως ποτέ τις ρίζες του,  ήταν για πολλά χρόνια Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στον Παναμά, που στήριξε τα μέγιστα τους Έλληνες του Παναμά και αποτελούσε το λιμάνι και τη γέφυρα με την πατρίδα για όλους τους Έλληνες. Έχοντας moto της ζωής του «Δεν νοώ να υπάρχει Έλληνας στον Παναμά, ο οποίος δεν θα έχει την βοήθεια που δεν είχαμε εμείς στα πρώτα βήματά μας. Δεν νοώ να υπάρχει Έλληνας εδώ που να μην έχει να φάει, να ντυθεί και να στεγαστεί» και αγαπώντας τον άνθρωπο, την οικογένειά του, αλλά πάνω από όλα την πατρίδα του, ήταν αυτός που κράτησε αναμμένη  την αγάπη για την Ελλάδα και την φλόγα του ελληνισμού, την οποία μοίραζε  απλόχερα στους άλλους.

Η μητέρα του γαμπρού, επιχειρηματίας και επίτιμη Πρόξενος του Παναμά Γεωργία Αθανασοπούλου και ο ξάδερφός της, επιχειρηματίας, πρώην Τραπεζίτης και πρώην Πρέσβης του Παναμά, Τόνυ Τάκης

Η μητέρα του γαμπρού, επιχειρηματίας και επίτιμη Πρόξενος του Παναμά Γεωργία Αθανασοπούλου

Από την άλλη η Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου Κωνσταντίνου, η νεαρή νύφη με την σεμνότητα και την μεσογειακή ομορφιά, κατάγεται από την πλευρά της μητέρας της από την οικογένεια Κωνσταντίνου που έχει εμπορικά κέντρα στην Αθήνα και στη Λατινική Αμερική, καθώς και άλλες επιχειρήσεις.

Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου Κωνσταντίνου

Τα τελευταία χρόνια η ομογένεια κάθε καλοκαίρι μας εκπλήσσει με εντυπωσιακά évents, γάμους και βαφτίσια.
Πρόπερσι είχε γίνει στο Island η δεξίωση του υπέροχου γάμου του Joseph Thomas και της Αναστασίας Παλυβού, κόρης της Βίκυς και του Πέτρου Παλυβού, επιφανών Ελλήνων της ομογένεια του Λας Βέγκας και του Σικάγου.

Πέρυσι είχε γίνει στο Four season Αstir Palace η υπέροχη δεξίωση για την βάπτιση των παιδιών του κορυφαίου σχεδιαστικού διδύμου Peter Dundas και Evangelo Bousis, γιού του επιχειρηματία Δημήτρη Μπούση και της σπουδαίας γυναίκας, γνωστής παγκοσμίως ως μητέρας Τερέζας για την έντονη φιλάνθρωπική της δράση, Ελένης Μπούση, την οποία είχε ευλογήσει πάλι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κκ Ελπιδοφόρος!

Λίγες μέρες μετά στο νησί της Μυκόνου έγινε «σεισμός» με τον γάμο του μικρού γιού της Ελένης και του Δημήτρη Μπούση, του Γιώργου Μπούση και της Αναστασίας Παντελίδη, τον οποίο γάμο είχε ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος της Μεγάλης Βρεττανίας και Θυάτειρας, κκ Νικήτας.

Η γνωστή παγκοσμίως για την σημαντική φιλανθρωπική της δράση ως «Μητέρα Τερέζα»Ελένη Μπούση με το ευτυχισμένο ζευγάρι

Σίσσυ Παπαγεωργίου (sissysworld), Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου

Ο Σπύρος Σκληρός και η Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο στις 17 Δεκέμβριου του 2022 στον Παναμά, στο ξενοδοχείο «Seraton Grand Panama», με dress code semi formal neutrals σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, εφάμιλλο του σκηνικού στον Πόρο, με πολλούς εκλεκτούς καλεσμένους, πολλοί εκ των οποίων είχαν έρθει από όλα τα μέρη της Αμερικηπς και φυσικά και από την Ελλάδα, όπου είχε τραγουδήσει ο Θάνος Πετρέλης, στενός φίλος της οικογένειας του γαμπρού.


Φωτογραφίες από τον πολιτικό γάμο του ζεύγους στον Παναμά που ένε στις 17 Δεκεμβρίου 2022

3 μήνες πριν τον θρησκευτικό γάμο, δηλαδή τον Απρίλιο φέτος, έφτασαν και οι αριστοκρατικές προσκλήσεις με το πρόγραμμα, το dress code, όπως και τα προτεινόμενα ξενοδοχεία για τον θρησκευτικό γάμο στον Πόρο  του υπέροχου ζευγαριού, που με τίμησε ιδιαίτερα με την πρόσκληση του, δεδομένου ότι καλεσμένοι από την Ελλάδα ήταν ελάχιστοι και από δημοσιογραφούντες μόνον εγώ, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στα προγενέστερα events, στους γάμους του Γιώργου Μπούση και της Αναστασίας Παντελίδη, της Αναστασίας Παλυβού  και του Joseph Thomas και στην βάπτιση των παιδιών του Evangelo Bousis και του Peter Dundas.

Το γλέντι ήταν τριήμερο, ή καλύτερα…τρικούβερτο γλέντι α λα ελληνικά! Ήταν πραγματικά ένας γάμος ονειρεμένος που τα είχε όλα σε αφθονία και ισορροπούσε υπέροχα μέσα από τις αντιφάσεις του: Η παράδοση, ο σεβασμός, η σεμνότητα και η ευλάβεια συνυπήρχαν αρμονικά με το τρελλό κέφι, τα νησιώτικα τραγούδια γίνονταν ένα με την χάουζ μουσική και οι γυναίκες της φιλανθρωπίας γίνονταν ένα με τον κόσμο της μόδας και της show bizz.

Η πρώτη μέρα είχε Welcome cocktail party στο γνωστό ξενοδοχείο Sirène
Η καταπληκτική διακόσμηση του loby και της αίθουσας του cocktail με τεράστιες ανθοστήλες με αμέτρητα τριαντάφυλλα σε έντονα χρώματα και η ζεστασιά ανθρώπων που μιλούσαν μεταξύ τους αγγλικά ή σπασμένα ελληνικά, αλλά σε αντιμετώπιζαν με τέτοια ζεστασιά λες και σε ήξεραν από χρόνια, προϊδέασε για το υπέροχο week and που θα ακολουθούσε.

Οι σερβιτόροι πηγαινοέρχονταν με εύγευστα Finger food, ενώ εμείς απολαμβάναμε τα εκλεκτά κρασιά υπό την μουσική υπόκρουση του Χρήστου Σεβαστού, τα τραγούδια του οποίου συνοδεύτηκαν με τα ανάλογα τσιφτετέλια και ζεϊμπεκιές, ανθρώπων που εξέφραζαν όλη τους την αγάπη και την νοσταλγία για την πατρίδα μέσα από αυτούς τους χορούς!

Σίσσυ Παπαγεωργίου(sissysworld), Γεωργία Αθανασοπούλου, Τίνα Δουζόγλου

Αντώνης και Σούλα Μιστρά

Η επόμενη μέρα είχε στο πρόγραμμα  beach party στην μαγευτική παραλία του προσφάτως ανακαινισμένου και γνωστού για την υπέροχη θέα του Xenia Image Poros, στο beach club Seen

Η Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου με την κουμπάρα της Αναστασία Παντελίδη Μπούση

Μαρία Βιγκοπούλου, Σπύρος Σκληρός


Το ευτυχισμένο ζευγάρι

Ο Σπύρος Σκληρός με την αδερφή του Σοφία Σκληρού

Με την Αναστασία Κουτσαιμάνη

Και δεν ήταν μόνο ο ήλιος που έλουζε με το εκτυφλωτικό του φως την τροπική παραλία του Image Poros, όπου τα δέντρα έγλυφαν την χρυσή αμμουδιά με τα κρυστάλλινα νερά, όσο οι πολυάριθμοι ομογενείς όλων των ηλικιών, που λάμπρυναν τον χώρο ακόμα περισσότερο με την παρουσία τους, την θετική τους ενέργεια, το κέφι τους, την ζωντάνια τους και την αγάπη τους για κάθε τι που μυρίζει Ελλάδα!

Γιώργος Μπούσης, Σπύρος Σκληρός

Victoria Bousis, Evangelo Bousis, George Bousis

 

Με την Ηλέκτρα 

Evangelo Bousis, George Bousis, Peter Dundas, Victoria Bousis

Robby Esquire, Σπύρος Σκληρός, Γιώργος Μπούσης

Η θερμοκρασία μπορεί να είχε ανέβει στους 45 βαθμούς, το κέφι και η ζωντάνια των καλεσμένων όμως, υποσκέλισε κάθε εμπόδιο και έκανε ένα χώρο που ήταν μη ανεκτός λόγω της αποπνικτικής ζέστης, να σφύζει από κόσμο, από παλμό, από κολύμπι, τραγούδι και χορό  από τις 3 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα ξημερώματα!

Θα έλεγε κανείς ότι την τρίτη  μέρα γλεντιού στον Πόρο, την Κυριακή, που ήταν και η μέρα του γάμου, κανείς δεν θα μπορούσε να πάρει τα πόδια του… Όμως δεν ήταν καθόλου έτσι, το αντίθετο μάλιστα…Το κέφι, η καλή διάθεση, η θετική ενέργεια «ντόπαραν» τους καλεσμένους, χαρίζοντας τους μεγαλύτερο κέφι και ζωντάνια!

Παρά την αποπνικτική ζέστη, στις 6,30 μμ όπως όριζε η γαμήλια πρόσκληση, γέμισε ασφυκτικά η γραφική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, με την υπέροχη θέα στη θάλασσα!

Η νύφη έφθασε συνοδευοπμενη από τον πατέρα της και έλαμπε μέσα στο υπέρκομψο νυφικό της!

Η νύφη φθάνοντας συνοδεύουμε η από τον πατέρα της, έλαμπε περισσότερο και από τον ήλιο μέσα στο εντυπωσιακό στενό νυφικό της,  που άφηνε να διαγράφεται η καλλίγραμμη σιλουέτα της, στολισμένο με πούπουλα και με μακρυά ουρά, διά χειρός της ανερχόμενης σχεδιάστριας Μαρίας Κονίδη.

Και δεν ήταν μόνο οι αναρίθμητες  χάντρες Swarovski, που έκαναν το αλαβάστρινο μελαχρινό της πρόσωπό  να αστράφτει, όσο η ευτυχία της στιγμής, η ευγνωμοσύνη για τους εκατοντάδες ανθρώπους που ήρθαν από τα πέρατα της γης για να μοιραστούν μαζί της αυτή την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής της και το κυριότερο η αγάπη για τον άντρα της ζωής της! Αυτή την αγάπη, το ερωτευμένο ζευγάρι την εξέφραζε σε όλη την διάρκεια της γιορτινής μέρας με αγκαλιές, φιλιά και βλέμματα που «μιλούσαν» από μόνα τους!

Ο γαμπρός αγκάλιασε με συγκίνηση τον πεθερό και φίλησε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη το χέρι του πεθερού που του παρέδιδε την κόρη του!

Το μυστήριο ευλογήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ Ελπιδοφόρο, με τον οποίο η Γεωργία Αθανασοπούλου συνδέεται με δεσμούς φιλίας!Το μυστήριο του γάμου του ζεύγους ευλογήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ Ελπιδοφόρο που ταξικδεψε από την Αμερική γι αυτό πμ τον σκοπό!

Ο Αρχιεπίσκοπος ήρθε εκτάκτως από την Αμερική και κατέφθασε στον Πόρο με ελικόπτερο μόνο και μόνο για να ευλογήσει το μυστήριο και έφυγε εκτάκτως με το ίδιο ελικόπτερο χωρίς δυστυχώς να έχει τον χρόνο να παρευρεθεί στην δεξίωση που θα ακολουθούσε.

Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν οι στενοί τους φίλοι, ο Γιώργος Μπούσης και η σύζυγός του Αναστασία Παντελίδη, τους οποίους είχαν παντρέψει  πέρυσι στη Μύκονο ο Σπύρος Σκληρός και η Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου.

Γιώργος Μπούσης, Σπύρος Σκληρός λίγο πριν την γαμήλια τελετή

Ο Γιώργος Μπούσης είναι γιός της  φιλάνθρωπης Ελένης Μπούση και του μεγαλοεπιχειρηματία της Αμερικής Δημήτρη Μπούση και υπήρξε  ένας από τους 30 καλύτερους κάτω των 30 χρόνων της λίστας του Forbes για το 2015, με την εταιρεία του, την Raise, να απασχολεί  100 εργαζόμενους και να  αξίζει περισσότερο από 18 εκατομμύρια δολάρια!


Ο Σπύρος Σκληρός και ο Γιώργος Μπούσης συνδέονται με στενή οικογενειακή φιλία από τα παιδικά τους χρόνια

Το moto του κουμπάρου είναι αυτό που τον έμαθε η μητέρα του, δηλαδή ότι «όταν δίνεις με ένα χέρι, ο Θεός στα δίνει πίσω 100 φορές».

Ο Σπύρος Σκληρός και ο Γιώργος Μπούσης συνδέονται με στενή οικογενειακή φιλία από τα παιδικά τους χρόνια

Η γαμήλια δεξίωση έγινε στην έπαυλη της οικογένειας της νύφης, που την χάιδευε το ελαφρύ κύμα της θάλασσας του Γαλατά.

Τα καικάκια μας περίμεναν  για να μας ταξιδέψουν απέναντι και από εκεί ξεκίνησε για μας ένα φανταστικό ταξίδι στον ρομαντισμό και την καλαισθησία!

Ήταν φανερό ότι η επίσημη σφραγίδα αυτής της ένωσης, αυτού του ιερού γάμου, θα άφηνε    ανεξίτηλα λαμπρά ίχνη στις μνήμες, όχι μόνο του ζευγαριού, αλλά όλων μας που είχαμε την τύχη και την τιμή να είμαστε καλεσμένοι!

Ο ήλιος έμοιαζε σαν να μην ήθελε να δύσει, ήθελε  το πύρινο  φόντο από το χαμόγελό του να πλαισιώσει τις φωτογραφίες των νεόνυμφων πριν επιβιβαστούν στο καικάκι που είχε στολιστεί με λευκά τριαντάφυλλα!

Το 10λεπτο με τα καικάκια μέχρι την έπαυλη στον Γαλατά, ήταν σαν ένα ταξίδι προς τον Παράδεισο. Οι πλωτές εξέδρες που είχαν στηθεί για να περάσουμε από το καικάκι σε ένα χώρο που έμοιαζε παραμυθένιος, ήταν οι μόνες που χώριζαν την οικία από την θάλασσα.


Στην μεγάλη πισίνα επέπλεαν σκεύη με κεριά και τριαντάφυλλα, ενώ στον προαύλιο χώρο είχαν στηθεί μικρά τραπεζάκια με καρέκλες για welcome drink.

Ακόμα πιο ονειρεμένος όμως ήταν ο συνεχόμενος χώρος με τα αναρρίθμητα κεριά και τις πολλές και τεράστιες ανθοστήλες και συνθέσεις λουλουδιών στα χρώματα του ροζ, του κόκκινου και του πορτοκαλί: Τα μακρόστενα μεγάλα τραπέζια και τις ροτόντες στόλιζαν τραπεζομάντηλα, τα χρώματα των οποίων έδεναν απόλυτα αρμονικά με το χρώμα των λουλουδιών και με το χρώμα των πιάτων.

Ρόζ και πράσινο ήταν τα κυρίαρχα χρώματα στα πιάτα, και εναλλάσσονταν μεταξύ τους, και τα χρώματα αυτά κοσμούσαν και τις πετσέτες, αλλά και το δάπεδο της μεγάλης πίστας που είχε στηθεί αποκλειστικά για την περίσταση, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά καλαίσθητο σκηνικό!

Μια αρχοντιά αιωρούνταν στην ατμόσφαιρα, αυτή την αρχοντιά που έχουν οι άνθρωποι που όσα διαμάντια και αν φορούν στα χέρια τους, το μεγαλύτερο διαμάντι το έχουν στην ψυχή τους!


Το ευτυχισμένο ζευγάρι 

Η θετική αύρα των παρευρισκομένων γινόταν ένα με την αύρα της θάλασσας που μας μάγευε δίπλα μας και γινόταν ένα με την προέκταση του ματιού μας!

Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος και η καλλονή σύζυγός του Ρόη Αποστολοπούλου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ελένη Μπούση


Οι νεόνυμφοι ανάμεσα στο διεθνώς αναγνωρισμένο δίδυμο σχεδιαστών Evangelo Bousis & Peter Dundas


Οι καρδιές των εκλεκτών καλεσμένων, που αποτελούσαν την crème de la creme της ομογένειας,  έκαιγαν σαν τον ήλιο που  δεν έλεγε να ησυχάσει παρ ότι ήταν απόγευμα, οι διαθέσεις  τους ήταν αγνές και τα βλέμματά τους καθάρια  σαν τον ασυννέφιαστο ουρανό!

Ο ισχυρός άντρας της ομογένειας του Παναμά Τόνυ Τάκης, η Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα Τζούλη Λυμπεροπούλου και η Μαρία Φουντουκοπούλου

Η Μαρία Βιγκοπούλου με τον Σπύρο Σκληρό

Σπύρος Σκληρός, Angelo Palyvos, Vicky Palyvos, Gregory Palyvos

Με την Ρόη Αποστολοπούλου


Ελένη Δρακοπούλου

Οι ευτυχείς νεόνυμφοι ανάμεσα στον Evangelo Bousis και στον Peter Dundas

Ελένη Κωνσταντίνου, Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Τίνα Δουζόγλου

Angelo Palyvos, Γεωργία Αθανασοπούλου, Σπύρος Σκληρός

Peter & Vicky Palyvos

Η Μαρία Βιγκοπούλου με την Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου

Τίνα Δουζόγλου, Γεωργία Αθανασοπούλου

Με την Ελένη Δρακοπούλου

Δημήτρης Μπούσης

Angelo, Anastasia & Gregory Palyvos

Σοφία Σκληρού, Σοφία Μος

Γεωργία Αθανασοπούλου, Χρύσα Πέτροβα

Soula Mistras

Βίκυ Παλυβού, Σίσσυ Παπαγεωργίου

Evangelo, Eleni & Victoria Bousis & Peter Dundas


Με την Victoria Bousis

Με την Βίκυ Παλυβού

Το menu από το catering Platis είχε όλα τα καλά του Θεού: Από αστακό μέχρι αγριογούρουνο και όλα με πολύ εκλεπτυσμένες γεύσεις!

Η γαμήλια τούρτα εντυπωσίασε όχι μόνο για την εξαιρετική της εμφάνιση και γεύση, αλλά και για την πρωτοτυπία του τρόπου δημιουργίας της, μια που φτιάχτηκε επί τόπου εκείνη την στιγμή ενώπιόν μας πάνω στην πίστα, αφήνοντας μας όλους άφωνους!

Στη συνέχεια το ζευγάρι έκοψε την τούρτα και την γέυτηκε ο καθένας από τα χέρια του άλλου, όπως συνηθίζεται!


Ο κουμπάρος, ο Γιώργος Μπούσης έδωσε τη δική του νότα στην δεξίωση, καθώς ανεβασμένος με την σύζυγο του Αναστασία και τους νεόνυμφους στην πίστα, έβγαλε ένα πολύ συγκινητικό λόγο για το φρεσκοπαντρεμένο ζευγάρι. 

Οι νεόνυμφοι με τους κουμπάρους Γιώργο και Αναστασία Μπούση


Ο χορός που χόρεψαν οι νεόνυμφοι στη συνέχεια, φανέρωνε την αγάπη τους, τον έρωτα τους και την τρυφερότητα που έτρεφε ο ένας για τον άλλον!

 

Ήταν  πράγματι μια γαμήλια δεξίωση μεγαλειώδης, όχι μόνο γιατί όλα ήταν άφθονα καμωμένα, αλλά γιατί μοσχοβολούσε στην ατμόσφαιρα ένα μεγαλείο  ψυχής, αυτό που κουβαλούν πάντα οι ομογενείς μέσα τους και υπήρχε διάχυτη μια αύρα  που εναρμονιζόταν απόλυτα με τα πολύχρωμα τριαντάφυλλα που κοσμούσαν κάθε σπιθαμή της μαγευτικής έπαυλης!
Σημαντικοί Έλληνες της διασποράς, του Παναμά, του Σικάγου, του Λας Βέγκας, της Βενεζουέλας, της Νέας Υόρκης, επιχειρηματίες, πολιτικοί, ιερείς και επιστήμονες, δύσκολα αναγνωρίσιμοι ως «επώνυμοι» από το ευρύ κοινό, από αυτούς χωρίς καμμιά έπαρση δεν θορυβούν με τα λόγια ή με την επίδειξη του ονόματός τους, αλλά με τα έργα τους, έγιναν ένα με τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα σε αυτές τις στιγμές χαράς και ευτυχίας: Η Πρόεδρος του Ελληνικού Γηροκομείου του Ιλινόις και ιδρύτρια του Hippocratic Cancer Research Foundation, Ελένη Μπούση, που έχει βάλει σκοπό της ζωής της να  βρεθούν θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ο κορυφαίος παγκοσμίως ογκολόγος δρ.Λεωνίδας Πλατάνιας, ο δρ.Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου με την καλλονή σύζυγό του Ρόη Αποστολοπούλου, η  πρέσβης του Παναμά Τζούλυ Λυμπεροπούλου, η Ελένη Δρακοπούλου, η Μαρία Βιγκοπούλου, η Ελένη Κωνσταντίνου, ο Απόλλων Παπαθεοχάρης, η δικηγόρος Ελένη Βιτυνάρου,  η βραβευμένη παραγωγός ταινιών στο Χόλλυγουντ Βικτόρια Μπούση, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, ο ισχυρός ελληνοπαναμέζος επιχειρηματίας Τόνυ Τάκης με την σύντροφό του Μαρία Φουντουκοπούλου, ο ισχυρός επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα Θόδωρος Δουζόγλου με την πανέμορφη σύζυγό του Τίνα Δουζόγλου, ο μεγαλοδικηγόρος του Λας Βέγκας Peter Palyvos με την όμορφη σύζυγό του Βίκυ, ο Αντώνης και η Σούλα Μιστρά, η Χρύσα Πέτροβα, ο τραγουδιστής Θάνος Πετρέλης με την σύζυγό του Σοφία, ο σχεδιαστής Πάρης Βαλταδώρος, δημιουργία του οποίου φορούσε η Γεωργία Αθανασοπούλου την ημέρα του γάμου αλλά και την πρώτη ημέρα του εορταστικού τριήμερου και το παγκοσμίως γνωστό δίδυμο των σχεδιαστών Evangelo Bousis και Peter Dundas με τα παιδιά τους, ήταν μερικοί μόνο από τους σημαντικούς καλεσμένους.


Peter Dundas και Evangelo Bousis με την Βικτώρια και την Ελένη Μπούση και τα παιδιά τους Αλέξιο και Ελένη

Ελένη Κωνσταντίνου

Με την Χρύσα Πέτροβα και την Ελένη Δρακοπούλου

Γεωργία Αθανασοπούλου, Βίκυ Παλυβού

 

Με την Γεωργία Αθανασοπούλου

Γεωργία Αθανασοπούλου, Αλεξάνδρα Τάκη Βαλετοπούλου


Τόνυ Τάκης, Τζούλυ Λυμπεροπούλου, Μαρία Φουντουκοπούλου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Δρ. Λεωνίδας Πλατάνιας

Βικτόρια Μπούση, Ελένη Βυτινάρου, Απόλλων Παπαθεοχάρης

Με την Τίνα Δουζόγλου


Σίσσυ Παπαγεωργίου, Αναστασία Παντελίδη

Και όλοι αυτοί είχαν γίνει ένα σε αυτό το πανηγύρι των ψυχικών, οπτικών και γαστρονομικών αισθήσεων, που έμελλε να συμπληρωθούν και από τις υπέρτατες ακουστικές απολαύσεις!

Και όταν λέω υπέρτατες  ακουστικές απολαύσεις, εννοώ κυρίως τον «λαοπλάνο» τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο, που τα τραγούδια του βρίσκονται στην κορυφή χρόνια τώρα και μας θυμίζουν ευτυχισμένες ή δυστυχισμένες στιγμές και έρωτες που άρχισαν ή που έσβησαν.

Ο Antonio ήταν το κερασάκι στην τούρτα που απογείωσε ακόμα περισσότερο το κέφι των καλεσμένων, που ζουν και μεγαλώνουν στην ξενιτιά με τις ελληνικές παραδόσεις και ακούγοντας αγαπημένα ελληνικά τραγούδια! Τραγουδώντας τις γνωστές επιτυχίες του  μας ξεσήκωσε όλους και κυρίως τους νεόνυμφους, την μητέρα του γαμπρού Γεωργία Αθανασοπούλου και τον ξάδερφο της Τόνυ Τάκη που ανέβηκαν στην πίστα και τραγούδησαν μαζί του εμβληματικά τραγούδια!

Αφιερωμένο από τον Ρέμο σε κάθε Έλληνα που με σκληρές προσπάθειες πετυχαίνει στη ζωή του, άρα και στον επιτυχημένο επιχειρηματία Τόνυ Τάκη, ήταν το εμβληματικό τραγούδι «my way»του Φρανκ Σινάτρα, που τραγουδήθηκε από τον Τόνυ Τάκη και τον Σπύρο Σκληρό!

Παραδοσιακά και νησιώτικα είχαν στη συνέχεια την τιμητική τους, ενώ το σκηνικό κατέληξε σε Greek syrtaki και χασάπικα, όπου ο γαμπρός, ο κουμπάρος, αλλά και όλοι οι ομογενείς έδωσαν ρεσιταλ χορού, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά πως η καρδιά τους χτυπά ελληνικά!

 

 

Η πρωτοτυπία μάλιστα ήταν ότι σε κάποιο τραγούδι «Έβρεχε δολλάρια»! Δηλαδή αντί να σπάνε πιάτα, πέταγαν στην πίστα δολλάρια, όπως συνηθίζεται εθιμοτυπικά στους ομογενείς 

Η νύφη και ο γαμπρός, γνώστες της νυκτερινής ζωής και της διασκέδασης, αλλά και της Ελλάδας by night, είχαν προβλέψει να μην κόψουν απότομα το κέφι των καλεσμένων τους, αλλά αυτό να συνεχιστεί με ένα after party.

Ξαφνικά ρομπότ star words εμφανίστηκαν στη σκηνή, τα έντονα φωτορυθμικά κυριάρχησαν στον χώρο,  ενώ στους καλεσμένους μοιράστηκαν καπέλα και στέμματα με πολύχρωμα  αντικείμενα, με πούπουλα και φτερά και με λαμπάκια που αναβόσβηναν!

Το τρελλό κέφι και ο ασταμάτητος χορός με τους ήχους της house μόλις ξεκινούσαν!

Και όλα αυτά μέχρι που χάραξε ο ήλιος τις 6,30 το πρωί και θύμισε στους νεόνυμφους ότι μαζί με την Ανατολή, μια νέα ζωή ανατέλλει!

 

Ιφιγένεια και Σπύρο,

Σας εύχομαι το 3ήμερο γλεντιού, κεφιού και ευτυχίας να μην τελειώσει ποτέ για σας, να χορεύετε πάντα στο χορό της ζωής σφιχταγκαλιασμένοι με αγάπη, όπως χορεύατε την νύχτα του γάμου σας,  να ανθίζει η ευτυχία σας μέρα με τη μέρα και να είναι πάντα η ζωή σας ζωγραφισμένη με χρώματα χαρούμενα και έντονα σαν την αγάπη σας και με πολλές ανατολές σαν αυτή που αντικρύσατε στο after party του γάμου σας, ανατολές ασυννέφιαστες, λαμπερές και ζεστές σαν την καρδιά σας!