Το μείζον πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και τη μελέτη της HOPEgenesis και του Πανεπιστημίου Πειραιώς για το θέμα παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο ιδρυτής και Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς.

Πρόκειται για την πρώτη στοχευμένη έρευνα για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, που αναδεικνύει τα πολυάριθμα «γιατί» του δημογραφικού ζητήματος, προσδιορίζοντας τόσο τους κοινωνικούς παράγοντες όσο και τη διαφορετικότητα των αιτιών του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον ιδρυτή και Πρόεδρο της HOPEgenesis Δρ. Στέφανο Χανδακά και την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Πρέσβη της HOPEgenesis Ολγα Κεφαλογιάννη, μετά την παρουσίαση του μείζονος προβλήματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα

 

Η πρώτη σε σταυρούς εκλεγείσα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α Αθηνών και Πρέσβης της HOPEgenesis για την προώθηση του έργου της ανατροπής της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε πως θα πρέπει να συγκροτηθεί μία ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου που θα διατρέχει όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και που με βαθιές, φιλελεύθερες και δίκαιες μεταρρυθμιστικές τομές θα δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο για την επαναφορά του κοινωνικού ρόλου του κράτους. Η πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν έμμεσα κίνητρα για την προστασία της οικογένειας, τη μείωση του βάρους απόκτησης παιδιού και τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ρόλο των γυναικών, που όπως είπε, γίνεται πιο πολύπλοκος, πιο δύσκολος και πιο απαιτητικός. Χαρακτηρίζοντας την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας ως μια νέα μεγάλη εθνική πρόκληση η κα Κεφαλογιάννη τόνισε πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί και πρέπει να είναι καταλύτης παρουσιάζοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το έργο της HOPEgenesis και τη συγκεκριμένη έρευνα.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου, όπου αναγορεύτηκε από τον πρόεδρο της HOPEgenesis Δρ. Στέφανο Χανδακά, Πρέσβης ανθρωπιστικού έργου της HOPEgenesis

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Κεφαλογιάννη αναγορεύτηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο της HOPEgenesis Δρ. Στέφανο Χανδακά, Πρέσβης ανθρωπιστικού έργου της HOPEgenesis από τον χώρο της πολιτικής, για την προώθηση του έργου της που αφορά την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο New Hotel.

Η Πρέσβης ανθρωπιστικού έργου της HOPEgenesis Ολγα Κεφαλογιάννη κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου, με τον πρόεδρο της HOPEgenesis Δρ. Στέφανο Χανδακά

 

Η ανακήρυξη αυτή της κυρίας Κεφαλογιάννη εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης της HOPEgenesis, που έχοντας σαν στόχο την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, επιλέγει να ορίσει ως πρέσβεις της, καταξιωμένες Ελληνίδες γυναίκες από τους χώρους της πολιτικής, του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού, του επιχειρείν, των τεχνών, της δημοσιογραφίας-ενημέρωσης και της εκπαίδευσης.

Ολγα Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου πως η πρόσκληση της HOPEgenesis να συνδράμει με τις δυνάμεις της στο σπουδαίο έργο που επιτελεί, αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και ξεχωριστή ευθύνη. Μιλώντας για μια σπουδαία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 και χρόνο με τον χρόνο αυξάνει την προσφορά της στην πατρίδα, η κα Κεφαλογιάννη τόνισε πως «πρόκειται για μία σημαντική ανθρωπιστική πρωτοβουλία της επιστημονικής κοινότητας που συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ειδικά στις περιοχές εκείνες που είναι αποκομμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα, προσπάθεια που λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με την πολιτεία και με ιδιωτικά ιδρύματα».
Αναφερόμενη στην ανάγκη ανάδειξης του δημογραφικού προβλήματος, αλλά και στις δράσεις που έχει η ίδια αναλάβει μέσα στο κοινοβούλιο, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως η οικονομική κρίση και φυσικά η αδυναμία πρόσβασης σε καλές υπηρεσίες υγείας για τα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, οδήγησαν τους δείκτες γονιμότητας της χώρας μας στα χαμηλότερα επίπεδα σε όλη την Ε.Ε.  Με το μεγάλο θύμα αυτής της περιόδου να είναι οι γυναίκες, η πρώην Υπουργός τόνισε πως κατά την τελευταία δεκαετία, η γυναικεία ανεργία στη χώρα μας έχει αυξηθεί σημαντικά, συγκεντρώνοντας το υψηλότερο ποσοστό σε όλη την ευρωζώνη. Πρόσθεσε μάλιστα πως οι γυναίκες, που συγκαταλέγονται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, στερούνται εκτός από ευκαιρίες απασχόλησης, την υποστήριξη στον τόσο ευαίσθητο τομέα της τεκνοποίησης.


Μέλη της HOPEgenesis

«Εδώ και αρκετό καιρό, συμμετέχω ενεργά και παρεμβαίνω στο δημόσιο διάλογο για το δημογραφικό πρόβλημα. Παρακολουθώ με ανησυχία τις στατιστικές και τις προβλέψεις. Και πιστεύω ότι κάθε σοβαρή προσπάθεια επίλυσης της υπογεννητικότητας και στήριξης της ελληνικής οικογένειας, είναι πολύτιμη», είχε δηλώσει στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου η κα Κεφαλογιάννη, η οποία παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία επεσήμανε πως το δημογραφικό και η υπογεννητικότητα είναι το κρισιμότερο εθνικό ζήτημα για την Πατρίδα.
«Σήμερα, είναι ανάγκη όσο ποτέ, η νέα γενιά, η ελληνική οικογένεια, αλλά και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, να ανακτήσουν την πίστη τους σε ένα καλύτερο μέλλον.
Περισσότερο όμως είναι ανάγκη, όλοι μας, ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει, να αγκαλιάσουμε κάθε πρωτοβουλία που προσφέρεται να προστατεύσει τις αξίες μας, τον θεσμό της οικογένειας, το δικαίωμα στη μητρότητα, το μέλλον της κοινωνίας μας. Ηλθε η ώρα να είμαστε ενεργοί και αλληλέγγυοι. Με αυτό το σκεπτικό προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στην αποστολή της HOPEgenesis.», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά καταλήγοντας στην ομιλία της στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου η κυρία Κεφαλογιάννη.

Φωτογραφίες από την πρόσφατη συνέντευξη τύπου:

Δανάη Κεφαλογιάννη, Χριστίνα Κεφαλογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη

Ελίνα Σμπώκου, Μαριάννα Σμπώκου


Σίσσυ Παπαγεωργίου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Αγάπη Πολίτη

Χρυσή Βαρδινογιάννη, Στέλιος Καφαντάρης


Τατιάνα Βάρδα, Αμαλία Κυπαρίσση, Θόδωρος Βάρδας

Μίνως Μάτσας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Χρυσή Βαρδινογιάννη

Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Περιστέρης


Αγάπη Πολίτη, Στέλιος Καφαντάρης

ΠΗΓΗ:GR.HELLOMAGAZINE. COM