Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τίμησαν τον διεθνή Έλληνα καλλιτέχνη, Νίκο Φλώρο για την καλλιτεχνική του προσφορά.


Ο διεθνούς φήμης εικαστικός Νίκος Φλώρος την ώρα που λαμβάνει το βραβείο του από τον Πρέσβη των ΗΑΕ στην Ελλάδα, Sulaiman Almazroui 


«Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ του καλλιτέχνη και των Η.Α.Ε.», όπως δήλωσε στην ομιλία του ο Πρέσβης των ΗΑΕ στην Ελλάδα, Sulaiman Almazroui 

Ο Νίκος Φλώρος με την γνωστή παγκοσμίως για την φιλανθρωπική της δράση Ελληνίδα εκ του Σικάγο Ελένη Μπούση

Νίκος Φλώρος, Sulaiman Almazroui 


Σε αυτήν την λαμπρή τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμή του Έλληνα γλύπτη, η Πρεσβεία των Η.Α.Ε. άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στους υψηλούς προσκεκλημένους.


Η Αγάπη Πολίτη, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, ο 
Νίκος Φλώρος, ο Sulaiman Almazroui και η Ζωή Ράπτη


Η Έλενα Βρετού με την σύμβουλο της Πρεσβείας

 

Εκεί παρευρέθηκαν πολλοί  Ελλήνες αξιωματούχοι, διακεκριμένες προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, πρέσβεις, ακαδημαϊκοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά μερικά από τα σημαντικότερα έργα του Έλληνα γλύπτη.  

Νίκος Φλώρος

Γιάννης Χρυσουλάκης, Ελένη Μπούση, Πόπη Γαργαλιώνη

Η Δρ. Αικατερίνη Μπούρα, τ. Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα ΗΑΕ παρουσίασε τα έργα του που βασίζονται σε μια ειδική τεχνική μετατροπής αλουμινίου, σε πρωτότυπα έργα τέχνης, μοναδικά γλυπτά κοστούμια και πορτραίτα διάσημων προσωπικοτήτων

 

Ο Νίκος Φλώρος έχει δώσει στο πρόσφατο παρελθόν το καλλιτεχνικό του παρόν με μεγάλη επιτυχία στο Αμπού Ντάμπι, όπου εκτός από εκθέσεις που έχει παρουσιάσει εκεί, έχει δημιουργήσει με την ιδιαίτερη τεχνική του , το πορτραίτο του προέδρου των ΗΑΕ, Α.Υ. Σεϊχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan,  Έκτοτε το πορτρέτο του ανήκει στη μόνιμη συλλογή του Κράτους.

Νίκος Φλώρος


Πόπη Γαργαλιώνη, Ελένη Μπούση


Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τη φιλοξενία των Η.Α.Ε, ο γλύπτης δημιούργησε το σύμβολο των ΗΑΕ, το «γεράκι της ερήμου» που προσέφερε στον Πρέσβη σαν ένδειξη τιμής και συνέχειας της καλλιτεχνικής συνεργασίας του με τα Η.Α.Ε.

Νίκος Φλώρος, Sulaiman Almazroui 

Μέσω του καλλιτεχνικού του έργου, προωθεί το ενδιαφέρον των δύο χωρών να επεκτείνουν την ήδη εξαιρετική διμερή τους συνεργασία σε διάφορους τομείς, κρίσιμους για το μέλλον των κοινωνιών, που υποδηλώνουν τη δυνατότητα της τέχνης ως χρήσιμου εργαλείου για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ανάγκη συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος.


Ελένη Μπούση, Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου

 

Η συγκεκριμένη παρουσίαση, βασίζεται στην επιτυχία των προηγούμενων εκθέσεων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που με τη μεγάλη δημιουργικότητα και το πάθος του για το έργο του, ενεργεί ως πρεσβευτής του κοινού οράματός μας για ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς επίσης και της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης, ανοίγοντας διεθνείς δρόμους στην πορεία της Ελλάδας με βάση το πολιτιστικό πλεόνασμα που κληρονόμησε και το οποίο συνεχώς εξελίσσεται!