Με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, στο ατμοσφαιρικό Le Grand Balcon & La Suite Lounge του St George Lycabettus, του βραβευμένου ξενοδοχείου για την «Καλύτερη θέα της Ευρώπης» και σε μια βραδιά που επιμελήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με άρτια διοργάνωση η κυρία Ντάνα Στασινού, τα Μέλη του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Συλλόγου του Μουσείου Γ. Δροσίνη», πραγματοποίησαν πρόσφατα δύο επιτυχημένες παρουσιάσεις βιβλίων.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ, Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ, Η ΕΛΕΝΗ ΒΑΧΑΡΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ», ΝΤΑΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΡΟΥΛΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

 

Πρώτο «Η ΕΡΣΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ» του Αντώνη Μαστραπά δ.φ. πρώην Σχολικού Συμβούλου και Γενικού Γραμματέα της Π.Ε.Φ. από τον Κ. Θανάση Αγάθο, Επίκουρου Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας του Ε.ΙΚ.Π.Α., ο οποίος ανέδειξε την ομορφιά του κειµένου µε επιτυχία.
Ακόμη, δεύτερο, το βιβλίο, έκδοση του Συλλόγου µε τίτλο: «Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ» του κ. Αναστασίου Στέφου Αντιπροέδρου του Συλλόγου, από την Κριτικό Λογοτεχνίας δ.φ. κα Ανθούλα Δανιήλ, η οποία µε γλαφυρό τρόπο ανέλυσε την περίοδο αυτή, που κατέγραψε ο ποιητής σε στίχους.

Η ΕΛΕΝΗ ΒΑΧΑΡΗ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ST GEORGE LYCABETTUS, ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»


Την παρουσίαση  παρακολούθησαν εκλεκτοί καλεσμένοι μέσα σε µια εορταστική ατμόσφαιρα, που την έκανε ακόμα πιο χριστουγεννιάτικη η υπέροχη διακόσμηση  στο χώρο, καθώς και το ξεχωριστό art de la table!

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΡΟΥΛΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

Μετά την παρουσίαση των βιβλίων ακολούθησε δείπνο και στη συνέχεια μουσικό πρόγραµµα με υπέροχη κλασσική μουσική, που εντυπωσίασε τους καλεσμένους.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΪΝΤΑΣ, ΡΟΥΛΑ ΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΤΑΣΙΝΟΥ

Στη συνέχεια τα δύο βιβλία που παρουσιάστηκαν, περίτεχνα δεμένα, προσφέρθηκαν στους φίλους και στα µέλη του Συλλόγου που παρευρέθηκαν, οι οποίοι έφυγαν ικανοποιημένοι και δίνοντας τα θερμά τους συγχαρητήρια στην υπεύθυνη της εκδήλωσης κυρία Ντάνα Στασινού για την επιτυχία και την ωραία ατμόσφαιρα της βραδιάς!

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ, ΡΟΥΛΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

Ο Σύλλογος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ROLEX ΕΛΛΑΣ και την κα Φανή Πανιτσίδου, καθώς και την κα Μαρίνα Ζακυνθινάκη για τις προσφορές τους.

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΥΡΙΑΜ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ

Στην υπέροχη βραδιά παρευρέθηκαν  η πρόεδρος κα Ελένη Βαχάρη, τα µέλη του Διοικητικού Συµβουλίου, καθηγητές και φίλοι εκλεκτοί του Μουσείου.

ΝΤΟΡΟΘΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΜΥΡΙΑΜ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ, ΝΤΑΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΟΥΛΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ