Την Κλέλια Χατζηιωάννου βράβευσε ο  Πρόεδρος του σωματείου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»Κώστας Γιαννόπουλος για την τεράστια προσφορά της στο σωματείο στην εκδήλωση που έγινε χθες στο Μέγαρο Μουσικής για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του!

ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ

Ο κύριος Γιαννόπουλος στη συγκινητική του ομιλία, η οποία ξεκίνησε με την τελευταία γραπτή επιθυμία του γιού του Αντρέα πριν 25 χρόνια για την ίδρυση του σωματείου ώστε να μην υποφέρουν παιδιά και κατέληξε στην πολυσχιδή και αποτελεσματική δράση του σωματείου, ευχαρίστησε την κυρία Χατζηιωάννου, η οποία έχει διαθέσει  στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» μέχρι σήμερα όπως είπε 600.000 Ευρώ!

Η ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»)

 

 

Και το κυριότερο όπως είπε ο Πρόεδρος του σωματείου είναι ότι η προσφορά της Κλέλιας Χατζηιωάννου δεν είναι μόνο υλική, αλλά και ανθρώπινη και βγαίνει βαθειά μέσα από την ψυχή της, απλά και αθόρυβα, χωρίς να την ενδιαφέρουν δημοσιότητες και τυμπανοκρουσίες.

Η ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»)ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Μπροστά σε μια φωτογραφία σε γιγαντοοθόνη που έδειχνε την Κλέλια Χατζηιωάννου να χαρίζει όλη της τη ζεστασιά στα παιδιά του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Γιαννόπουλος: «Αξίζεις το βραβείο, γιατί ό, τι κάνεις το κάνεις μέσα από την ψυχή σου, το κάνεις γιατί νοιάζεσαι και ούτε σε ενδιαφέρει να φαίνεσαι…
Είσαι ένας άνθρωπος που όχι μόνο υλικά, αλλά και ανθρώπινα καθημερινά είναι δίπλα στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»!

 


ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ


Η κυρία Χατζηιωάννου
παρέλαβε το βραβείο της συγκινημένη και δήλωσε ότι αποφάσισε να προσφέρει στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ όταν, μετά από μεγάλη έρευνα που έκανε για τα σωματεία στην Ελλάδα, διαπίστωσε πως το συγκεκριμένο σωματείο κάνει πολύ μεγάλο έργο!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΟΥΤΟΣ, ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ, ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΡΙΛΑΣ

 

Μόλις τον προηγούμενο μήνα η Κλέλια Χατζηιωάννου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την μεγάλη κοινωνική της ευαισθησία και την αγάπη της στα παιδιά, κατέβαλλε 80.038,58 Ευρώ για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του σωματείου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»για 6η  συνεχόμενη χρονιά. Τότε ο Πρόεδρος του σωματείου  Κώστας Γιαννόπουλος της είχε απευθύνει  «ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς  για την πολύτιμη υποστήριξη και την σταθερή έμπρακτη παρουσία της δίπλα στο σωματείο», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι  δεν είναι μόνο ένας πολύτιμος και σταθερός υποστηρικτής, είναι συνοδοιπόρος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σωματείο.

ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΝΑΛΙΤΑ ΚΑΡΡΕΡ

 

 

Ήταν η 6η  φορά που η Κλέλια Χατζηιωάννου, η «Πριγκίπισσα των τάνκερ», που έχει γίνει και «Πριγκίπισσα των παιδιών», αλλά και «καλή τους νεράιδα», πρόσφατα μητέρα  και η ίδια δύο χαρισματικών παιδιών, της Αννας και του Λουκά, χάριζε Το ΧΑΜΟΓΕΛΟ  στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αρχής γενομένης το 2016 που προσέφερε 60.000 Ευρώ περίπου-, πληρώνοντας τον ΕΝΦΙΑ του και με αυτή τη γενναιόδωρη πράξη ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, που αποδείκνυε για άλλη μια φορά τον μεγάλο πλούτο που  κρύβεται στη καρδιά της, προσπαθούσε να συμπληρώσει το κενό της ολιγωρίας των αρμοδίων.

ΟΙ Κ.Κ. ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ, ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΡΙΛΑΣ

Η δωρεά της αυτή ερχόταν μετά από μιά άλλη γενναιόδωρη δωρεά της προς το ίδιο σωματείο,  όταν είχε προσφέρει 150.000 Ευρώ, διπλασιάζοντας  το ποσό που είχε συγκεντρωθεί  από τον ΡαδιοΤηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ την  Πέμπτη 30/1/2020, ο οποίος έγινε  για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού», όπου θα φιλοξενούνται μωρά από 0 έως 24 μηνών,  που σήμερα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε Νοσοκομεία και Μαιευτήρια!

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

 

Η Κλέλια Χατζηιωάννου, όπως προαναφέρθηκε και όπως επεσήμανε και στην ομιλία του ο κύριος Γιαννόπουλος, έχει στηρίξει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αφού η ίδια προσφέρει εκτός από τα χρήματα και μια μεγάλη αγκαλιά σ αυτά τα παιδιά,τα οποία επισκέπτεται η ίδια τακτικά,τα φροντίζει ,παιζει μαζι τουs και τα κάνει πραγματι “ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ”
Η φωτογραφία που προβλήθηκε στη γιγαντοοθόνη του Μεγάρου της Μουσικής καθρέφτιζε τη ζεστασιά που σκορπίζει η Κλέλια όταν επισκέπτεται τα παιδιά και την αγάπη που τους δείχνει!

ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

 

Η έντονη φιλανθρωπική δράση όμως της Κλέλιας Χατζηιωάννου, δεν εξαντλείται μόνο στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αλλά είναι πληθωρική και πολυσχιδής, μια που το moto της είναι ότι «τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για να περνάμε καλύτερα τη ζωή μας και να δημιουργούμε όσο γίνεται μεγαλύτερα έργα για τους συνανθρώπους μας»!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΡΙΛΑΣ, ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ

 

Στην αρχή της πανδημίας έκανε δωρεά  στο ελληνικό κράτος 900.000 Ευρώ για την αγορά ειδικών νοσοκομειακών μασκών από την Σουηδία για την αντιμετώπιση  του κορωνοιού στη χώρα μας!

Η ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΚΟΡΙΛΑ

 

Εξάλλου είναι Πρόεδρος του «Ιδρύματος Λουκά Χατζηιωάννου», που ιδρύθηκε το 1997 και που ο πατέρας της προικοδότησε με 10.000.000 δολλάρια, από τους τόκους των οποίων παρέχονται υποτροφίες σε άπορους Κύπριους φοιτητές και χορηγίες στην Ελλάδα για σκοπούς έρευνας και θεραπείας καρδιακών νοσημάτων.


ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ, ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΡΙΛΑΣ, ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΧΕΡΑ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΒΕΝΤΟΥΡΑΚΗ, ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ


Η Κλέλια προσφέρει επίσης γενναιόδωρα ποσά είτε μέσω του Iδρύματος «Λουκάς Xατζηιωάννου», είτε και με δική της προσωπική πρωτοβουλία, δαπάνες για υποτροφίες, δωρεές για ιατρική έρευνα και ιατρική φροντίδα, σε ασθενείς, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πολιτισμικούς φορείς.
Εξάλλου πρόσφατα βραβεύτηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), που είχε ιδρυθεί από τον καθηγητή καρδιολογίας Παύλο Τούτουζα και από τον πατέρα της, που ήταν δωρητής του Ιδρύματος και στις συνεδριάσεις του οποίου συμμετέχει αποφασιστικά. 


Η ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ, Η «FOCUS BARI» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ 

 

Η Κλέλια προσέφερε επίσης το ποσό των 5.000.000 Ευρώ για την ανακούφιση των θυμάτων από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές το 2.007, ενώ πρωτοστάτησε στον «Έρανο για τα παιδιά της Βοσνίας», συγκεντρώνοντας μεγάλο ποσό για την αποστολή φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού στους πρόσφυγες της Βοσνίας. 


Εξάλλου έχει προσφέρει 250.000 Ευρώ για την ίδρυση της θεραπευτικής Κοινότητας από εξαρτησιογόνες ουσίες«Αγία Σκέπη»στη Λευκωσία.
Έχει δαπανήσει επίσης 360.000 δολλάρια για την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του Γυμνασίου Πεδουλά, ενώ μέχρι το 1997 βοηθήθηκαν 23 Πεδουλιώτες φοιτητές με το συνολικό ποσό των 400.000 δολλαρίων.
Σε ένδειξη μάλιστα εκτίμησης η Κοινότητα του Πεδουλά έδωσε το όνομα της Κλέλιας σε μια κύρια οδό του Πεδουλά.
Η Κλέλια Χατζηιωάννου είχε εξάλλου οργανώσει με το κρουαζιερόπλοιο της  το «Clelia II»πολλές κρουαζιέρες,τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

Έχει ακόμα οργανώσει δύο εκθέσεις ζωγραφικής διαπρεπών Ελλήνων καλλιτεχνών στη Λεμεσσό, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τη «Cymepa», μια κυπριακή, μη κερδοσκοπική ένωσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο ΔΣ της οποίας η Κλέλια είναι μέλος. Εξάλλου διαθέτει  στο Δήμο Κηφισιάς για ξενάγηση των πολιτών, την «Πινακοθήκη Κλέλιας Χατζηιωάννου», που στεγάζεται στον ιδιόκτητο εμβληματικό Πύργο του Χαριλάου Τρικούπη στη Κηφισιά, άλλοτε τόπο κατοικίας της.


ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΡΙΛΑΣ, ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΧΕΡΑ

 

Εκεί στεγάζεται και το φιλανθρωπικό της ίδρυμα, το «Ίδρυμα Kλέλια Xατζηιωάννου», το οποίο φροντίζει τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά Eλλήνων και Kυπρίων σε Iατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική, Iστορία της Tέχνης για τα πανεπιστήμια των HΠA και της Bρετανίας, την ενίσχυση των Ορφανοτροφείων στην Ελλάδα και την προώθηση της τέχνης και του Πολιτισμού. 
Πριν 2 χρόνια μάλιστα στην Κύπρο είχε διπλασιάσει με δικά της χρήματα το  ποσό που θα προσφερόταν στο νηπιοκομικό σταθμό Λεμεσού, από μέρος των εσόδων της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη

 


ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ, ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ


Η Κλέλια έχει επίσης υιοθετήσει ευχές παιδιών του «make a wish», επισκέπτεται παιδιά σε Ιδρύματα, φροντίζει τη σίτιση και το ρουχισμό τους, τους κάνει δώρα, καλύπτει τις ανάγκες του προσωπικού που εργάζεται στο σπίτι της διακριτικά και αθόρυβα, ενώ πριν 2 χρόνια κάλυψε τα έξοδα της αερομεταφοράς άρρωστου κοριτσιού που έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για θεραπεία.

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ, ΝΑΛΙΤΑ ΚΑΡΡΕΡ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΧΕΡΑ

 

Η έννοια της φιλανθρωπίας είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το όνομα της οικογένειας Χατζηιωάννου και η έννοια της κοινωνικής  προσφοράς ρέει στο DNA της.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου, όπως και τα αδέρφια της ο Στέλιος Χατζηϊωάννου με το «Stelios Philanthropic Foundation» και ο Πόλυ Χατζηιωάννου, παρά το ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των billionaires του κόσμου και φιγουράρουν στις σελίδες του Forbes, στηρίζουν δυναμικά τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και αυτό το κληρονόμησαν από τον Πατριάρχη της Οικογένειας Λουκά Χατζηιωάννου, αυτοδημιούργητου πλοιοκτήτη, που  ο στόλος του κυριάρχησε στη παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, την ίδια στιγμή που στη ψυχή του κυριαρχούσαν αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ευαισθησίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο!

Τα ίδια αισθήματα που κληροδότησε  στους δυό του γιούς και στην μονάκριβη κόρη του Κλέλια, αισθήματα που τα έχει πυξίδα στη ζωή της και φάρο φωτεινό σε κάθε της κίνηση…

ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

 

Το βραβείο που της απένειμε χθες «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» αποτελεί μια ηθική δικαίωση και το επιστέγασμα των αγώνων που έχει κάνει η Κλέλια Χατζηιωάννου για το σωματείο.
Το πιο μεγάλο βραβείο ωστόσο που κάνει την Κλέλια χαρούμενη και ευτυχισμένη είναι τα χαμόγελα των παιδιών του σωματείου και η χαρά που ζωγραφίζεται στα πρόσωπά τους εξ αιτίας της!

ΠΗΓΗ: srtudio panoulis sissysworld