Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στην Αθηναϊκή Λέσχη ( Ελευθερίου Βενιζέλου 11) ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός HOPEgenesis θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. 

Η HOPEgenesis είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Αποστολή της είναι να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού τους.

Η οργάνωση επικεντρώνεται κυρίως στις γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα. Για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της, η HOPEgenesis έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες.

Η έρευνα έδειξε ότι οι βασικοί λόγοι για τα χαμηλά ή/και μηδενικά ποσοστά γεννήσεων σε αυτές τις περιοχές δεν είναι αποκλειστικά οικονομικοί. Η ανασφάλεια και η έλλειψη ιατρικών εγκαταστάσεων συνέβαλαν επίσης σε αυτήν την πραγματικότητα. Η HOPEgenesis παρέχει στις γυναίκες που ζουν σε αυτές τις περιοχές ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και φροντίδας. Στόχος μας είναι να αντιστρέψουμε τα ανησυχητικά αρνητικά ποσοστά γεννήσεων στις περιοχές αυτές.

Η αδυναμία αντιμετώπισης της παρούσας κατάστασης θα έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όχι μόνο για τις περιφέρειες αυτές αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος της HOPEgenesis δρ. Στέφανος Χάνδακας με τη πρέσβειρα του Οργανισμού Ολγα Κεφαλογιάννη

O Δρ. Στέφανος Χανδακάς ίδρυσε την ΗOPEgenesis to 2015.

Πρόσφατα η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη έγινε πρέσβειρα του Οργανισμού!

http://hopegenesis.org/gr/