Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμητική εκδήλωση για τον Ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή. Την βραδιά οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεγάλοι Έλληνες», μιας ιδέας και πρότασης της Προέδρου κυρίας Δήμητρας Κ. Φιλίππου, που υποστηρίχθηκε θερμά από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
 
ΚΑΡΕΝ ΜΑΥΡΙΔΗ, ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΙΜΙΖΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ
 
 
Στην κατάμεστη αίθουσα πάνω από χίλια άτομα παρακολούθησαν το θεατρικό ντοκιμαντέρ, «Ο Έλληνας που πέρασε τις πύλες του διαστήματος», δημιουργία του Θανάση Λάλα και της Ελευθερίας Ντεκώ, σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου. Η παρουσίαση βασίστηκε κυρίως σε μια εκ βαθέων συνομιλία που είχε ο Σταμάτης Κριμιζής με τον Θανάση Λάλα, πλαισιωμένη με πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή και την διεθνή καριέρα του Μεγάλου Έλληνα επιστήμονα .
 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ
 
 
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, μίλησε με πολλή συγκίνηση για τον παιδικό του φίλο Σταμάτη Κριμιζή. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, των επιστημών, της ναυτιλίας, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου. Ο Σύλλογος σχεδιάζει να συνεχίσει τον φιλόδοξο κύκλο εκδηλώσεων «Μεγάλοι Έλληνες», που εγκαινίασε το έτος 2014, με στόχο να φέρει σ’ επαφή τη νέα γενιά, αλλά και το ευρύτερο κοινό με σημαντικές προσωπικότητες που έχουν τιμήσει με το έργο τους την Ελλάδα διεθνώς.
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, ΚΑΡΟΛΟΣ ΦΙΞ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΣΟΦΗ ΠΛΟΥΜΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ, ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ
ΒΙΚΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΤΣΑΚΗ, ΜΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
ΖΩΗ ΜΠΕΛΟΥΚΑ, ΝΑΝΤΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ, ΝΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ, ΛΙΖΑ ΕΒΕΡΤ
ΛΟΛΑ ΝΤΑΙΦΑ
ΜΑΓΔΑ ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΦΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΒΑΣ, ΗΡΩ ΚΟΒΑ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΒΙΔΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΡΑΤΣΑΣ, ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ
ΛΙΛΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ
ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗ, ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ
ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΛΙΝΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΚΟΥ
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΚΑΡΕΝ ΜΑΥΡΙΔΗ
ΣΟΦΗ ΚΟΥΤΑΛΙΔΗ ΒΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΗ
ΕΥΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ, ΛΑΜΠΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
ΝΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΦΕΤΣΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΕΛΕΠΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ, ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΠΛΑΚΑ