Και αυτή το… «βιολί» της! Αλλά ένα βιολί αλλιώτικο από τα άλλα…Είναι μαγικό το βιολί της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, μας ταξιδεύει!

Έλλη Πασπαλά, Γιώργος Περρής, Λίνα Νικολακοπούλου, Randa Ghandour, Sophie Axiotiadis, Ευανθία Ρεμπούτσικα

Ήχοι του βιολιού παραπονιάρηδες που γρατζουνίζουν τ αφτιά, όσο γρατζουνίζουν τις ψυχές και τις γεμίζουν πόνο οι ιατρικές γνωματεύσεις, που ενίοτε δεν είναι και τόσο ευχάριστες, ήχοι που στη συνέχεια γίνονται πολεμικά εμβατήρια στην άνιση μάχη με το «θεριό» και στο τέλος νικητήριο άσμα, ύμνος στην ανθρώπινη ζωή, στην επιβίωση!


Έτσι μας έκανε να νιώσουμε το μαγικό βιολί της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, που έπαιζε όχι με τα χέρια, αλλά με την καρδιά, με την δύναμη ψυχής που της έδινε ο υπέρτατος σκοπός του «ΜΑΝΑ», σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας στη φιλανθρωπική συναυλία  στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ.

Μαρίζα Φασιανού, Κώστας Καίσαρης, Randa Ghandour

Και ενώ οι ψυχές φτερούγιζαν στους ήχους του βιολιού της, εξαϋλώθηκαν σαν αερικά και απογειώθηκαν μαζί με τις νότες στα ουράνια, εκεί όπου δεν ακούγονται πια κραυγές αγωνίας γυναικών που νοσούν, παρά υπάρχει μόνο η λύτρωση, η κάθαρση και η επανένταξη, η επαναφορά τους σε έναν φυσιολογικό, ποιοτικό τρόπο ζωής, που αποτελεί και τον πρωταρχικό στόχο του «ΜΑΝΑ»

Αρετή Δαλακούρα, Randa Ghandour, Houda Ghandour, Ελίνα Σμπώκου 

Randa Ghandour, Rania Khoury

Σε αυτή τη μεγαλειώδη και συνάμα συγκινητική βραδιά, στο κατάμεστο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, οι φίλοι του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΜΑΝΑ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την καταξιωμένη συνθέτη-μουσικό Ευανθία Ρεμπούτσικα σε ένα μουσικό ταξίδι που περιελάμβανε σημαντικούς σταθμούς από την μακρόχρονη πορεία της στο ελληνικό πεντάγραμμο, σε μια φιλανθρωπική συναυλία, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν εξ’ ολοκλήρου για τους σκοπούς του Οργανισμού.

Νικόλαος, Μελίνα Τραυλού

Φαίη Μέξη, Άρης Καβατζίκης, Μαρίνα Κουταρέλλη, Στέλιος Καφαντάρης

Δίπλα της στη σκηνή οι σπουδαίοι καλλιτέχνες Νατάσα Θεοδωρίδου, Έλλη Πασπαλά και Γιώργος Περρής μάγεψαν τους θεατές με τις μοναδικές και αισθαντικές φωνές τους, ταξιδεύοντας όλους σε ένα ονειρικό ταξίδι από αγαπημένες μελωδίες που ξυπνούν ήχους από την Ανατολή.

Δάκρυα συγκίνησης στο αποκορύφωμα της βραδιάς, όταν έγινε η πρώτη παρουσίαση του τραγουδιού του ΜΑΝΑ με τίτλο: «Για τ’ όνειρο ξανά» σε μουσικής της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους της ταλαντούχας στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου, που ερμηνεύτηκε επί σκηνής με τη βοήθεια της χορωδίας του ΜΑΝΑ, που απαρτιζόταν από γυναίκες που επισκέπτονται το Σπίτι του ΜΑΝΑ και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες καθώς και εθελόντριες.


Δάκρυα συγκίνησης και όταν η Πρόεδρος του «ΜΑΝΑ» Randa Ghadour ανέβηκε στη σκηνή για να προσφέρει μια ανθοδέσμη μαζί με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Ευανθία Ρεμπούτσικα  και έγιναν και οι δυό τους μια μεγάλη αγκαλιά για τις γυναίκες που νοσηλεύτηκαν με γυναικολογικούς καρκίνους.

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και σε αυτό το πλαίσιο ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ , ο οποίος προσφέρει πλήθος δωρεάν υπηρεσιών σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο, διοργάνωσε αυτή την ξεχωριστή μουσική παράσταση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασθένεια αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της.

Ζέττα Αντσακλή

Χριστίνα Τσατσάκη, Μελίνα Δασκαλάκη, Ελένη Σαμαρά

Χορηγός Επικοινωνίας, η τηλεόραση του ALPHA και το περιοδικό HELLO.

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Αγάπη Πολίτη

Λίγα λόγια για το ΜΑΝΑ:

O Oργανισμός ΜΑΝΑ είναι μία μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη φροντίδα και υποστήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο, προσφέροντας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το Σπίτι του ΜΑΝΑ, πλήθος δωρεάν υπηρεσιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, με σκοπό την επαναφορά τους σε έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου, βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής τους. Με Το Σπίτι του ΜΑΝΑ μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες με τους ακόλουθους τρόπους: • Tηλεφωνικά, στο 210-7295 546• Ηλεκτρονικά, είτε με email [email protected] είτε συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη φόρμα επικοινωνίας (www.manaorg.com)

Νίκος Χαρλαύτης, Ειρήνη Νταϊφά

Randa Ghandour, Rana Zein

Χρυσή Βαρδινογιάννη, Houda Ghandour

Randa Ghandour, Αικατερίνη Λαλαούνη

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ειρήνη Νταϊφά

Μαρίνα Κουταρέλλη, Αρης Καβατζίκης 


Randa Ghandour, Νικόλαος

Ρούλα Σαλούτση, Αγάπη Πολίτη


 Ξένια Μαυροειδέα, Αλεξία Διβάνη

Μαρίνα Γιαβρόγλου, Σίσσυ Παπαγεωργίου

Ειρήνη Νικολοπούλου

Χριστίνα Τσατσάκη, Μελίνα Δασκαλάκη, Ελένη Σαμαρά

Χριστίνα Καρακίτσου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Μάιρα Τσαβλίρη


Μαρίνα Κουταρέλλη, Ελίνα Σμπώκου


ΠΗΓΗ: studio panoulis