Το υπέροχο βιβλίο «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» του Γιάννη Γιαννέλη Θεοδοσιάδη ταξιδεύει και στη Θεσσαλονίκη και είναι σίγουρο πως θα ταξιδέψει και εσάς σε άλλους τόπους και άλλες εποχές!
Το νέο του βιβλίο «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ», (εκδόσεις Πατάκη), που εκδόθηκε στις αρχές του καλοκαιριού,αναμένεται να παρουσιάσει αύριο Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και ώρα 7 μμ στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ ο ταλαντούχος συγγραφέας Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, πρ. Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Γιώργος Ορφανός, πρ. Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, πρ. Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, πρ. Υφυπουργός Αθλητισμού και ο συγγραφέας.Σύντομη παρέμβαση θα κάνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Ελένη Καμπάκη.

Είναι σίγουρο πως με το νέο του βιβλίο «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» (Εκδόσεις Πατάκη), ο πολυτάλαντος Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης , συγγραφέας του πολυδιαβασμένου «Ισμαήλ Και Ρόζα» θα καταφέρει για άλλη μια φορά να μας συγκλονίσει, μπλέκοντας ερωτικές και κοινωνικές υποθέσεις με ιστορικές στιγμές, συγκυρίες και σημαντικά γεγονότα, με ήθη και έθιμα κάποιας άλλης εποχής και άλλων τόπων, με τον μοναδικό τρόπο που εκείνος γνωρίζει!
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ», λίγες μόνο μέρες μετά την κυκλοφορία του τον Ιούνιο είχε γίνει ανάρπαστο και συγκαταλεγόταν στα πλέον ευπώλητα μυθιστορήματα ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας όλων των εκδοτικών οίκων μηνός Ιουνίου!

Έρωτας, πάθος, δολοπλοκία στην Ελλάδα στο εκρηκτικό κλίμα του μεσοπολέμου. Μια πραγματική ιστορία κατατρεγμένων προσφύγων από τη Μικρά Ασία που αγωνίζονται να επιβιώσουν από την κόλαση του διωγμού στη Σμύρνη! Με βάσανα και κόπους καταφθάνουν στη Λέσβο και καταλύουν σ επιταγμένους χώρους, παραπλεύρως στο περίφημο ξενοδοχείο «Σάρλιτζα Πάλλας» όπου πλέκονται συγκλονιστικές ερωτικές ιστορίες. Η μοίρα και ο έρωτας τους ενώνουν, αλλά και τους χωρίζουν μέσα από την οδύνη που προκαλούν τα πολιτικά πάθη και τα παιχνίδια των Μεγάλων Δυνάμεων που έθρεψαν τον Εθνικό Διχασμό και οδήγησαν στην εθνική καταστροφή του 1922. Οι ήρωες κινούνται ανάμεσα στη Δραπετσώνα-με τους τεκέδες, τα χασισοποτεία και τα περίφημα δημοτικά μπορντέλα των «Βούρλων» και στην Κηφισιά, σε μια περίοδο που κορυφώνεται με τη «Δίκη των Εξ» και σημαδεύεται από αλλεπάλληλες δικτατορίες. Ύστερα από μια διαδρομή με μεγάλες ανατροπές, αναζητούν την ευτυχία και τη χαμένη τους αθωότητα πίσω στη Λέσβο και στο Σάρλιτζα Παλλάς!


Ο ταλαντούχος συγγραφέας Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης με την ηθοποιό Ευγενία Δημητροπούλου κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στο Public Συντάγματος

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΛΗ:

Ο Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικηγόρος στη Μυτιλήνη. Το 2007 εξελέγη για τέταρτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ το 2019 ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από την οποία παραιτήθηκε το Φεβρουάριο του 2019. Είναι μέλος της Εταιρρίας Ελλήνων λογοτεχνών. Έχει τιμηθεί από την Ολλανδική Κυβέρνηση με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης. Έχει γράψει: “Η λαϊκή πολιτική σάτιρα στο τέλος του 19ου αιώνα” (εκδόσεις “Έφεσος”, 2001) και “Ο λαός εικονογραφεί την ιστορία του” (εκδόσεις “Ι. Σιδέρης”, 2003), καθώς και τα μυθιστορήματα “Ισμαήλ και Ρόζα” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2004), που έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στην Τουρκία και έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με τεράστια επιτυχία με τον τίτλο “Η Ρόζα της Σμύρνης”, “Το βλέμμα της Ήρας” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2008) και “Η λίστα του Χόρχε” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2011), “Cafe Napolitano” (Αιολίδα, 2013). Επίσης έχει συγγράψει μελέτες για το λαϊκό μας πολιτισμό.