Το Project {Just/Art}* ενώνει τρία κτήματα της Μαντινείας και μας ταξιδεύει στους δρόμους του αφρού

Το κτήμα Σπυρόπουλος, το κτήμα Τσελέπου και το Κτήμα Juliet and Romeo συνεργάζονται με κοινό σκοπό την προβολή της Μαντινείας, της πολυάμπελου χώρας, όπως την αναφέρει ο Όμηρος στα κείμενα του.

Αφορμή, η ταινία “Arcadia 1900, Champagner d’ Orient” του σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλου. Μια ταινία, φόρος τιμής στην οικογένεια των αδελφών Παπανικολάου που παρουσιάζει την προσπάθεια τους για παραγωγή αφρώδους οίνου στην Αρκαδία ήδη από το 19ο αιώνα.

Η προβολή της ταινίας έλαβε χώρα την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022, στον θερινό κινηματογράφο «Μπομπονιέρα» στην Κηφισιά, Παπαδιαμάντη 12, παρουσία των συντελεστών της ταινίας. Την ταινία προλόγισαν ο σκηνοθέτης Κώστας Σπυρόπουλος και η συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Ο εμπνευστής του Project {Just/Art}*, γνωστός δικηγόρος Άλεξ Κασσανδρινός και η συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Άλεξ Κασσανδρινός, Ρένια Παπανικολάου

H σχέση της Μαντινείας με την αμπελοκαλλιέργεια είναι το ίδιο παλιά με την ιστορία της, γεγονός που επιβεβαιώνεται από αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή και φυσικά από το «κλήμα του Παυσανία», το παλαιότερο ίσως αμπελόκλημα στον κόσμο.

Χαρακτηριστική ποικιλία κρασιού και των τριών οινοπαραγωγών είναι το Μοσχοφίλερο ή αλλιώς το Φιλέρι.

Οι νέες ετικέτες των τριών οινοπαραγωγών για την εξαιρετική αυτή ποικιλία (λευκά κρασιά και αφρώδη λευκά και ροζέ κρασιά) παρουσιάστηκαν  και συνόδευσαν τους καλεσμένους  αμέσως μετά το τέλος της ταινίας και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τις δοκιμάσει.

{Just/Art}* :

Με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών, δημιουργικών ιδεών και καλλιτεχνικών τάσεων στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και έκφρασης αυτής καθώς και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου.

Διοργανωτής: project {Just/Art}*

Ειδική Προβολή ταινίας: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022, 20:00

Θερινός Κινηματογράφος «Μπομπονιέρα», Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά