Το Saint George Lycabettus γιόρτασε τον θεσμό που υπηρετεί εδώ και 30 χρόνια «Τουρισμός – Πολιτισμός – Δεξαμενή Ιδεών» με ένα τριήμερο συνέδριο όπου μίλησαν και έδωσαν το παρόν ανθρώποι του Τουρισμού και του Πολιτισμού όπως η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου, η τ. υπουργός Τουρισμού & βουλευτής Α΄ Αθηνών – ΝΔ, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Βατόπουλος , ο ιστορικός , κ. Γεώργιος Τόλιας, ή Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη και η κ. Μ Δρίτσα η οποία μίλησε για τους Περιηγητές και τη σύνδεση τους με την εξέλιξη του σημερινού Τουρισμού. Θέμα των ομιλιών ήταν το επίκαιρο 1821 αφού είναι η θεματική ενότητα που βρίσκεται από δύο 25ετίες στο χώρο του ξενοδοχείου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΟΒΟΛΙΝΗ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Τον συντονισμό των ομιλητών έκανε η γνωστή δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου

ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παράλληλα η κα. ‘Ιρις κρητικού οργάνωσε μια έκθεση στον χώρο Τέχνης του ξενοδοχείου με θέμα «Μια Πόλη Μαγική στη Ρίζα του Λυκαβηττού:200 χρόνια ελεύθερης ενατένισης» Με νέους καλλιτέχνες (Χριστίνα Αθανασούλα – Μαντζαβίνου, Νεκτάριος Αποσπόρης, Μαίρη Γαλάνη – Κρητικού, Μαρία Γιαννακάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Βάσω Καλουδιώτη, Μηνάς Μαυρικάκης, Ρούλη Μπούα, Γεύσω Παπαδάκη, Λίζα Πενθερουδάκη, Κατερίνα Πολυζωΐδη – Μαυρολέων, Κλάρα Πουλαντζά, Μαρίνα Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα, Κλαίρη Τσαλουχίδη-Χατζημηνά, Αθηνά Χατζή)

ΛΟΛΑ ΝΤΑΙΦΑ ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στον ίδιο χώρο υπήρχε η έκθεση «Οι Ώρες του Αγώνα» με Γαλλικά Φιλλελληνικά ρολόγια του συλλέκτη κ.Σταυρινάκη βασισμένο στο συνώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Ολκός του συγγραφέα Stephan Adler, ο οποίος ήρθε από το Παρίσι για την εκδήλωση.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΚΑΜΗΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συνδιοργανώτρια ήταν η ΜΚΟ «Φέρμελη» της εικαστικού Λίζα Πενθερουδάκη η οποία μαζί με τον κ.Γαβριλλάκη μας εισήγαγε στον κόσμο των Έυζωνων.

ΕΛΛΗ ΛΑΙΜΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΙΤΣΗ

Μία διαφορετική στιγμή ήταν η αφήγηση της κ. Σάσα Βούλγαρη «Ο βράχος που γνώριζε ιστορίες» Το μουσικό μέρος ανέλαβαν οι γνωστές soprano Ελένη Μαραγκου & Κάτια Πάσχου.


ΑΚΗΣ ΛΙΝΑΡΑΣ ΜΑΝΟΣ ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ


Το art de la table ήταν σχετικό με την επικαιρότητα του 1821
και το κέρασμα ήταν βασισμένο στη προεπαναστατική διατροφή από χειρόγραφο του 19 αιώνα.

ΜΠΕΤΥ ΜΑΝΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΟΣ

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η η σύζυγος του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Σίσσυ Παυλοπούλου.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΡΓΚΑΣ ΒΟΥΛΑ ΛΟΥΒΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΛΟΥΒΡΟΥ ΣΙΛΒΕΝ ΝΟΕΛ ΜΑΙΡΑ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

  •