Μέσα σε κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο η πρώτη επίσημη παράσταση του Κινήματος «Take Me Home» με την αθρόα παρουσία πλήθους πολιτών, εκπροσώπων των δημοτικών αρχών, εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου και άλλων πολιτιστικών φορέων στα πλαίσια των εκδηλώσεων Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων.
Ο Οίκος Μόδας Τρανούλη με πολυετή και επιτυχημένη δράση δημιουργικότητας σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Εκδοτικό Οίκο Who is Who στην Ελλάδα, παρουσίασαν ένα όραμα ζωής, ένα όραμα όλων των Ελλήνων. Την επιστροφή της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς!

Το «Take me home» είναι ένα κίνημα, που μέσω της μόδας και του πνεύματος επιχειρεί να πετύχει αυτό το όραμα που πασχίζεται να γίνει πραγματικότητα εδώ και δεκαετίες. Η πομπή ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό στάδιο προς το Ζάππειο Μέγαρο με συνοδεία δεκάδων χορευτών, κάνοντας αναπαράσταση των Παναθηναίων. Εκεί την υποδέχονται σύλλογοι, φορώντας ελληνικές παραδοσιακές στολές και εισέρχεται στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, όπου παραδίδει στον Πρόεδρο του, Γιώργο Χρήστου, νερό από τον Ιλισό.

Εξαιρετικές χορωδίες και ωδές ειδικά για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αναπλήρωσαν τον χώρο με τις εύηχες μελωδίες με το συγκρότημα Saos, του συνθέτη Ηφαιστίωνα Βαξεβανέρη.
ΣΟΣ ΣΒΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΦΩΤΟ
Επίσης, βραβεύτηκαν οι ποιητές, που παρουσίασαν έργο με θέμα τα Γλυπτά του Παρθενώνα από τον από τον Πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς & Νήσων, κ. Μαρωνίτη.

Η συγκίνηση του κόσμου κορυφώθηκε με την αναπαράσταση της υφαρπαγής της Καρυάτιδας από τον Παρθενώνα ζώντας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο όλα τα συναισθήματα αυτής της άδικης πράξης. Το θεατρικό αυτό δρώμενο είναι έργο του καθηγητή Τηλέμαχου Μουδατσάκη, και εκτελέστηκε σε χορογραφία του Μιχάλη Μπούση και τον ρόλο της θλιμμένης Καρυάτιδας υποδύθηκε η Φιλίτσα Καλογεράκου. Εκείνη την στιγμή η ξενιτεμένη Καρυάτιδα σίγουρα θα δάκρυσε. Ας είναι γοργός ο δρόμος της επιστροφής της ! Η παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Κλέλια Χαρίση.

Θοδωρής Τρανούλης
Αναστάσιος Τρανούλης
Αναστάσιος Τρανούλης, Αθηνά Τρανούλη
Η Λέμυ Κοντονή με τη γνωστή ζωγράφο Ιωάννα Ευθυμίου
Βίβιαν Αλεξάκου, Αθηνά Τρανούλη
Ο Γιώργος Τσούκαλης που έχει βραβευθεί για την προσφορά του στην ανεύρεση κλεμμένων αρχαιοτήτων
Η Ματίνα Αλεξάκου με την ζωγράφο Ιωάννα Ευθυμίου της οποίας τα τελευταία έργα αποτελούν εκδήλωση διαμαρτυρίας και απαίτηση για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα
Λέμυ Κοντονή, Ιωάννα Ευθυμίου, Γ.Μαρωνίτης
Θοδωρής Τρανούλης
Αννα Καραμανλή