Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου του 2020, στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και με την παρουσία του Προέδρου της κ. Σπύρου Καπράλου, έλαβε χώρα η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ 2 εκ των σημαντικότερων φορέων του Ελληνικού Ολυμπιακού Κινήματος, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ), τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος της  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος ανάμεσα στην Πρόεδρο της ΕΣΟΑ και Αργυρή Ολυμπιονίκη στο πόλο κα Βούλα Κοζομπόλη, στον Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Διεθνολόγος κ. Κωνσταντίνο Φίλη, στην Αν.  Διευθύντρια και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔΚΟΕ κα Ντόρα Πάλη, στην Αντιπρόεδρο και Γενική Γραμματέα της ΕΣΟΑ, Χάλκινη Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας και της Ρυθμικής Γυμναστικής αντίστοιχα κυρίες Βιργινία Κραβαριώτη και Ειρήνη Αϊνδιλή.

 

Για να ακολουθείτε την σελίδα μας ώστε να  ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα, πατείστε εδώ Follow & Like

 

Παρούσες στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και της 1ης Κοινής Συνεδρίασης, κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ήταν η Αν.  Διευθύντρια και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔΚΟΕ κα Ντόρα Πάλη και η Αντιπρόεδρος και η Γενική Γραμματέας της ΕΣΟΑ, Χάλκινη Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας και της Ρυθμικής Γυμναστικής αντίστοιχα κυρίες Βιργινία Κραβαριώτη και Ειρήνη Αϊνδιλή.

Η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ και Αργυρή Ολυμπιονίκης στο πόλο κα Βούλα Κοζομπόλη και η Αν.  Διευθύντρια και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔΚΟΕ κα Ντόρα Πάλη,

Λόγω της έντονης δράσης του ΔΚΟΕ κατά του Bullying & του Σχολικού Εκφοβισμού, και της ΕΣΟΑ κατά της κάθε μορφής βίας (ενδοοικογενειακή, κατά των γυναικών, ψυχολογική, λεκτική, σεξουαλική κτλ), οι 2 φορείς θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε δράσεις, καμπάνιες, συνεργασίες με θεσμικούς φορείς και άλλους εγχώριους οργανισμούς, για τη χάραξη στρατηγικών αντιμετώπισης και εξάλειψης των φαινομένων κάθε μορφής βίας στη χώρα μας, ενώ σε κάθε τους κοινή δράση τα 2 μέρη θα έχουν ως στόχο, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση και ανάδειξη της εθνικής, αθλητικής, πολιτιστικής και Ολυμπιακής κληρονομιάς, την υποστήριξη αθλητών και της νεολαίας, καθώς και την προώθηση του υγιούς αθλητισμού και των μηνυμάτων της συναδέλφωσης των λαών, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Στην πρώτη τους κοινή συνεδρίαση, οι δύο φορείς συνομολόγησαν και συμφώνησαν τα ακόλουθα:

1) Η καλλιέργεια, διάδοση και αναγνώριση των πανάρχαιων και πανανθρώπινων αρχών του Ολυμπισμού, της Ευγενούς Άμιλλας, της Εκεχειρίας και της Ειρήνης αποτελούν ευθύνη όλων μας.

2) Ο Εθελοντισμός και ο Αθλητισμός χτίζουν γέφυρες αλληλεγγύης, κατανόησης και συνεργασίας, συμβάλλουν στη σύσφιξη  σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και των κοινωνιών και στην άρση κάθε διάκρισης ή διαχωρισμού.

3) Εθελοντισμός και Αθλητισμός είναι δύο έννοιες που δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά οφείλουν να τις υπηρετούν όλοι οι πολίτες.

4) Ο Αθλητισμός αποτελεί βασικό αγαθό και η διαμόρφωση μίας αθλητικής νοοτροπίας, χτίζεται από τις νεαρές ηλικίες και αποδίδει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής.

5) Ο Εθελοντισμός είναι προσφορά προς τον συνάνθρωπο και λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας για την βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαντολλογικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μίας κοινωνίας.

Βασιζόμενος στην κοινή αντίληψη, όπως εκφράζεται στα παραπάνω 5 σημεία, ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Διεθνολόγος κ. Κωνσταντίνος Φίλης δήλωσε:

«Σε μία περίοδο μεγάλης δοκιμασίας σύσσωμο το Ολυμπιακό Κίνημα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης απέναντι στο σχολικό εκφοβισμό και κάθε είδους βία, απευθύνοντας ένα κάλεσμα κυρίως προς τη νέα γενιά»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Αργυρή Ολυμπιονίκης στην Υδατοσφαίριση κ. Βούλα Κοζομπόλη σημείωσε:

«Ο σκοπός μας ως Έλληνες Olympians δεν είναι μόνο να φέρνουμε μετάλλια και διακρίσεις για την χώρα μας, αλλά και να δίνουμε το παρών σε κάθε τι που γίνεται προς όφελος της κοινωνίας. Έτσι βασιζόμενοι στις αξίες του Εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώνει σήμερα δυνάμεις με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε έναν αγώνα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης προς τον συνάνθρωπο. Ξεκινάμε και σας θέλουμε όλους μαζί μας».

Για να μας ακολουθήσετε στο Instagram πατείστε https://instagram.com/sissysworld_com?igshid=kyn3xhob0dwc και στο Facebook https://www.facebook.com/sissy.papageorgiou.9

Η συγκυρία της έναρξης της συνεργασίας των 2 αυτών κορυφαίων φορέων του Ολυμπιακού Κινήματος, εντός της Ολυμπιακής Χρονιάς που διανύουμε, δίνει στην προσπάθεια ξεχωριστούς συμβολισμούς.