Η Ιδρύτρια και πρόεδρος Ανδρονίκη Παξιμαδάκη και το Δ.Σ. του Ανθρωπιστικού Σωματείου Γυναικών Αμαρυλλίδες έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου, για την στήριξη της Κιβωτού του Κόσμου και του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 7 , στο Κτήμα 28 (28ο χλμ Ε.Ο.Αθηνών-Λαμίας, Αφίδνες(παράδρομος Εθνικής Οδού)


Για κρατήσεις: 6973 207593, 6974 037997
[email protected]

Η Πρόεδρος των Αμαρυλλίδων Νίκη Παξιμαδάκη


Η Πρόεδρος και μέλη  του ΔΣ των Αμαρυλλίδων

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ « ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ»:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών “Αμαρυλλίδες” ιδρύθηκε το 2007 στη Κηφισιά από την Ανδρονίκη Παξιμαδάκη Κόλντηρη. Ο σκοπός του συλλόγου βάση καταστατικού είναι φιλανθρωπικός, πολιτιστικός και κοινωνικός. Η αγάπη, η αλληλεγγύη και η φιλία αποτελούν τον γνώμονα των μελών του σωματείου Κόσμου»σε κάθε τους κίνηση. Την περίοδο που ξεκίνησε ο Σύλλογος τις δράσεις του, άρχισε στην Ελλάδα η οικονομική κρίση. Για το λόγο αυτό η εθελοντική Ομάδα των Αμαρυλλίδων συμφώνησε ομόφωνα να δώσει προτεραιότητα στην πλευρά των οικονομικά αδύναμων ομάδων και οικογενειών. Στην πορεία οι δραστηριότητες επεκτάθηκαν στη στήριξη Νοσοκομείων Παίδων σε εξοπλισμό, σε παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες, σε ιδρύματα, σε πρόσφυγες και σε ορφανοτροφεία.
Ανάμεσα στις πολλαπλές δραστηριότητες των “Αμαρυλλίδων” 10 χρόνια από την ίδρυσή τους είναι ενδεικτικά και οι εξής: 1. Ίδρυμα “Δάμαρις” (κάλυψη σε πρωτογενείς ανάγκες) 2. Κιβωτός του Κόσμου (2009, 2010, 2012, 2013, 2015, 2016) 3. Κοινωνική και Εκπαιδευτική ”Δράση” 4. Αναρρωτήριο Πεντέλης 5. Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία» 6. Σύλλογος Μεταμοσχευμένων «Σκυτάλη» (2010,2012,2015) 7. Σύλλογος «Φλόγα», Παιδιά με Νεοπλασματική Ασθένεια 8. 5ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού 10. Σύλλογος «Πνοή», Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού 12. Νοσοκομείο «Έλενα» (οξυγονοαναλυτής, Μείκτης οξυγόνου MEDIN) 13. Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (κρεβάτι με ειδικές προδιαγραφές για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αιμορροφιλικών) 14. Στήριξη μονογονεϊκής οικογένειας με βιβλία και δίδακτρα σε φροντιστήριο ξένωνγλωσσών (αγγλικά και γερμανικά τριών παιδιών για δύο τάξεις). 15. Εθνική ομάδα «Ακρωτηριασμένων Ποδοσφαιριστών Ελλάδας» ( 2 Εισιτήρια για Κωνσταντινούπολη για το Euro 2017) 16. Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (Ειδικό ψυγείο για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αιμορροφιλικών Ελλάδος 17. Οικογένειες με πρωτογενείς ανάγκες (Τρόφιμα, Φάρμακα, Εξοπλισμός σπιτιού) 18. Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» (Φορητό σπυρόμετρο με ενσωματωμένο εκτυπωτή). 19. Ιδρυμα «Ανθρώπινοι Ανθρωποι» 20. Στήριξη μονογονεϊκής οικογένειας (μητέρα 3 παιδιών με αιμοκάθαρση και χημειοθεραπείες) 21. Διαλέξεις για τα μέλη του Συλλόγου. 22. Αμαρυλλίδες-Πνευματικές μητέρες του Σεραφείμ Nannozi-Lyma (Μονογονεϊκή οικογένεια από την Ουγκάντα).

ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ «ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΩΝ»:

Σ αγαπώ γιατί δεν ζητάς τίποτα !

Μόνο δίνεις !

Δίνεις παντού !

Δίνεις πάντα !

Γιαυτό υπάρχεις !

Γιαυτό  ήρθες!

Για να δίνεις μόνο!

Αγαπώ   ” Αμαρυλλίδες ” !!!

Αγαπώ όλο τον κόσμο που πρεσβεύουν “Αμαρυλλίδες “!

Σ αγαπώ γιατί με κάνεις καλύτερο ως  άνθρωπο !