Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου SAFE WATER SPORTS διοργανώνει στις 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 μμ δείπνο στο Ecali Club, για τον απολογισμό των δράσεων τη χρονιά που πέρασε, καθώς και για να παρουσιαστούν οι νέες πρωτοβουλίες για το 2020.

Σκοπός του σωματείου, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 με αφορμή τον άδικο θάνατο ενός 10χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του κάνοντας tubes στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, είναι η ενημέρωση   και ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και η ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και στα σπορ με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων.

Ο Πρόεδρος του SAFE WATER SPORTS Παναγιώτης Πασχαλάκης

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 50,000 Ευρωπαίοι πολίτες (EΕ 27) τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ και σε δραστηριότητες με σκάφη. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως 18 ετών.

Το στέλεχος του Σωματείου Βάνια Πέππα

Ειδικότερα το «Safe Water sports»είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο με βασικούς στόχους: • την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (Ελλήνων όσο και ξένων επισκεπτών) για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων • την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα για την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας • την εκπαίδευση – ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία, με στόχο την διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας αναφορικά με την αντιμετώπιση της θάλασσας και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτή.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την υποστήριξη του μη-κερδοσκοπικού Οργανισμού.

Τιμή πρόσκλησης: 50 Ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ζωή Γαίτη: 210 8029428