Σε σύμβολο ελπίδας το Παναθηναϊκό Στάδιο μετατράπηκε, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο πρόγραμμα φωταγώγησης σημαντικών κτιρίων – οροσήμων στο πλαίσιο της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού των Estee Lauder Companies και ακολουθώντας το παράδειγμα του Eiffel Tower στο Παρίσι, του Empire State Building στην Νέα Υόρκη, του Duomo στο Μιλάνο και άλλων 200 κτιρίων σε 70 χώρες. Η εκδήλωση, προσέλκυσε πλήθος κόσμου που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την εντυπωσιακή φωταγώγηση. Καλλιτέχνες και εκπρόσωποι όλων των μέσων τίμησαν με την παρουσία τους την φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση. Η κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής και κύριος Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, χειρουργός μαστού, Πρόεδρος και Ιδρυτής της «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ», τόνισαν για άλλη μία φορά την σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και ευχαρίστησαν από καρδιάς τον κόσμο για την υποστήριξη στον σκοπό της Εκστρατείας. Η στιγμή της φωταγώγησης ανακοινώθηκε από την Πρέσβειρα της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder, κυρία Ελένη Μενεγάκη, ενώ η εντυπωσιακή φωταγώγηση του μνημείου έγινε υπο την μουσική που συνέθεσε ο κύριος Δημήτρης Κοντόπουλος ειδικά για τον σκοπό.
 
 Ελένη Μενεγάκη
 
 Δημήτρης Κοντόπουλος
 
Η Estee Lauder ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές που με την ευγενική τους συμμετοχή συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και της διάδοσης του μηνύματος της Εκστρατείας: Την Ε.Ο.Ε και τα μέλη της Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Την Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων Τον συνθέτη, κύριο Δημήτρη Κοντόπουλο Την κυρία Ελένη Μενεγάκη, Πρέσβειρα της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder Τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και με τις φωτογραφίες του βοήθησε να μεταδώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα.
 
 
 
 
 
Η Πρωτοβουλία Φωταγώγησης Παγκοσμίων Μνημείων –Σημείων Οροσήμων της Εκστρατείας Ενημέρωσης ξεκινά το 2000 από την Evelyn Lauder, με σκοπό να αφυπνίσει την προσοχή στη σημασία της υγείας του μαστού και της έγκαιρης διάγνωσης. Την πρώτη χρονιά, 26 κεντρικά σημεία σε 22 χώρες φωταγωγήθηκαν συμβολικά με ροζ χρώμα, συμπεριλαμβανομένων του Empire State Building (ΗΠΑ), της Όπερας του Σύδνεϋ (Αυστραλία) και του Πύργου της Πίζας (Ιταλία). Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί επάνω από 1000 κτίρια-ορόσημα και μνημεία παγκοσμίου σημασίας σε 70 χώρες μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ. Το 2010 η Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού δημιουργεί για πρώτη φορά ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες με τίτλο «Τα περισσότερα Κτίρια-Ορόσημα που φωταγωγούνται για ένα σκοπό μέσα σε 24 ώρες». Ιστορικά αξιοθέατα όπως το Angel de la Independencia (Μεξικό), το Peninsula Hotel (Χονγκ Κονγκ), το Ζάππειο (Ελλάδα), το Burj Al Arab (Ντουμπάι) και το Κέντρο Ροκφέλερ (ΗΠΑ), φωταγωγούνται συγχρόνως μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 24 ωρών. Στην Ελλάδα έχουν φωταγωγηθεί μέχρι σήμερα το Ζάππειο Μέγαρο, η Αγορά του ΟΑΚΑ, o Λόφος του Λυκαβηττού, το Δημαρχείο της Αθήνας, ο πύργος του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, το Ενετικό Φρούριο ΚΟΥΛΕ στο Ηράκλειο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα, το Κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού City Link, η Στοά Σπυρομήλιου, το Hilton Αθηνών και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
 
Ο Δούκας Χατζηδούκας, η Ελένη Μενεγάκη και η Κατερίνα Γκαμηλιάρη ανάμεσα στους Προέδρους του Αλματος Ζωής και του ΕΜΕΙΣ
 
 Ελένη Μενεγάκη
 
 Γρηγόρης Σαράντης, Ελένη Μενεγάκη, Κατερίνα Γκαμηλιάρη, Πελίνα Θεμελη
 
 Ηλίας Κοκοτός, Ανδρέας Κουρής, Κατερίνα Κιάσου, Δημήτρης Κοντόπουλος
 
 Μαρία Παπαθανασίου Αρώνες, Σάντρα Πρετεντέρη
 
 Μελίνα Πίσπα, Βαλέρια Ταράντο
 
 Νικολέττα Ράλη, Ειρήνη Παπαδοπούλου
 
 Βασίλειος Κωστέτσου
 
 Κατερίνα Τσεμπερλίδου , Κατερίνα Γκαμηλιάρη
 
 Βασίλης Ζούλιας, Δωροθέα Μερκούρης, Περικλής Κονδυλάτος
 
 Μαρία Παπαθανασίου Αρώνες, Ελενα Παπαβασιλείου
 
 Θοδωρής Βαρβίας, Ελένη Τώρου
 
 Ιωάννα Σουλιώτη
 
 Γιώργος Γεωργούδης, Άλεξ Κασσανδρινός
 
 Ντόρα Καλλιτσάντση, Ιλεάνα Ηλιοπούλου Παπαθανασίου, Νάνσυ Βογιατζόγλου, Έυη Λαζού
 
 Αδάμ Τσαρούχης & Γιώργος Παρίσης
 
 Ερίκος Αρώνες και Μαρία Παπαθανασίου – Αρώνες
 
 
 Μιχαήλ Ρωμανός & Κατερίνα Μονογυιού
 
 Θωμαής Απέργη
 
 Ντόζια Κουρούπη
 
 Η πρέσβειρα της εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού της Estée Lauder Ελένη Μενεγάκη με τον Δημήτρη Κοντόπουλο
 
ΠΗΓΗ:studio panoulis