Η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της την Παρασκευή 27 Απριλίου, και εγκαινιάστηκε από τον εκπρόσωπο της βασίλισσας ο Lord Mayor of Westminster, Councillor Ian Adams ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της έκθεσης για την προώθηση της σχέσης μεταξύ της ελληνικής διασποράς και της κοινότητας του Λονδίνου καθώς και τα ελπιδοφόρα μηνύματα που θέλει να μεταφέρει.
Πρόκειται για μια μαγευτική έκθεση με τίτλο Let There Be Light, που φέρνει κοντά δύο μοναδικούς Έλληνες δημιουργούς, το γνωστό ζωγράφο Άγγελο και τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, ως αγγελιοφόρους, μέσω της δουλειάς τους να μεταφέρουν ελπιδοφόρα μηνύματα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει την ανάγκη να ακούσει πέρα από ελληνικά σύνορα.
Η έκθεση μέσα από το έργο του Άγγελου και του Σταμάτη Σπανουδάκη, έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα μήνυμα: Σε χρόνια κρίσης οικονομικής αλλά και ηθικής το χρέος της τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή της, είναι να μην αλλάξει τον ιερό της σκοπό, να είναι κοντά στον άνθρωπο, στα προβλήματα του, και να ξαναενεργοποιήσει τις πνευματικές αξίες για να ξαναβρούμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια. Χρησιμοποιώντας εικόνες από ένα απέραντο σύμπαν, υπερρεαλιστικές νεκρές φύσεις και τοπία, τοποθετημένες μέσα σε ένα μαύρο σκηνικό και σε ένα πλήθος από διάττοντες αστέρες έχει ως αποτέλεσμα να τονίζεται ακόμη περισσότερο το φως που πηγάζει από τα έργα.
Τα έργα του Άγγελου σε αυτή την ατομική έκθεση συνοδεύονται με αποσπάσματα από συνθέσεις του Σταμάτη Σπανουδάκη, παρέχοντας μια πλούσια και συναισθηματική πυκνότητα στα έργα. Οι δύο δυνάμεις της μουσικής και της τέχνης, από δύο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, προσφέρουν μια απόλυτα εντυπωσιακή και κινηματογραφική εμπειρία.
Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεττανίας, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Δημήτριος Καραμίτσος-Τζιράς, ο High Commissioner της Κύπρου Ευριπίδης Ευρυβιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνης Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι.
Κωνσταντίνος Λεμός, Lord Mayor of Westminster Ian Adams, Άγγελος, Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος Μεγάλης Βρετανίας, Άδωνης Γεωργιάδης, Μαρίντια Καφετζοπούλου
Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι αρχιτέκτονες και επιμελητές εκθέσεων Μαρίντια Καφετζοπούλου και ο Κωνσταντίνος Λεμός οι αρχιτέκτονες και επιμελητές εκθέσεων Μαρίντια Καφετζοπούλου και Κωνσταντίνος Λεμός (Maca.Space)
Η Μαρίντια Καφετζοπούλου και ο Κωνσταντίνος Λεμός είναι οι ιδρυτές της εταιρίας Maca.Space με έδρα το Λονδίνο. Αποφοιτώντας από την αρχιτεκτονική σχολή Architectural Association School of Architecture στο Λονδίνο συνεργάστηκαν με το New Museum της Νέας Υόρκης, το UNHCR στην Λέσβο και τα αρχιτεκτονικά γραφεία Zaha Hadid Architects, Anouska Hempel, Falconer Chester Hall και ACME London. Η εταιρία maca.space είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την παραγωγή της έκθεσης και την παρουσίαση του έργου του Άγγελου, στοχεύοντας «να μετατρέψει το χώρο σε τέχνη αντί να τοποθετήσει την τέχνη στον χώρο». Η Μαρίντια Καφετζοπούλου και ο Κωνσταντίνος Λεμός παρουσιάζουν την δουλειά του καλλιτέχνη με μια φρέσκια αντίληψη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που θέλει να τονίσει το Φως που πηγάζει μέσα από τα ίδια τα έργα. Η έκθεση έχει ως στόχο να εξετάσει πως ένας χώρος μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν μια προέκταση του έργου του καλλιτέχνη.
Ο ζωγράφος Άγγελος (Παναγιώτου) γεννήθηκε στην Φαρκαδόνα Τρικάλων, 1943. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1962-1967), στο εργαστήρι του Γιώργου Μαυροειδή. Συνέχισε τις σπουδές του με αλλεπάλληλα εκπαιδευτικά ταξίδια στα μουσεία της Ευρώπης, όπου μελέτησε μεγάλους δασκάλους του παρελθόντος και τις σύγχρονες τάσεις της δυτικής τέχνης. Από το 1975 μέχρι σήμερα παρουσιάζει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Λονδίνο και την Αμερική. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 το εντυπωσιακό έργο ( λάδι σε καμβά) «Κορίτσι με τα περιστέρια» του μεγάλου ζωγράφου, εντυπωσιάζοντας με την απλότητα και τον συμβολισμό του, στην 30ή δημοπρασία του Οίκου Bonhams, που είναι ο μόνος διεθνής Οίκος που διοργανώνει αποκλειστικές δημοπρασίες ελληνικής τέχνης στα κεντρικά γραφεία του στο Λονδίνο, πωλήθηκε 124.162 ευρώ (106,250 λίρες) στην κορυφαία στιγμή της δημοπρασίας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί Έλληνες ζωγράφοι δίνοντας ελληνικό χρώμα στη βρετανική πρωτεύουσα.