Το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ξαναέφερε στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» η πριγκίπισσα των τάνκερ Κλέλια Χατζηιωάννου με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ ύψους 70.000 Ευρώ, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως ο μεγάλος της πλούτος κρύβεται στη καρδιά της και όχι μόνο στις τραπεζικές της καταθέσεις!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου την ώρα που προσφέρει την επιταγή των 70.000 Ευρώ στο Πρόεδρο του σωματείου «Χαμόγελο του παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

Μητέρα πρόσφατα και η ίδια δύο χαρισματικών παιδιών, της Αννας και του Λουκά, είναι η τέταρτη φορά που στηρίζει το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»-αρχής γενομένης το 2016 που προσέφερε 60.000 Ευρώ περίπου-, αποδεικνύοντας την μεγάλη κοινωνική της ευαισθησία στους συνανθρώπους της και ειδικά στα παιδιά!Μόλις ένα σχεδόν μήνα αφότου προσφέρθηκε να διπλασιάσει τη δωρεά στο βρεφονηπιακό Σταθμό Λεμεσού, που θα γίνει με μέρος των εσόδων από την έκθεση του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη, η Κλέλια προχώρησε στην οικονομική (αλλά και ηθική) στήριξη του σωματείου «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», παροτρύνοντας μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τους διαδικτυακούς της φίλους να στείλουν και αυτοί ρούχα, παιχνίδια ή χρήματα τώρα που πλησιάζουν Χριστούγεννα!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου κατά την διήμερη παραμονή της στη Κύπρο πριν 1 μήνα, όταν προσφέρθηκε να διπλασιάσει τη δωρεά στο βρεφονηπιακό Σταθμό Λεμεσού, που θα γινόταν με μέρος των εσόδων από την έκθεση του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη!

Αδιευκρίνιστο ωστόσο είναι το εύλογο ερώτημα για πόσο καιρό θα εξακολουθεί το κράτος να κωφεύει και να δείχνει την αναλγησία του σε τέτοιες ευπαθείς και οικονομικά αδύναμες ομάδες και για πόσο ακόμα η ιδιωτική πρωτοβουλία-και μόνο αυτή- θα δίνει τις λύσεις σε τέτοια μείζονα θέματα κοινωνικής ευαισθησίας... Κάποια στιγμή και μάλιστα άμεσα το κράτος πρέπει να αφυπνίσει την κοινωνική του συνείδηση, να  δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να γίνει πράγματι ένα κράτος δικαίου, κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου

Η γενναιοδωρία  τηs Κλέλιας Χατζηιωάννου όμως, της γυναίκας που σαν moto της ότι «τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για να περνάμε καλύτερα τη ζωή μας και να δημιουργούμε όσο γίνεται μεγαλύτερα έργα για τους συνανθρώπους μας», δεν εξαντλείται μόνο στο οικονομικό σκέλος, αφού  η ίδια προσφέρει και μια μεγάλη αγκαλιά σ αυτά τα παιδιά,τα οποία επισκέπτεται η ίδια τακτικά,τα φροντίζει ,παιζει μαζι τουs και τα κάνει πραγματι “ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ”!
Επίσης η μεγαλοψυχία της και η έντονη φιλανθρωπική της δράση δεν εξαντλείται μόνο στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Η Κλέλια είναι Πρόεδρος του «Ιδρύματος Λουκά Χατζηιωάννου», που ιδρύθηκε το 1997 και που ο πατέρας της προικοδότησε με 10.000.000 δολλάρια, από τους τόκους των οποίων παρέχονται υποτροφίες σε άπορους Κύπριους φοιτητές και χορηγίες στην Ελλάδα για σκοπούς έρευνας και θεραπείας καρδιακών νοσημάτων.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου προσφέρει επίσης γενναιόδωρα ποσά είτε μέσω του Iδρύματος «Λουκάς Xατζηιωάννου», είτε και με δική της προσωπική πρωτοβουλία, δαπάνες για υποτροφίες, δωρεές για ιατρική έρευνα και ιατρική φροντίδα, σε ασθενείς, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πολιτισμικούς φορείς.

Εξάλλου συμμετέχει αποφασιστικά και στις συνεδριάσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) που είχε ιδρυθεί από τον καθηγητή καρδιολογίας Παύλο Τούτουζα και από τον πατέρα της, που ήταν δωρητής του Ιδρύματος.
Η Κλέλια προσέφερε επίσης το ποσό των 5.000.000 Ευρώ για την ανακούφιση των θυμάτων από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές το 2.007, ενώ πρωτοστάτησε στον «Έρανο για τα παιδιά της Βοσνίας», συγκεντρώνοντας μεγάλο ποσό για την αποστολή φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού στους πρόσφυγες της Βοσνίας.
Εξάλλου έχει προσφέρει 250.000 Ευρώ για την ίδρυση της θεραπευτικής Κοινότητας από εξαρτησιογόνες ουσίες «Αγία Σκέπη»στη Λευκωσία.
Έχει δαπανήσει επίσης 360.000 δολλάρια για την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του Γυμνασίου Πεδουλά, ενώ μέχρι το 1997 βοηθήθηκαν 23 Πεδουλιώτες φοιτητές με το συνολικό ποσό των 400.000 δολλαρίων.
Σε ένδειξη μάλιστα εκτίμησης η Κοινότητα του Πεδουλά έδωσε το όνομα της Κλέλιας σε μια κύρια οδό του Πεδουλά.
Η Κλέλια Χατζηιωάννου έχει εξάλλου οργανώσει με το κρουαζιερόπλοιο της  το «Clelia II»πολλές κρουαζιέρες, τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί. για φιλανθρωπικούς σκοπούς!
Έχει ακόμα οργανώσει δύο εκθέσεις ζωγραφικής διαπρεπών Ελλήνων καλλιτεχνών στη Λεμεσσό, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τη «Cymepa», μια κυπριακή, μη κερδοσκοπική ένωσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο ΔΣ της οποίας η Κλέλια είναι μέλος. Εξάλλου διαθέτει  στο Δήμο Κηφισιάς για ξενάγηση των πολιτών, την «Πινακοθήκη Κλέλιας Χατζηιωάννου», που στεγάζεται στον ιδιόκτητο εμβληματικό Πύργο του Χαριλάου Τρικούπη στη Κηφισιά, άλλοτε τόπο κατοικίας της.
Εκεί στεγάζεται και το φιλανθρωπικό της ίδρυμα, το «Ίδρυμα Kλέλια Xατζηιωάννου», το οποίο φροντίζει τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά Eλλήνων και Kυπρίων σε Iατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική, Iστορία της Tέχνης για τα πανεπιστήμια των HΠA και της Bρετανίας, την ενίσχυση των Ορφανοτροφείων στην Ελλάδα και την προώθηση της τέχνης και του Πολιτισμού.
Η Κλέλια έχει επίσης υιοθετήσει ευχές παιδιών του «make a wish», επισκέπτεται παιδιά σε Ιδρύματα, φροντίζει τη σίτιση και το ρουχισμό τους, τους κάνει δώρα, ενώ καλύπτει τις ανάγκες του προσωπικού που εργάζεται στο σπίτι της διακριτικά και αθόρυβα!
Πρόσφατα επίσης κάλυψε τα έξοδα της αερομεταφοράς άρρωστου κοριτσιού που έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για θεραπεία.
Την αγάπη και τη διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, η Κλέλια Χατζηιωάννου την κληρονόμησε από τον πατέρα της Λουκά Χατζηιωάννου, όπως και τα αδέρφια της ο Στέλιος και ο Πόλυ Χατζηιωάννου! Στο αίμα όλης της οικογένειας Χατζηιωάννου ρέει το συναίσθημα της δοτικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, μια που και τα αδέρφια της προσφέρουν με πολλούς και διάφορους τρόπους ο,τι περισσότερο μπορούν σε συνανθρώπους τους που τους χρειάζονται και σε ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες!

Ο Στέλιος, ο Πόλυ και η Κλέλια Χατζηιωάννου στη Κύπρο όπου πρόσφατα τιμήθηκαν με τα βραβεία διεθνούς αριστείας για τη δράση τους

 

Οι Χριστουγεννιάτικες ημέρες που έρχονται ας είναι η αφορμή να φωτιστούν όχι μόνο τα δέντρα, τα σπίτια και οι δρόμοι με πολύχρωμες λάμπες και φωτάκια, αλλά και οι ψυχές κάποιων ανθρώπων με τέτοιες γενναιόδωρες χειρονομίες σαν της Κλέλιας Χατζηιωάννου!