Tο Project {Just/Art}* σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενούν φωτογραφική έκθεση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στο φουαγιέ του θεάτρου


Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Eυανθία Ρεμπούτσικα, Λευτέρης Γιοβανίδης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά)

 

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Οκτωβρίου, η φωτογραφική έκθεση “What the camera saw” του project {Just/Art}* σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο φουαγιέ του Θεάτρου.

Αγάπη Πολίτη, Ειρήνη Νταιφά

Πλήθος κόσμου περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθει στον χώρο της έκθεσης και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις απόλαυσε από κοντά τα φωτογραφικά έργα της συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Βασίλης Κεφαλογιάννης, Ευανθία Ρεμπούτσικα, πρίγκιπας Νικόλαος

Η έκθεση επιχειρεί να σκιαγραφήσει φωτογραφικά την πολυσχιδή προσωπικότητα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ενώ στοχεύει να κάνει τον θεατή να αφεθεί στη γοητεία των αντικατοπτρισμών και των αντανακλάσεων που δημιουργεί.


Massu Nedjat, Γιασμιν Οικονομοπούλου, Στέλιος Καφαντάρης και Χρυσάνθη Στεφάνου

Οι φωτογραφίες της αποκαλύπτουν μια αθέατη πλευρά της πραγματικότητας, μια ανόθευτη ποιητικότητα. Μας μεταφέρουν την εικόνα ενός ανθρώπου με μία ιδιαίτερη αύρα τρυφερότητας, ενός άνθρωπου με αισιοδοξία. Η Ευανθία με τις φωτογραφίες της, με ένα μοναδικό τρόπο καταφέρνει να ταξιδέψει τον θεατή στο δικό της, μοναδικό σύμπαν. Ο σχεδιασμός της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από τον πολύπλευρο χαρακτήρα της και από την αστείρευτη επιθυμία της για ταξίδια.

Βένια Μπεχράκη, Θεοδωρής Θεοδωρίδης, Φένη Μπούζα


Αποτελείται από τριάντα τρείς ανέκδοτες φωτογραφίες της τελευταίας δεκαετίας που απεικονίζουν σκηνές από την ύπαιθρο, αλλά και το αστικό τοπίο της Ελλάδας, της Ανατολής και όχι μόνον.

Ειρήνη Νταϊφά, Μάιρα Βαγιωνή Στασινοπούλου, Αγγελίνα Βιοπούλου, Στέλλα Βουλγαράκη

Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός

Ιωάννα Ντουσοπούλου, Μάνος Λάμπρου


Το συνοδευτικό κείμενο της έκθεσης υπογράφει η δημοσιογράφος Αγάπη Τσακπίνογλου.

Μαρία Κουλούρη, Κων/νος και Έλενα Βαρουξάκη, Μαρία Τριτάρη

{ Just/Art}* :

Με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project {Just/Art}* με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών και δημιουργικών ιδεών στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου. Αυτή είναι η Πέμπτη έκθεση που διοργανώνει.Στέλλα Καπεζάνου

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).


Ρένια Παπανικολάου, Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Σοφία Χουντάση, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Ξένια Κολαΐτη, Λευτέρης Γιοβανίδης, Άννα Δρούζα
Matthiew, Παυλίνα Βαγιωνή, Γιώργος Τσοτσόρος, Σοφία Χουντάση

 

Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 19 Οκτωβρίου

Ειρήνη Κουτσούκου, Ευανθία Ρεμπούτσικα

Χορηγός της βραδιάς τα κρασιά Juliet and Romeo

Ανδρέας Τσαβλίρης, Θεοδώρα Τσίντζου

Θανάσης Λάλας

Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άννα Δρούζα

Ευανθία Ρεμπούτσικα, πρίγκιπας Νικόλαος

Πάρις Αγκέλικα, Νέλλη, Ελευθερία Γεωργάκαινα, Άννα Ζηρδέλη

Μάνος Καλλέργης, Θεοδωρής Θεοδώρίδης, Κώστας Βογιατζόγλου, Αλέξανδρος Δημγκιόκας, Γιώργος Ζουμπάκης


ΠΗΓΗ: studio panoulis