Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, κέρδισε γυναίκα το Βραβείο Ελληνικής Ναυτιλιακής Προσωπικότητας της Χρονιάς, στην ψηφιακή εκδήλωση βραβείων, που διοργανώθηκε από την Lloyds List και συγκεκριμένα η Άννα Αγγελικούση των Alpha Bulkers, Alpha Gas και Pantheon Tankers, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Αθηνά Μαρτίνου που το 2004 ήταν η πρώτη γυναίκα νικήτρια στην κατηγορία της.

Η βραβευθείσα Άννα Αγγελικούση

Για να ακολουθείτε την σελίδα μας ώστε να  ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα, πατείστε εδώ Follow & Like

H Άννα Αγγελικούση είναι μία από τις Ελληνίδες που πρωτοστατούν στην παγκόσμια ναυτιλία, συνεχίζοντας επάξια την πορεία του πατέρα της, Αντωνίου Αγγελικούση, ενός από τους ισχυρότερους εφοπλιστές της χώρας μας, με πρωτοπόρα σκέψη και έργο.

Ξεχωριστή προσωπικότητα, που έχει δείξει εμπράκτως υψηλή αφοσίωση στην ελληνική σημαία και την επιλογή Ελλήνων ναυτικών, όπως αναφέρει το mononews. gr, παραμένει στο προσκήνιο έχοντας όμως διακριτική παρουσία ως προσωπικότητα, παρά την μεγάλη δυναμική που επιδεικνύει με τις κινήσεις και τις στοχευμένες επιλογές της, με στόχο πάντα την ισχυροποίηση των εταιρειών της, Pantheon Tankers, Alpha Bulkers και Alpha Gas. Πολύτιμο αρωγό της στη διαχείριση του ομίλου της αποτελούν οι δύο γιοι της, Φραγκίσκος και Αντώνης Κανελλάκης. 
Η Pantheon Tankers, διαθέτει ένα στόλο από 33 δεξαμενόπλοια, συνολικής χωρητικότητας 5.667.930 dwt., η Alpha Bulkers Shipmanagement, που δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου διαθέτει στόλο με 33 φορτηγά πλοία, συνολικής χωρητικότητας 4.578.685 dwt. και η Alpha Gas, που ιδρύθηκε το 2012 διαθέτει πέντε πλοία τα τέσσερα εκ των οποίων υπό ναυπήγηση.

Η βραβευθείσα Άννα Αγγελικούση

 

Άλλη σημαντική γυναίκα που διακρίθηκε ήταν  η Σουζάνα Λασκαρίδη, ιδρύτρια της Real Time Graduates και της Blue Cycle, που κέρδισε το Βραβείο Επόμενης Γενιάς για προσωπικότητες κάτω των 40 ετών.

Η βραβευθείσα Σουζάνα Λασκαρίδη

Η Σουζάνα Λασκαρίδη, κόρη του ισχυρού εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, σπούδασε Καλές Τέχνες, Επικοινωνία της Τέχνης και ναυτιλιακά και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Από το 2007 εργάζεται στην εταιρεία Laskaridis Shipping Co. και Lavinia Corp όπου ασχολείται με όλους τους τομείς της καθημερινής διαχείρισης. Είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Hellenic War Risks Association και του United Kingdom Defence Club. Γενική Γραμματέας και Ταμείας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη από ιδρύσεως του.

 

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το βραβείο Επιτεύγματος Ζωής των Lloyd’s List/Propeller Club πήρε ο γνωστός εφοπλιστής  Θανάσης Μαρτίνος

Ο βραβευθείς Θανάσης Μαρτίνος

Επίσης Newsmaker της Χρονιάς ανακηρύχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλης, ενώ Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς ανακηρύχθηκε ο Guy Platten, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, για τις προσπάθειές του να δώσει λύση στην διεθνή κρίση αλλαγής πληρώματος.

Σημαντικά βραβεία πήραν επίσης η «Atlantic Bulk Carriers», η «Okeanis Eco Tankers» και τα Ναυπηγεία ONEX, που ανήκουν στο ναυπηγείο Νεώριο Σύρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις 200 υποψηφιότητες για τα 18 βραβεία σε διάφορες κατηγορίες επιτευγμάτων εξέτασε η επιτροπή των κριτών στην δημοφιλή ετήσια εκδήλωση ναυτικών βραβείων, που διοργανώθηκε από την Lloyds List, τον πάροχο διεθνών ναυτιλιακών πληροφοριών από το 1734, με οικοδεσπότες τον Nigel Lowry της Lloyd’s List και την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της ΕΡΤ Αντριάνα  Παρασκευοπούλου.

Η διαδικτυακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και σεβασμού των πρωτοκόλλων, ανέδειξε τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ελληνικής ναυτιλίας με βάση  στοιχεία που δείχνουν την συχνότητα των ελληνικών αφίξεων πλοίων σε όλα τα λιμάνια του κόσμου.

Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης εξετάστηκαν διάφορα θέματα, όπως  η ανθεκτικότητα της επιβατηγού ναυτιλίας μας, η σημασία για την βιώσιμη ανάπτυξη, η ανησυχία για τους ναυτικούς μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού,» και πολλά άλλα.

Για να μας ακολουθήσετε στο Instagram πατείστε https://instagram.com/sissysworld_com?igshid=kyn3xhob0dwcκαι στο Facebook https://www.facebook.com/sissy.papageorgiou.9