Μπορεί να μη βούλιαξε η Άρματα φλεγόμενη στις γραφικές Σπέτσες, μια που η φημισμένη εκδήλωση που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο στο νησί  αναβλήθηκε λόγω κορωνοιού, «βούλιαξε» όμως το νησί των Σπετσών, καθώς από το περασμένο Σαββατοκύριακο, τρανταχτά ονόματα του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού κόσμου έχουν κάνει αισθητή την εμφάνισή τους εκεί! 
Φαίνεται ότι ούτε ο χειμώνας που μόνο ημερολογιακά υπάρχει, ούτε η απειλή του κορωνοιού, στάθηκαν ικανά να αναχαιτίσουν την ορμή των  Αθηναίων για την απόλαυση του ήλιου και της θάλασσας και παρατεταμένων εν γένει διακοπών. 

Από τη μια ο ηλιόλουστος καιρός του Οκτωβρίου, που αρνείται πεισματικά να βάλει τα φθινοπωρινά του και από την άλλη η μικρή απόσταση των Σπετσών από την Αθήνα, τα γραφικά σοκάκια του νησιού  με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η πεποίθηση ότι το νησί αποτελεί meeting point πολλών επωνύμων και μη, φίλων και αγνώστων, καθιστούν τις Σπέτσες ιδανικό προορισμό και ειδικά για μια γρήγορη απόδραση σε ένα long weekend, μια που οι μακρόχρονες διακοπές ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τις τελευταίες  ημέρες εντυπωσιακά σκάφη ήταν αρόδου, όπως το μεγαλοπρεπές. ιστιοφόρο Barracuda του Γιώργου Οικονομου με τα τεράστια κατάρτια, ή άλλα αγκυροβολημένα στο λιμάνι των Σπετσών.

Πραγματικά εντυπωσιακό ήταν  το «mega yacht invader» του «βασιλιά του καφέ» Γιάννη Ιωσηφίδη, και πώς  να μην είναι άλλωστε εντυπωσιακό, αφού στη συντροφιά του ήταν και ο μάγος του yacht designer Τζώρτζιο Βαφειάδης, ο οποίος έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό ΙSS 2012 Design & Leadership Awards για το Design στο σούπερ γιοτ «Ο’PATI»του ομίλου Δράγνη, που κατέχει επισήμως τον τίτλο του ωραιότερου σκάφους στον κόσμο!

Το εντυπωσιακό «mega yacht invader» του «βασιλιά του καφέ» Γιάννη Ιωσηφίδη, διά χειρός του διεθνώς αναγνωρισμένου  yacht designer Τζώρτζη Βαφειάδη


Ο Πειραιώτης γκουρού του εσπρέσο (ILLY)Γιάννης Ιωσηφίδης 

Ο βραβευμένος με το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό ΙSS 2012 Design & Leadership Awards yacht designer Τζώρτζης Βαφειάδης με την όμορφη σύντροφό του Ιουλία Μπαντέλα.

Ο Τζώρτζης Βαφειάδης, άφησε για λίγο το παγκοσμίως διάσημο «Studio Vafiadis» που εδρεύει στη Ρώμη και συνοδευόμενος από την όμορφη σύντροφό του Ιουλία Μπαντέλα έκανε βόλτες με τον γκουρού του εσπρέσο Γιάννη Ιωσηφίδης (ILLY) στο παλιό λιμάνι.

Γιάννης Ιωσηφίδης, Τζώρτζης Βαφειάδης, Ιουλία Μπαντέλα

Τα βλέμματα κέντρισαν επίσης και το «Capri» της οικογένειας Δημήτρη Μελισσανίδη που «αγνάντευε» το αριστοκρατικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, καθώς και το «Mariu» της οικογενειας Ανδρέα Χατζηγιάννη.

Δημήτρης Μελισανίδης

Το σκάφος «Capri» του Δημήτρη Μελισσανίδη


Ανδρέας Χατζηγιάννης

Το «Mariu» του Ανδρέα Χατζηγιάννη

Εξάλλου στο παλιό λιμάνι των Σπετσών απολάμβαναν το φαγητό τους οι Ανδρέας  και Θανάσης Μαρτίνος με τις οικογένειές τους, όπως και ο Δημήτρης Προκοπίου,  που  διατηρεί στις Σπέτσες ένα πανέμορφο αρχοντικό!

Ο εφοπλιστής και διοικητής του Αγίου Όρους Θανάσης Μαρτίνος


Οι εφοπλιστές Δημήτρης Προκοπίου και Ανδρέας Μαρτίνος

Meeting point όλων ήταν η φημισμένη ψαροταβέρνα Ταρσανάς στο παλιό λιμάνι των Σπετσών.

Last but not least, η ονειρεμένη βάπτιση στο εμβληματικό Ποσειδώνιο της κόρης του γνωστού πλαστικού χειρουργού δρ. Γιάννη Λύρα και της Παναγιώτας Δρασιούδη, της Λευκοθέας Λύρα, που συγκέντρωσε 20 εκλεκτούς καλεσμένους από την αφρόκρεμα της Αθήνας.
Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που θα φώτιζαν την ξακουστή «Αρμάτα» η οποία ματαιώθηκε λόγω του κορωνοιού, ξύπνησαν από τον λήθαργό τους και πυροδότησαν τον ουρανό κάνοντας πολλούς να χαριτολογούν λέγοντας ότι  αντί για «Αρμάτα» έγινε  φέτος η «Λυράτα»!