Έκθεση INTERSTELLAR ART στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο Αθηνών

Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019και ώρα 19:30

Ίδρυμα Ευγενίδου – Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο Αθηνών

Πεντέλης 11, Π. Φάληρο

Διάρκεια: 9 έως 27 Οκτωβρίου 2019

Επιμέλεια: Έμυ Βαρουξάκη

Η ιστορικός τέχνης κ. Έμυ Βαρουξάκησημειώνει:

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έκθεση 35 καλλιτεχνών που παρέστησαν το διάστημα ο καθένας με τον τρόπο του .

Όπως γνωρίζετε φέτος στις 20 Ιουλίου συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από τη μέρα που τρεις Αμερικανοί αστροναύτες προσγειώθηκαν και περπάτησαν στη Σελήνη. Σήμερα στόχος είναι να ταξιδέψει ο άνθρωπος στο διάστημα και να επιστρέψει στη γη με ασφάλεια σε ένα πραγματικό διαπλανητικό ταξίδι. Αυτή θα είναι η πρώτη φάση πριν την εγκατάσταση του ανθρώπου έξω από τη γη.

Η έκθεση στο Πλανητάριο ονομάζεται Interstellar artγιατί αντλεί την έμπνευση της από το φιλμ Ιnterstellarτου Christopher Nolanπου πραγματεύεται τα θέματα αυτά με θαυμαστό τρόπο και εικαστική πληρότητα.

Σας περιμένω στο χώρο του πλανητάριου όπου θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και ανάλογη ατμόσφαιρα.

Εκλεκτοί καλλιτέχνες ετοίμασαν εδώ κι ένα χρόνο τα έργα που είναι ζωγραφικά, γλυπτά ποικίλων τάσεων, παραστατικά και σουρεαλιστικά, αφηρημένα και μινιμαλιστικά, κατασκευές κι εγκαταστάσεις και όλα αυτά πλαισιωμένα από τη μουσική του Vangelisγια την NASA.

Ιδιαίτερη και σημαντική είναι η συμμετοχή του παγκοσμίως διάσημου Καθηγητή της Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Παλλήκαρη.

Συμμετέχουν γνωστοί κοσμολόγοι καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Γέρος, Αστέριος Τόρης, Στέλιος Γαββαλάς. Επίσης παρουσιάζονται έργα του Γιάννη Λασηθιωτάκη, Δημήτρη Φόρτσακαι Βαγγέλη Ρήνα.

Συμμετέχουν επίσης οι αξιόλογοι καλλιτέχνες:

Μαρία Αργυρακοπούλου, Μάγδα Αποστόλου, Μαρία Αποστόλου,

Τίτη Βασιλείου Χαλαστάνη, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη, Παλίντα Γεωργουλάκου, Μανταλένα Γκινοσάτη, Tάνια Δημητρακοπούλου, Τάνια Δρογώση, Χρήστος Ευσταθίου, Οδυσσέας Θεοδωράτος, Βασίλης Καβουρίδης, Εβίτα Κανέλλου Δουφεξή, Χάρης Κοντοσφύρης, Μίνα Κορδαλή, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Μαρικίτα Μανωλοπούλου, Νίκος Μάρος, Νίκη Μιχαηλίδου, Μαρία Μουριάδου, Άσπα Παπαλεξανδρή ,Λιλίκα Παπανικολάου, Χρήστος Πετρίδης, Ειρήνη Πετροπούλου, Μιχαήλ Παρλάμας, Μανόλης Τσαγκαράκης, Αγγέλω Χατζησωτηρίου Riatsch

Η έκθεση συνοδεύεται με ειδική σύνθεση για τη NASA του Vangelis.