Ένα ολιγόλεπτο αλλά πολύ ουσιαστικό μήνυμα έστειλε μέσα απότα social media ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος,  δίνοντας μια πολύ σωστή κατευθυντήρια γραμμή αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.
Τη στιγμή που υπάρχουν κληρικοί που απαράδεκτα και παραβιάζοντας τις εντολές της κυβέρνησης, ανοίγουν τις εκκλησίες προκειμένου να κοινωνήσουν οι πιστοί, θέτοντας σε σημαντικό κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μας καλεί να εκφράσουμε την πίστη μας και την αγάπη μας προς τον Θεό και με άλλους εκτός από την θεία κοινωνία.

Συγκεκριμένα μας καλεί να κοινωνήσουμε διαφορετικά.

«Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι Κοινωνία για να σώσουμε τον κόσμο με το δικό μας αίμα αυτή τη φορά.  Να δώσουμε το αίμα μας για τη ζωή του κόσμου. Να γίνουμε δηλαδή δωρητές αίματος.»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, 

Αναλυτικά το μήνυμά του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

«Αδελφοί μου ζούμε δύσκολες μέρες. Μία από τις μεγάλες δυσκολίες μας είναι η στέρηση της Θείας Κοινωνίας, η αποχή μας από τη Θεία Ευχαριστία. Σε όλη μας τη ζωή απολαύσαμε τη συμμετοχή μας στο μυστήριο αυτό και είμαστε ευγνώμονες  που ανήκουμε στο σώμα του Χριστού που είναι η Εκκλησία και είμαστε όλοι μας μέλη. Ήρθε τώρα η στιγμή να κοινωνήσουμε διαφορετικά. Να γίνουμε εμείς ως σώμα του Χριστού, να γίνουμε εμείς οι ίδιοι Ευχαριστία. Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι Κοινωνία για να σώσουμε τον κόσμο με το δικό μας αίμα αυτή τη φορά. Ελάτε τώρα να δώσουμε εμείς το αίμα μας για τον συνάνθρωπό μας. Να δώσουμε το αίμα μας για τη ζωή του κόσμου. Να γίνουμε δηλαδή δωρητές αίματος. Να γίνουμε δωρητές πλάσματος. Και έτσι να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας, να δείξουμε την Ευχαριστία μας στον Θεό. Είναι κι αυτό ένα μυστήριο Άχραντο. Είναι το μυστήριο της Αγάπης. Είναι το μυστήριο  της θυσίας για τον συνάνθρωπό μας ο οποίος υποφέρει».